Monday, December 20

; alkisah filem yang diadaptasi


Assalamualaikum readers sekalin.
alhamdulillah, kita bertemu kembali pada minggu ini dalam rancangan ketuk-ketuk ketampi. ahah! lawak ke? x de maknanya.

okeyy, hari ini nak bercakap pasal satu topik yang sudah diketahui umum iaitu drama TV atau filem yang diadaptasi dari novel.
Kau Laksana Bulan?
Air Mata Arissa?
Lagenda Budak Setan?
Laskar Pelangi?
Confessions of a shopaholic?
Angels & Demons?
A walk To remember?
Ayat ayat Cinta?
Ketika Cinta Bertasbih?
(sekadar menyebut beberapa nama)

Ada Apa Dengan Internet

(klik banner untuk visit kusut-blogs)

kita selalu sangat2 lah dengar cerita pasal bahaya kat internet ni. stalker la, porno la, hacker la, virus la, porno la. pening kepala. tapi banyak2 benda kat internet ni kan.. banyak sebenarnye knowledge dan jugak ilmu2 yg berguna yg boleh kita dapat.
jadik..

ada apa dengan internet?
ada banyak tutorial!!!


The Legend of Abraham

Ini cerita lama.

Petang itu, golongan bangsawan tanah gersang itu masing-masing berarak ke rumah berhala. Memang selalunya demikian. Mereka akan pergi ke sana untuk meminta ampun, berdoa dan sebagainya.

Suasana agak sunyi, ritualnya memang demikian.


Sesampainya di rumah berhala, masing-masing terlopong. Ada yang jatuh pengsan. Ada juga yang berbuih mulut.

"Celaka!!!", jerit salah seorang lelaki daripada mereka. Tampak lebih berkuasa berbanding yang lain. Dengan berbaju tenunan sutera mahal serta lilitan bulu rakun pada lehernya, memang nyata beliau orang yang lebih kaya dari bangsawan lain.


Lawak: Kerana Pisau Lipat

Salam...

Selamat pagi pengunjung-pengunjung 100penulis...
Semoga anda semua ceria hari ini k...
Kepada yg sedang berduka, bacalah entri ini agar hilang sedikit hiba...
Hehe...

Lawak: Pisau Lipat

Suatu hari di tengah hutan, ketika para pelajar sebuah universiti sedang melakukan penyelidikan terhadap tumbuhan hutan, seorang pelajar senior yang juga merupakan pemimpin kepada rombongan itu terjumpa sebilah pisau lipat di atas tanah.

Menurut peraturan yang telah ditetapkan semasa membuat penyelidikan di dalam hutan, sesiapa yang meninggalkan barang penyelidikan di dalam hutan akan dihukum.


First Impression

sangat2 penting. sebab dari situ, orang akan menilai diri kita. jangan anggap remeh dengan first impression ni. jangan fikir "ala..orang tak kenal lagi aku camne.." sebab sesetengah orang akan menilai melalui pandangan pertama mereka.