Wednesday, December 15

kita tetap ada nilainya. (:

Photobucket













Suatu hari seorang MOTIVATOR terkenal membuka seminarnya dengan cara yang unik.
Sambil memegang wang RM100, dia bertanya kepada hadirin,
“Siapa yang nak duit ini?”.


Kelihatan ramai penonton angkat tangan menunjukkan ramai yang minat.




“Saya akan berikan ini kepada salah seorang dari anda , tapi sebelumnya perkenankanlah saya buat ni dulu.”




Dia berdiri mendekati hadirin. Wang itu diramas-ramas dengan tangannya sehingga renyuk.




Lima tips beli pakaian terpakai


Pernah beli pakaian terpakai? Pernah guna pakaian terpakai? Tak pernah beli pakaian terpakai tapi berminat nak beli?

Ada beberapa tips untuk membeli-belah dekat vintage shop/bundle/thrift shop/second hand shop.



Aku bukan seorang NERD

Bertemu kita kembali di hari Rabu. 2 minggu yang lepas bumi Ireland dituruni salji salju yang banyak.Jadi banyak rencana tergendala... Selama 11 tahun menetap disin, tahun nie kira paling drastik sampai nak bawak keta pun tak boleh. Selama duduk sini jangan kata snow untuk sehari dua... snow pun tak pernah. Memang 4 musim kat sini tapi selalu nya musim hujan jek sepanjang tahun. Oleh kerana salji turun tak berhenti tahun nie, bekalan makanan pun makin surut, akhirnya kerana terpaksa, Mummynana gagahkan diri berjalan kaki mengendong beg sekolah zaman purbakala dulu menuju ke pasar raya berdekatan.  Kiri kanan penuh dengan beg kertas yang dipenuhi barang2 keperluan harian begitu juga beg sekolah padat dengan makanan. Kalau tak kawin lagi nie memang fail lah lelaki lelaki hensem tengok I yang tak ubah macam perempuan Nerd ngendong buku teks yang banyak pulang dari perpustakaan dari shopping complex ke rumah. Jauh woooooo... Confirm tak de sapa nak ngorat.

rasa macam duduk obersea.

Rakyat MALAYSIA yang PELIK





Salam,

Rakyat Malaysia ni memang pelik, tak tau la kenapa...aku sendiri pun mengakui kepelikan yang ada pada rakyat Malaysia terutamanya Muslim. Agaknya dah memang budaya tradisi sejak dulu...atau rakyat Malaysia ni memang tak boleh nak berfikir mana baik mana buruk, mana yang berfaedah mana yang tidak agaknya...teguran di bawah ni bukan hanya untuk semua orang tetapi juga untuk diri sendiri juga yang kadang kala lalai daripada mengingati-Nya.



Dari Mataku: 3 Perkara Buat Orang Tak Suka Blog Anda


Blog adalah medium untuk kita mendapatkan pelbagai jenis info. Oleh itu, seharusnya kita memberikan keselesaan kepada pembaca kita supaya mereka terus mengikuti perkembangan blog kita setiap hari. Sekaligus, peningkatan trafik pada blog kita. Sesungguhnya itu adala impian setiap blogger untuk melihat blog mendapat sambutan seperti pisang goreng. Namun, ada 3 perkara yang kita rasa selesa tapi pembaca atau blogger lain kurang selesa.

Dirisik?

.
Assalamualaikum dan salam mesra kepada anda. semoga berada dalam limpah kasih sayang yang maha Esa. ceria selalu dengan senyuman di mana jua berada. jangan masuk toilet sengih-sengih, nanti orang pandang pun terasa aneh. nak cuba, boleh je.

Sebelum meneruskan kalam menaip panjang lebar, adalah lebih baik saya memohon maaf kerana sudah lama tidak muncul di ruangan ini. tidak menyumbangkan entry lebih sebulan. bukanlah niat mahu menyepi, oleh kerana masa dan peluang yang tidak mengizinkan, maka saya terpaksa berdiam seketika di alam blog.

Alhamdulillah, sekarang sudah boleh meluangkan masa, merayau berblogwalking sekaligus meneruskan misi mencari calon isteri. hehehe..