Thursday, December 30

Dua Kali Singgah di Melaka


Sepanjang bulan Disember 2010, dua kali aku datang melaka. Ohhhhh mungkin kawan-kawan editor dan pembaca akan senyum dan teruja. maklumlah sampai dua kali datang Melaka. Badaraya bersejarah tuuuuuuuuuu fuyoooooooo!

Malangnya, kedua-dua kali singgahanku ke negeri terpenuh dengan nilai sejarah ini kerana kerja. Kali pertama bawa peserta seminar yang kami anjurkan. Peserta antarabangsa. Awalnya ramai yang mendaftar dan teruja untuk ikut serta, namun kerana beberapa sebab seperti tiket kapal terbang telah ditempah lebih awal dan urusan lain yang tiba-tiba sahaja bertukar jadual, akhirnya hanya 3 peserta sahaja yang ikut iaitu pasangan dari Iran dan seorang peserta dari Bhutan.



Cinta Matang Remaja


Kenapa hero mesti dengan heroin?

Powered by BannerFans.com

Assalamualaikum.
Sepanjang cuti ni saya menghabiskan masa dengan menonton drama-drama korea. Agak banyaklah jugak drama yang sudah saya tonton. Antaranya IRIS, You're Beautiful, My Girlfriend is Gumiho, Playful Kiss, We Got Married (Reality Show) - Sweet Potato, Hero, A Love To Kill dan sekarang ni saya tengah menonton Shining Inherited, Secret Garden (OneTV) dan Mary Stayed Out All Night (KBS).


"To forgive the unforgivable"


I was thinking what should I write, should I write it in bahasa or in English, and now I guess you guys know it that I'm now writing this in English. I'm so sorry, really, I just sometimes have some kinda feelings that I need it to be expressed in different ways. 

I have two things that I always have in mind. Things that I will remember and keep it to my heart, so closely. I will not touch anything about 'couple'. You may relate this to your relationship, any kind of relationship that you have. I just feel like sharing, even though you guys might already know it. So chill, continue reading if you want, and stop if think you should. 

In any relationship, when we talk about 'love', there are two things you have to bear in mind that love is:

"semua dah couple.. aku??"






ok ini entri pertama aku di 100penulis ni... hehe... aku terharu sangat-sangat dapat join family ni.. hurmmm oklah first entry aku d 100penulis ni aku teringin  tulis pasal cinta-cinta remaja ni... hehe tu larrr tajuk entry macam ni.."semua dah couple..aku?".. mesti ada diantara korang yang pernah terfikir macam ni kan.. ataupun kawan-kawan korang macam tu... huhu   risau bila semua orang dah ada kekasih hati.. dia ja takda.. lepas tu mula la buat perkara-perkara desperate..

Sebuah Penantian Yang Tidak Pasti






Dah beberapa hari aku tak dengar berita dari kamu. Sihatkah kamu. Terjagakah dirimu? Makan minum kamu? Pakaian kamu?

Di mana kamu saat ini. Ada sesiapakah yang menolong kamu? Tolong call atau sms aku ok. AKu betul-betul berdoa yang kamu sentiasa sihat. Aku buntu sekarang. Aku tak tau nak mintak tolong siapa. Aku tak tahu nak buat apa.