Tuesday, January 11

AJL



apa AJL lagi....???bosan...??

nanti dulu.....ya....sana sini orang sibuk bercakap tentang AJL25 yang lepas....

I juga ingin membicarakan tentang AJL juga...

bukan Anugerah Juara Lagu yer.....tapi.....

 Ajar diri Jadi Lebih baik

 

AJAR DIRI JADI LEBIH BAIK  

bagaimana...??



emo12 Jika selama ini kita terkadang terlupa pada Allah..kali ini mari kita selalu mengingatiAllah

emo12 Jika selama ini kita tidak pernah merindui Rasullulah S.A.W, mari kita sama-sama merindui Rasullullah S.A.W dan banyakkan selawat keatasnya


emo12Jika selama ini al-Quran tidak pernah dijadikan teman bacaan kita setiap malam,kali ini JOM! kita sama-sama jadikan kitab suci ini sebagai sahabat yang untuk didampingi setiap hari

emo12Jika selama ini solat kita asyik celam-celum sahaja,kali ini mari kita kusyukkan lagi solat kita


emo12Jika selama ini kita seorang yang pemarah,kali ini mari kita kurangkan sifat amarah itu

emo12Jika selama ini asyik teringat-ingat dan rindu akan buayafriend dan gelifriend, kali ini lebih baik kita lebih mengingati dan merindui AYAH dan IBU kita


emo12Jika selama ini...kamu telah memikir-mikirkan untuk melakukan PERUBAHAN/PENGHIJRAHAN/TRANSFORMASI ke arah kebaikan, AYUH...!!! MARI KITA LAKUKAN PERUBAHAN itu!


moga entri kali ni membawa manfaat kepada kita semua....

special thanks to : BICARA SEORANG INSAN setiap paparan entri dari sini sangat la bermanfaat untuk pembaca..

Mengenai Penulis Entri Ini :
nabilah_2908 juga penulis untuk blog APA KATA HATI. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap SELASA dan di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label nabilah_2908. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah KEBAYA BIRU

6 comments:

therosputih said...

betul...sangat setuju ngan konsep ajl nih...

syaftome said...

AJL...senang nak ingat konsep nie...hehe...

tp bukan senang untuk melaksanakannya...
so, bersama2 lah kita berusaha...

FareedSairi said...

terima kasih sudi memberi peringatan...terima kasih

cKyN WaN said...

ni la baru AJL y bagus. ni duk sebok2 ngan AJL y xberapa nk bg keuntungan tu je kan kekeke

sape2 jgn marah naaa =P

humbleyat said...

tgh fikr ni, brp banyak solat yg dah kusyuk huhu

r.k said...

yes ! ayuh lakukannya , takkan nak merancang je .. sampai bila . kan .... XD