Friday, January 21

counting

salam sume...ari ni entry aku tak lari dari cite idup aku...tp kalu korang tgk entry2 aku before ni pun, banyak berkisar ttg hidup aku...sorilah kalu pembacaan korang kali ni tak menambah apa2 pengetahuan berguna...

kali ni aku nak cite ttg perjalanan hidup aku selepas ni, aku ni graduan pendidikan, so, ahad lepas, baru dapat surat dari kpm, aku ditempatkan di salah sebuah sekolah di
nampak SARAWAK tu? ha...tu lah destinasi aku pasni, aku akan berangkat ke sana pas tahun baru cina ni...so, tiap ari, aku asyik counting bape banyak ari lagi aku kat semenanjung nih...

hari ni, tinggal lagi 17 days to go, kat blog aku pun,aku dah start countdown bagai nih, pastu share ape yang aku buat sepanjang countdown tuh...macam2 respons yang aku dapat dari kawan2 blogger, thanks sume...

kat sini pun aku share jugak ngan korang, cuma tak banyak la...dah kata entry sekali seminggu kan, so, tak banyak yang aku leh share...nak detail2, kat blog je lah...ari ni, bangun pagi, aku baru teringat ari ni ari jumaat, aku tak prepare pape utk entry ari ni, cepat2 aku online, sbb jap agi nak keluar ngan mak aku...curik masa kejap...

sementara nak ke sana, aku skrg ni banyak prepare mental ngan fizikal je, tiap2 ari aku musti cakap everything gonna be alright mcm lagu alecia keys tu...bukan apa, cuak jugak la kan nak merantau tempat orang, takde kawan plak tu, yang ada cuma aku ngan tuhan je...so, everything kena setel sendiri, hope allah permudahkan urusan aku kat sana...

lagi satu, hope kat sana aku ditempatkan kat kawasan yang tenet dia mmg marvelous...hahaha...aku ni gian dgn tenet, so, tatau la nak survive mcm mana kalu takdak tenet...kawan2 sekalian, doakan aku survive dengan jayanya tau...nnti next entry aku cite lagi psl ni..dan, kalu dah duk sana, aku leh cerita pengalaman aku yang cipoot sepanjang di tempat orang...

ha, sebelum aku terlupa, ada blogger yang dari sarawak kan...hoho...kamik mintak panduan dari kitak...kekgi, mau nutor sarawak aku nih...

notakaki : doakan aku kuat dan survive guys


Mengenai Penulis Entri Ini :
therosputih juga penulis untuk blog therosputih. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap hari Jumaat. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label therosputih. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah 18 days to go.

6 comments:

shandye. said...

kawan-kawan scholarship kpm aku semuanya mula berasa sedikit cuak kerana kemungkinan besar untuk diekspot ke sabah/sarawak tersangatlah tinggi.

tahun depan hendak bergraduasi, makanya semua orang sedang bersiap-sedia secara mental dan fizikal untuk ditempatkan di manapun.

harap anda tabah dan sentiasa senyum di sana nanti. jangan lupa, kita di sana adalah untuk berkhidmat untuk anak bangsa. aceewah....

therosputih said...

shandye
hehehe...thanks...cuak dpt online tak kat sana..adeh...

r.k said...

lepasni kitak boleh dah speaking bila tulis kat sini . :)

anyway , jaga diri baaik-baik ha . self defense tools yang boleh masuk dalam beg tangan kena sentiasa ada . tempat orang kan .. :)

therosputih said...

r.k.
thanks...nasihat yang bagus, akan diusahakan...esok jugak mau carik apa benda yang boleh jadi defense tools nih...nak bawak apa tu, pisau lipat bagai tuh, tp cuak takut takleh bawak naik flight...

humbleyat said...

tahniah ros putih..teruskan perjuangan walaupun jauh di seberang laut yerk:-)

therosputih said...

humbleyat
time kasih yat...insyaallah, doa2kan saya di perantauan sana...