Friday, December 24

memilih jalan di persimpangan




Uzair merenung ke langit jauh , dari tingkat paling atas bangunan rumah flat beliau kelihatan tahi bintang melintas dengn laju . Uzair meneguk nescafe o didalam cawan dari tangan kanannya , mengelamun meneropong hidup silamnya . Tangan kirinya perlahan menekan butang next supaya telefon bimbitnya memainkan lagu seterusnya .


Apa Lu Olls Buat Bila Chegu Tak Masuk Kelas?



gif animation creator


Assalamualaikum. Salam seluruh Malaysia, Salam 1Malaysia, Salam seluruh kaum, Salam sejahtera and Salam SeratusPenulis, to all editors and readers of this belog.

Ok, enough with politicians-style mukadimah. Lets get straight to the point. Gua yakin semua orang pernah mengalami situasi dimana chegu yang patut masuk mengajar tak masuk kelas mungkin atas beberapa sebab;

-Chegu cuti bersalin.
-Chegu lambat masuk.
-Chegu sesat.
-Chegu lupa timetable.
-Chegu memang malas nak masuk kelas.

So apa korang buat bila chegu tak ada dalam kelas?


Cinta Sejati Itu Bukan Pada Manusia


Kata-kata seorang sahabat baik saya pada petang tadi membuat saya alpa, "Kebanyakan orang sering salah faham tentang kalimah "cinta sejati"...."

Sebenarnya perkataan itu tidak layak ditujukan kepada manusia. Tahu tak, cinta sejati, kasih dan sayang itu adalah perkara yang berbeza?

Rahsia di Sebalik Kejayaan seorang Insan

Assalamualaikum...

Kepada semua rakan blogger, semoga hari ini lebih baik dari semalam. Kali ni pun belum ada idea nak buat entri ilmiah. Banyak kerja lain yang perlu dilakukan. Masa tengah cari fail dalam komputer, tetiba jumpa folder lama yang dibuat untuk kursus kemahiran berfikir masa undergrad dulu. Masa tu kami (fareed, Padel dan Jari) kene buat tajuk sub-concious mind ataupun minda separa sedar.


Kudaku Di Luar


Bak kata pepatah, cegah sebelum parah. Jadi, sebagai langkah pencegahan, aku nak meminta maaf, susun sepuluh jari terlebih dahulu sebelum mata dan telinga pembaca 100Penulis diserang oleh unsur-unsur 18SX dalam visual dan lirik video dibawah ini. Kepada pembaca yang tak suka atau sensitif dengan video dan lawak sebegini, tolong hiraukan entri kali ini.