Sunday, January 9

kesilapan yang diulang?

Photobucket

salam semua. dah lama rasanya aku tak  berceloteh di sini. sorry lah sebab aku sangat busy sekarang dengan fyp. lagi sebulan aku ada presentation untuk fyp. insyaAllah bulan 3 aku dah  boleh grad dan balik malaysia dengan bergaya. doakan aku ye kawan2!

dan aku dah hantar email/komen kot kat admin mintak excuse cakap nak cuti. mula aku cakap nak cuti 2minggu je tapi bila aku tengok progress fyp aku yang agak kucar-kacir maka aku cakap kat admin, maybe aku nak tarik diri. sebab dah tak boleh nak bagi masa kat 100penulis ni kan. tapi tup2 tengok aku diberikan peluang untuk berceloteh di hari minggu. terima kasih admin! hehehe

ok la..tanak cerita panjang
berbalik pada tajuk di atas.
kesilapan yang diulang. apakah kesilapan itu..
selama 23 tahun ++ aku hidup dan mengenal orang ni..
satu bende yang aku perasan ialah setiap 1st impression aku kt orang tuh mesti salah! xlari banyak pon mesti lari sikit la. normal la tuh
dan even dah kenal  sket pun ngan orang aku cepat buat tanggapan!
contoh kalo org tuh buat baik sket je mesti terus rasa dia baik gile bla3 puji melambung and selalu end up akan berlaku something y membuat aku merubah balik tanggapan y org tuh baik gile!
dan sebaliknye..kalo org tuh buat jahat sket ke ape ke mesti terus nk ckp org tu jahat la bla3 n akan end up " eh die ni xde lah jahat sgt pon kan bla3...."

aku benci apabila bende tuh berlaku sbb aku ni dah la jenis cepat sgt percaya kt org..cepat sgt rasa baik ngan org..baik y mcm ko dah buat bende same2 ngan org tuh terus rasa ko rapat ngan org tu. padahal org tu xrase cmtuh pon dan begitulah sebaliknya. duk engt org tuh jahat tapi sebenarnye die lah y paling sng nk tlg bile ko dlm kesusahan.
erm phm x?

tuh la y aku rasa skang ni. and akn selalu la berlaku perkara y agak mendukacitakan.
like
"xsangkanye jadik mcm ni"
"i tot ktorg mcm dah kwn rapat gile"
"kenapa la aku sng sgt nk rasa mcm tuh"

aaa byk lagi la..nk feeling lebih2..haiihhh~
bile fikir2 balik aku mcm hidup lam dunia sendiri.
rasa seronok sorang2 bahgie sorg2 padahal org y ko rase buat ko bahgie n seronok tuh xrase cmtuh pon.
pastu duk kutuk2 org tuh jahat bla3 padahal die xpenah kutuk ko pon malah bersangka baik lagi kt ko. (._.) teruknye~

ape2 pon hidup perlu diteruskan sbb ckyn wan sehat dan kuat!
yosh!

Mengenai Penulis Entri Ini :
Ckynwan juga penulis untuk blog celoteh ckynwan. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Selasa dan di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label Ckynwan. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah Mengejar misi rahsia.

4 comments:

therosputih said...

sebab tu lah bila berkawan atau apa sahaja dlm idup, always ada perasaan curiga tak banyak sket pun jadilah, supaya bila something happen, kita masih kuat utk hadapinya...

kusut said...

sabar je la dgn orang camtu. nak tegur selalu2 sangat pun nanti dia kutuk kite pulak kan? heheh

satu yg aku cuba pegang la.. jangan like/hate satu2 benda before even trying it (dlm kes manusia, sblom kenal dia)

humbleyat said...

mungkin kena selau predict the worst, supaya kita tak rasa kecewa bila tahu hal sebenar T.T

yang penting jangan selalu bersangka buruk...tapi bersangka baik itu sikap orang beriman:-)

r.k said...

ya know , they say , dont hoping too much . kalau orang tu kite lebel cam jahat tapi last-last dia gak tolong kita thats rezeki .

tapi kalau orang yang kita anggap baik tikam kita , thats bala !

takecare love .