Friday, January 28

dugaan makin hebat


rentetan entry sebelum ni, apa salah aku sebenarnya, pada sape yang tak bace lagi entry ni, sila lah berbuat demikian, sbb korang takkan faham entry kali yang merupakan kesinambungan daripada entry tersebut...ni adalah komen dari blogger kusut mengenai isu yang aku timbulkan, aku amek ayat last dia

kusut : tapi kadang2 lagi elok kalau tak dipikirkan sgt perkara2 mcm ni

penat dah aku set pale otak aku yang hampir2 berkarat sbb duk terperap, lama tak guna ngan jayanya, supaya jangan fikir sangat benda2 tak berfaedah mcm ni, mulut orang, tak kuasa aku nak tutup, tangan ada dua je, kalu mulut ada empat, takkan nak guna khidmat kaki aku kot nak tutup mulut orang kan....haru kekgi kalu kaki dah naik nih...

so, aku diam je lah...

alih2...tadi maghrib, mak aku cerita cikgu sekolah rendah aku sindir aku

"tu lah, orang dekat nak, dia taknak, tunggu orang lain yang belum tentu dapat, sebab tu tak kawin2 lagi"

masyaallah...hebat sungguh dugaan yang allah uji aku kali nih...rasa mcm kena tampar kat pipi kanan je, berpinar mata ni kejap...subhanallah, maha suci allah...tak sangka dapat ayat mcm ni...banyak lagi ayat lain yang mak aku cite, tp telinga aku dah otomatik pantulkan balik, malas nak absorb...

aku tatau mcm mana kes aku ni bleh sempai ke telinga orang luar mcm cikgu sekolah lama, kalu dalam family aku bleh terima lagi, tp ni dah melampau...orang kampung, cikgu2 sekolah aku, sume dah tahu...belum masuk kawan2 sekolah aku yang lain...masyaallah...perlu ke kecoh smpai mcm ni sekali...

tetibe aku rasa macam artis plak, kecoh smpai mcm tu sekali...dasat2...

bila aku fikir balik, apa lah sangat salah aku, kami bukan bercinta, bukan nak bercinta atau dah bercinta sekalipun, kami hanya berkawan...kalu dia anggap sebaliknya, aku tak tahu lah, sbb aku tak pernah diberitahu...

bila aku tanya encek leo, kawan baik aku yang juga merangkap mr someone aku, dia cakap "apabila ego seorang lelaki itu tinggi, maka, susahlah untuk diramal apa yang dia mungkin lakukan"

aku minta pendapat encek leo, tp sblm tu, aku dah ingatkan dia, sila bagi pendapat berdasarkan situasi cerita itu dan bukan dari side ada kepentingan dalam situasi ni, yelah, kot2 dia nak bodek aku ke apa ke kan, so, tu adalah jawapan yang dia bg...

wahai blogger2 terutamanya lelaki2 sekalian, pendapat korang mcm mana pulak? silala bagi pendapat eh...

notakaki : pasni, aku tatau la plak dugaan apa plak yang mungkin melanda aku...subhanallah...semoga aku kuat dan tabah hadapi dugaan ni sume


Mengenai Penulis Entri Ini :
therosputih juga penulis untuk blog therosputih. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap hari Jumaat. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label therosputih. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah 10 days to go.
.

2 comments:

myra ♥ zul _ 4eva said...

cian awk .. sabar eyh ? lumrah manusia mmg macam tuh .. bile nafsu amarah da melampaui akal yg waras, itu ar jadinye .. smoge awak jadi lebih tabah :)

therosputih said...

myra ♥ zul _ 4eva
setakat ni masih sabar lagi, hope pasni takde dah isu2 mcm ni...takut di luar batas kesabaran yang ada...