Thursday, December 16

Salam cinta dari Mesir~


Assalamualaikum!

Salam 100 Penulis! Dah 2 minggu berturut-turut cik K terlepas post entry di sini. Maklumlah, ada komitmen lain yang perlu diselesaikan dan cik K sendiri tak punya idea untuk menulis. Tak nak lah tulis benda mengarut sangat di sini kan?


Musim sejuk telah tiba di Mesir. Dijangkakan musim sejuk kali ini adalah paling sejuk, wallahua’lam. Angin dingin yang kuat beserta ribut pasir, mainan kami semua di sini. Suhu 8-15 darjah celcius, kami redah jua demi menuntut ilmu.

Ya, pendahuluan yang agak panjang dari biasa. Kali ni cik K ingin ceritakan sedikit daripada pengalaman belajar di negara orang yang mana, mereka yang berada di Malaysia sangat teruja untuk pergi. ;)

Salam perkenalan

Assalammualaikum.
Saya newbie kat sini. Ini entry pertama dari saya. Salam perkenalan untuk semua kawan-kawan di 100penulis dan jugak kawan-kawan yang selalu melawat di 100penulis. Mohon tunjuk ajar dari kawan-kawan semua. Sebenarnya tak de banyak benda nak di post untuk pertama kali ni. Cuma nak bagi salam perkenalan je. 

Kisah Hantu Lagenda Warisan Berzaman


Dulu, masa sekolah menengah, duduk hostel. Faham2 la kalau dah hostel tu, mesti macam2 ceita seram ada. Paling best, cerita seram macam2 versi. Ada yang ditambah dengan gula supaya cerita lebih manis, tak kurang juga tambah dengan garam, supaya cerita lebih seram!

Biasanya, kalau bab tahyul mahyul ni, confirm2 la orang Melayu. So, hantu pun sahih la hantu Melayu. So, kat sini, saya nak share beberapa kisah hantu yang saya kutip sepanjang 5 tahun saya duduk di sekolah yang sama. 

1. Hantu clown dan kasut

 

Sebelum tidur, kitorang kena susun kasut, kalau tak susun, nanti ada la yang tolong susun. Hah! Kan bagus kalau ada insan yang rajin yang tolong susun? Ini insan bukan sebarang insan. Insan ni, insan special, tak boleh nampak guna mata kasar. Style dia kacau macam ni~........ 

Master in Diploma


Cermin Mata Merubah Wajah Seseorang??



   Cuba korang perhatikan gambar di atas, muka sama jerk...kalau lelaki di atas memakai cermin mata, wajahnya kelihatan macam ganas...pengganas..brutal....Tapi bila lelaki itu memakai cermin mata pula, yang menariknya wajah dia kelihatan seperti pereka fesyen pulak..hehe..