Tuesday, January 11

When a boy..






Assalamualaikum semua. Apa khabar? Harapnya sihat walafiat. Hari nie, aku masih dalam mood cuti semester lagi. Jangan jealous okay. Boleh klik sini kalau nak tahu kenapa aku happy sangat. Masih dalam mood terkinja-kinja melompat-lompat nie. Ahaks.. =)

Baiklah. (Pergh, skema gila ayat tue..) Kalau korang sentiasa mengikuti izfanora setiap minggu di sini, mesti korang tahu entry aku last week kan. Apa?? Tak tahu?? Nie yang sedih sangat nie. Mana boleh macam tue kawan-kawan. Kita hidup nie, kenalah sentiasa memberi sokongan antara satu sama lain. Baru sama-sama boleh maju. Betul tak? Jangan jadi macam sesetengah blogger tue. Hanya tahu cari untung jer. Opss, melalut sudah. Sapa makan cili, dia yang rasa pedasnya. Betul tak? Siapa setuju, sila klik sini untuk lihat entry aku last week. Dah klik, baru tahu kesinambungan entry kali ini.

Okaylah, tak nak buang masa, entry kali ni disebarkan untuk kesinambungan entry yang lalu. Kalau ada perempuan, tentunya ada lelaki. Setiap dari kita, dijadikan berpasangan. So, macam tak bestlah kalau hanya ada entry untuk perempuan saja kan. Aku tak berpihak mana-mana. Entry nie hanya sekadar perkongsian saja, dan faktanya adalah subjektif mengikut individu. Jom layan..


When a BOY is quiet,
He has nothing to say.

When a BOY is not arguing,
He’s not in the mood of arguing.

When a BOY looks at you with eyes full of questions,
He is really confused.

When a BOY answers “I’m fine” after a few seconds,
He is actually fine.

When a BOY stares at you,
He is either amazed or angry.

When a BOY lays in your lap,
He is wishing for you to be his forever.

When a BOY calls you everyday,
He is spending a lot of talk to get your attention.

When a BOY sms’s you everyday,
He is forwarding them.

When a BOY says I Love You,
It’s not the first time.

When a BOY says that he can’t live without you,
He has made up his mind that you are his for at least a week.


Amacam kawan-kawan? Aku tak tahu lah kebenarannya setakat mana. Aku cuma kongsikan saja. Mana tahu apa yang ada kat poem nie betul, bolehlah dijadikan panduan. Kalau tak betul, sekadar suka-suka saja lah. =)


Mengenai Penulis Entri Ini :
izfanora juga penulis untuk blog senyuman gadis gerimis. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Selasa. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label izfanora. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah ::syukur::.

11 comments:

amalmeor said...

Sangat suka entry ini.Buat saya terfikir.Memang betul pun!

kusut said...

eheh mula2 tu dah jiwang dah. skali ending dia membuatkan aku @_@

good thing im no boy no more

DIRIKU said...

nak share ek...:D

syaftome said...

hahaha...
aku pun macam kusut jgak...
awal2 dh kira setuju dah...
tp the last two sentence tue...
xbrape nak suke...

and last but not least...

when a BOY can't look you in the eye...
there is absolutely something wrong...

izfanora said...

@amalmeor: suker yer? tq2.. byk2 berfikir yer.. itu makanan akal.. =)

izfanora said...

@kusut: jiwang jugak kusut ni yer.. kdg kenyataan pahit ditelan.. :p

izfanora said...

@DIRIKU: amik2.. silakan.. :)

izfanora said...

@syaftome: hahaha.. kamu mmg sumer +stanza sendirikan.. when a girl pun kamu wat benda yg sama.. hahaha..

suker xsuker, tue poem jer.. :)

cKyN WaN said...

hahaha. macam2 la kan.kesimpulannya, manusia itu sendiri complicated tak kira elaki atau perempuan.

humbleyat said...

tulah pasal..dah sejuk hati bc yang atsatu, alih yg bawah itu tersirat kot..:-)

anyway nice poem..:-)

r.k said...

ya know they say , that boy will be the man . caress his love and you will regret nothing . XD