Friday, December 31

pertama di hari akhir


salam buat sume pembaca...aku ni orang baru kat sini, masih lagi tengah belajar utk memahirkan diri...huh...berpeluh2 gaklah aku nak mengexplore byk benda baru pada satu masa...takpe2...tu sume cabaran bagi aku...

well...ini adalah entry pertama aku kat sini, pastu tgk ari bulan, ceh...dah 31 disember dah...

sebagai budak baru, tak ramai yang kenal aku, so, sbg permulaan, aku nak kenalkan la serba sedikit ttg aku...senior2 100p, jangan buli budak junior mcm aku...ngeee


bace lebih lanjut di sini

Pensyarah Itu Tugasnya Bukan Hanya di Dewan Kuliah Sahaja

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Apa khabar para editor dan pembaca 100 penulis.


Agak lama saya tidak mampu menulis entri di sini. Kesibukan dengan tugas-tugas di universiti menyebabkan masa saya agak terbatas. Mungkin ramai yang tertanya-tanya, apa yang para pensyarah mereka lakukan sepanjang musim cuti semester. Mahasiswa sedang bercuti, jadi pensyarah mereka sedang buat apa?

Sebenarnya, pada masa para mahasiswa sedang bercuti setelah menduduki peperiksaan akhir semester, pada masa itulah para pensyarah sedang mengejar waktu. Pertama, mereka perlu menanda dan berikan markah kepada setiap tugasan dan skrip peperiksaan pelajar. Masa sangat terhad, hanya dua minggu sahaja. Pada masa inilah pensyarah mereka perlu bersekang mata menyelesaikannya.


Kenali BlogLarian

Assalamualaikum...

Sehari lagi berlalu untuk melangkah ke tahun 2011. Pasti ramai yang mempunyi azam baru untuk tahun baru. Begitu juga dengan Si tukang Tulis...Kali ini Si Tukang Tulis akan berkongsi tentang BlogLarian di 100penulis. Sebelum ini sudah ada en3 tentang BlogLarian, tapi kali ini sebagai satu rujukan dengan apa yang ada dalam BlogLarian. BlogLarian telah diwujudkan pada asalnya untuk memudahkan Si Tukang Tulis berblogwalk. Kalau dulu, bila kita blogwalk mesti ada blog yang kita minat tapi kita terlupa nak simpan link. Kini, BlogLarian memastikan blog-blog yang mendaftar kekal di tempatnya dan lebih mudah untuk di terjah.