Wednesday, January 19

Borak2: Blogwalking Palsu



Sekarang hangat isu blogwalking palsu, korang ade baca tak? Haha.. Kadang2 aku rasa dunia blogger ni dah macam dunia politik plak bila mana ade yang main taktik kotor untuk tarik traffik. Memang tak dapat dinafikan bahawasanya bila kita menulis, kita nak orang baca tapi, adalah menjadi satu kesalahan yang besar walaupun takde undang2 khusus lagi untuk menjatuhkan hukuman kepada blogger yang blogwalking secara palsu ni.. Ingatlah, menulis biarlah ikhlas! Tak perlu nak kejar traffik even nak dapat duit dari nuffnang ribu riban! Haram ok! Permainan kotor hasil pun kotor wahai blogger2 sekalian yang tak sedar diri, silalah tengok senarai nama kat bawah ni yang selalu muncul dalam shoutbox korang ek.. *Jangan tertipu dengan mereka lagi tau..

  1. Newbie - http://www.wowberita.com/
  2. Kasim Ahmad -http://bulanpurnama89.blogspot.com/(BulanPurnama MariLompat)
  3. Innovator - http://rosyur.blogspot.com/
  4. Joe - http://www.joharihamzah.com/blog
  5. Fashion Girl - http://www.samredgroup.co.cc/
  6. SK - http://www.sembangkosong.com/ <---- kalian kenal dia ini ~!!!
  7. Popolita - http://popolita.blogspot.com/
  8. Cilupbah - http://cilupbah.blogspot.com/ (kalian pasti kenal dia~!)
  9. Anggur - http://akujobless.blogspot.com/
  10. Melati Putih - http://d-ina-pengantin.blogspot.com/
  11. Cahaya Cinta - ask-me-photographer.blogspot.com/
  12. Suhaisweet - http://suhaisweet.blogspot.com/
  13. GetMovie124 - http://getmovie124.blogspot.com/
  14. Umar Yang Cute - http://salam1malay.blogspot.com/ <---- Kalian PASTI KENAL~!
  15. Blur a.k.a Jiwa Kacau - http://www.jiwakacau.com/ <---- kalian kenal dia~!!!
  16. Syamsid - http://flymoo.blogspot.com/
  17. Joe a.k.a Faizol-1 - http://questwinintravel.blogspot.com/

Banyak lagi sebenarnya.. Kalau korang nak tahu, dorang ni punya ayat memang skema je.. Takde nye nak mention nama kita dalam mesej yang ditinggalkan dalam shoutbox tu.. Dorang akan war2 kan tajuk artikel terbaru dalam blog dorang je.. Tak pun bagitau yang dorang singgah, gitu2 je pun.. Sila jangan percaya! Nak blogwalking sekarang, pergi blog rakan2 blogger yang tinggalkan komen kat entry kite je k.. *Selamat

Kalau korang nak baca lebih lanjut pasal blogwalking palsu ni boleh KLIK SINI..

Kalau korang nak tahu kaedah penipuan blogger yang blogwalking palsu plak, korang KLIK SINI.. *Jangan korang ikut plak ye

Kalau korang still rasa blogwalking tu tak berdosa, KLIK SINI untuk baca jawapan..

Penulisan oleh blogger Pendekar Berkuda *sememangnya pendedahan yang berani! Yeah..


Mengenai Penulis Entri Ini :
d_tieah juga penulis untuk blog d_hatie. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Rabu dan di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label d_tieah. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah Berdua bersama Hafiz Af7.

14 comments:

PIDUT ASiS said...

nice..nak senang jangan letak shoutmix..hahaha...nak tinggal jejak,kena comment gak..kui3

100penulis said...

d_tieah, sy remove semua backlink ke blog2 diorang. xde faedah bg diorang backlink. k

qin zyie said...

oww..cm 2 eh..xtaw plak sye cm ni dorang pnye keje..thanx inf0 ni:)

therosputih said...

ooo...baru aku tahu...

Fariehan Ibrahim [LBC] said...

LOL, ade bnda cmnie er dlm dunia blogging.
mmg gler trafik r. parah2!

anyss said...

Salam,
Memang sangat menyebalkan dengan depa ni...kita dah ban, block ip dan delate, tetap jugak muncul. Tengah sakit kepala pikir nak buat macam mana halau langau2 tak tahu malu tu...ada cadangan tak? (kecuali delate je kotak laung tu hu hu hu---> itu pilihan terakhir)

Jom join;
Kontes Cerita Paling Lawak sedunia

kusut said...

nak harapkan semua orang baik2 memang susah le. aku rase nak basmi makhluk2 camni memang takkan berjaya nye lah. so as pemilik blog.. kene la rajin buat maintenance. lumrah le tu.

orang tamak sgt cari duit sampai buat benda2 tak berkat pun tak sedar. nnti rezeki blogging jadik borderline dgn rezeki haram pun dia tak sedar agaknye

d_tieah said...

100penulis:
Ok2, thanx ek..

chenta said...

semlm byk blog cite psl ni..tp i still tak tukar ke shoutbox..lgpun i dah suspek dr dulu lg bila i letak cursor kat nama diorg, tgk link kat bwh tu mcm pelik je..so i mls nk klik..hehehe..dh agak itu mesti yg bukan2..huhuhu

so i pun still je dgn cbox skrg..lantak la nk buat ape pun..i tak heran..eheheh :P

shandye. said...

sebab itulah belog saya bebas daripada sebarang chatbox. sekian, terima kasih.

r.k said...

that is why ghua tak pernah taruk shoutbox . kadang-kadang orang komen entri pun kat shoutbox . hell ada komen form kalau nak tulis kat shoutbox kan ... heh .

kusut said...

hmm sebab korang, aku makin terconvinced utk buang shoutbox

humbleyat said...

wah..terang2 ada listing..dahsyat jugak..maksudnya cam bertmbh serius je isu ni (tgh fikir 50:50 nak buang shout box ke x..T.T)

ISMAIL HASHIM said...

terimakasih diatas info yg berguna