Tuesday, December 21

Kawan kita, kawan partner kita. Kawan partner kita, kawan kita...so...


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Minggu lepas chenta tak mengeluarkan entry sebab terlalu sibuk sehingga termissed masa post. Nasib baik minggu ni tiada masa post. So sempat la nak buat entry malam-malam ni. Ini pun takde la ada masa sangat. Jadinya, entry ini adalah copy paste dari blog saya juga.

So topik chenta hari ni ialah mengenai kawan kita, jadi kawan kepada partner kita. Kawan partner kita, jadi kawan kita...

Sambung lagi....


A LETTER FROM MOM & DAD



Hello readers.....hai

ok la...pada malam ini I nak ajak you all hayati video yang dipaparkan di dalam entry ini...

kalau view dalam keadaan sunyi pun bagus juga...pasti air mata you all akan merembes keluar...

Video ini mengisahkan tentang coretan ikhlas dari si ibu dan bapa buat anaknya...

jom kita view sama-sama..

selamat menonton...pang



Kalau semua masalah boleh settle lepas bunuh diri,siapa nak hidup?


Lately,banyak betul masalah yang menghantui hidup ini(eceh). Cgpa pun cukup makan, masalah kewangan lah, masalah kerja sana sini tak siap.Memang tekanan lah!Muka aku ni,kalau tak berkerut sehari memang tak sah. Tengah aku sedap fikir nak buat status menyayat hati apa kat facebook, aku ternampak gambar seorang lelaki yang boleh tahan ahem ahem! Oh yes,pantang nampak lelaki hot ai terus kelik,nyahhh~


"Cute la siuttt...macam artis korea pun ada!"

benda first keluar dalam otak miang aku,tapi semakin banyak aku baca, rasa macam nak menangis pun ada...kenapa? adakah sebab lelaki misteri ini terlalu cute sampai aku terharu? atau ada kisah lain yang obviously berkaitan dengan tajuk entri ni???kalau lemah semangat,tak payah baca,okey. :)

jeng jeng jeng~

Senggal



setelah bercuti agak lama (lama sanggat la konon) hehe
jadik idea pun makin 0 so nak sharing apa yg ada la..silakan..
maaf yer artikel repost yg dah tau tu baca lagi la lalala~

Pada sebuah pertemuan antara Menteri Teknologi Sedunia di Langkawi. Menteri Jepun, Amerika Syarikat (AS) dan Malaysia sedang ‘mengeteh’.

Menteri Jepun : Kalau anda ke Jepun, anda gali tanah kami, baru saja sampai 7 meter, anda akan temukan banyak chip, rangka-rangka besi, papan sirkit elektronik dan lain-lain. Ini menunjukkan bahawa sejak zaman nenek moyang, kami bangsa Jepun sudah mengenal teknologi robot.

Menteri AS :Kalau anda ke Amerika, anda gali tanah kami, baru saja sampai 3 meter, anda akan temukan jejak-jejak radioaktif. Ini adalah petanda bahawa sejak zaman dahulu kala, kami bangsa Amerika sudah mengenal teknologi nuklear.

Menteri Malaysia : Oleh kerana tuan-tuan sedang di Malaysia, saya persilakan tuan-tuan untuk menggali di sini biar tahu ada apa di bawah tanah kami. (Dipanggillah 2 orang tukang untuk segera menggali tanah. Setelah kedalaman 70 meter, ke-2 tukang naik ke atas lagi) Menteri Malaysia : Apa korang jumpa ?
Tukang gali : Tidak ada apa-apa
Menteri Malaysia : Ada KABEL TELEFON tak di bawah sana ?
Tukang gali : Takde Dato’..

Menteri Malaysia : (sambil ‘menjeling kerek’ ke menteri Jepun dan Amerika) Itulah petanda bahawa kami bangsa Malaysia, sejak zaman purbakala, sudah mengenal teknologi WIRELESS!

HAHAHAHA!!!!!!

p/s : idea xada ni help help

Jangan kecewa duhai hati







"Ingatlah bahawa jika malam terlalu gelap, maka ia menjadi petanda bahawa cahaya fajar akan segera menjelma."

"Sebenarnya kebahagiaan itu ada dalam dirimu, maka janganlah mencarinya di tempat lain kecuali dalam dirimu juga."

"Kebahagiaan akan berputar ke arahmu, kerana dunia ini berputar bagai roda."

"Hidup sememangnya merupakan rentetan masalah dan cubaan. Dan jika anda mampu mengharunginya dengan sabar, maka anda akan beroleh keputusan yang terpuji."

"Peristiwa masa lalu adalah mimpi, hari esok adalah harapan indah, sedangkan hari ini adalah realiti."

Islam Itu Agama Revolusi


Salam Perjuangan buat semua rakan-rakan,

Sampai bertemu lagi di kali ini untuk terus saya membicarakan satu lagi topik yang cukup menarik untuk dikupas bersama.Sebuah topik yang berkait lansung dengan cara hidup kita di dunia ini iaitu ad-Deen yang serba sempurna ini.

Langkauan penulisan ini adalah hasil kekaguman saya terhadap sebuah nukilan kata-kata As-Syahid Syed Qutb dalam kitabnya "Beberapa pelajaran Tentang Islam" yang berbunyi,