Tuesday, December 14

Dia juga manusia..




Assalamualaikum para pembaca sekalian. Apa khabar anda semua? Harapnya sihat walafiat. Alhamdulillah, semalam aku tamat sudah menjawab soalan 'final exam' untuk semester ini. Perasaan tak boleh nak digambarkan dengan kata-kata. Seronok? Tak juga. Kenapa? Tak tahu kenapa, tetapi ada perasaan negatif dalam hati nie. Astaghfirullah, cuba dibuang, tapi makin dipendam makin geram.

Lima belas minit terakhir (waktu kritikal) masa jawab exam, aku kebuntuan. 


Sebenarnya, kebuntuan tue memang dah datang awal time tengok soalan yang kelima. Tengok soalan lima ye kawan-kawan. Nampak tak? Eh, mereng dah aku nie. Okay, kembali ke jalan yang benar. Kebetulan, time kritikal tue, lecturer yang mengajar subjek tue masuk dewan exam. Aku terus tanpa segan silu dan konfiden mengangkat tangan untuk bertanya.


"Sir, is it right? The question not give the n value for us. I don't know how to find the n value."

darjat cinta [part 1]


Photobucket

harini nak bercerita / berkongsi sket la satu cerita. dari kawanku. yang sekarang ni duk memendam rasa. jadi nak mintak lah pendapat kamu semua bantu my fren ni. jom layan~

*********************************************************************************

Addiena dan Rayqal berkenalan di sebuah pusat pengajian awam di Malaysia. Bersama susah dan senang mengikuti pengajian persedian awal sebelum ke luar negara. oh xde la susah senang bersama. kerna pada mulanya, Addiena dan Rayqal seperti rakan-rakan yang lain. sekadar kawan. maklumlah, komuniti yang sedikit.sekejap berpusing,masih jumpa manusia yang sama. walaupun tinggal di kediaman yang bercampur dengan pelajar yang belajar di situ, mereka yang mengikuti kursus persediaan ini agak sukar untuk menyertai aktiviti kampus dan bergaul dengan yang lain.

Di saat-saat akhir pengajian, Addiena dan Rayqal mula saling mengenali. masakan tidak,rupa-rupanya mereka pernah berada di pelbagai aktiviti anjuran di waktu bangku sekolah dahulu, menjadikan semakin banyak keserasian yang tercipta. Semakin hari semakin akrab. Dan tanpa disedari, hati sudah terpaut antara satu sama lain.

Kenapa perempuan free hair bila bertudung cantik gila?


Kalau korang perasan lah kan,drama-drama and filem filem kat Malaysia ni, makin lama banyak yang artisnya berlakon pakai tudung kan? Dah tu yang berlakon tu pulak, Lisa Surihani, Tiz Zaqyah, Nora Danish la...Kira macam dah jadi genre baru kat Mesia tercinta ni.

"Hey,biaq ceq nak pakai bagi lawa pi"
picture from MStar

Lepas baca entri ni,sure ramai perempuan nak pakai tudung.Biar kena pada jantinanya,sudah lah.HAHA

PERUT BUNCIT ??



Hello readers........hai

ha...sila lihat perut anda sekarang...buncit tak...?? hehehe

ada kalanya seseorang itu kurus...tapi mengalami masalah perut buncit...betul tak...??

tau tak faktor-faktor yang menyebabkan perut anda buncit...??


hari ni I nak share tips-tips untuk mengelakkan perut buncit...



Feri oh feri.

Selamat pagi semua.Wah.Terasa lama pula tak menulis kat sini.Al-maklumlah minggu lepas sekali lagi tertinggal giliran gara-gara busy dengan vacation bersama keluarga.Pulau Langkawi adalah destinasi yang patut anda semua kunjungi.Disamping tarikan duty free, terdapat lebih 100 pulau menarik untuk dikunjungi.Err.Bunyi macam agen pelancongan dah kan?

Cuma satu ja aku kurang puas hati.Pasal feri.Time lag satu hal.Seating satu hal lagi.Menjadi satu masalah kalau orang pakai ambil seat ni.Marah memang marah tapi rupanya bukan salah penumpang tapi salah orang yang jual tiket.Tak tahu la sengaja atau tak, ada yang ter double seating menyebabkan orang lain pun pakai ambil seat sesuka hati.Apa kes? Memang kelam kabut la jadinya.Kami ni yang patutnya duduk satu kelompok, habis berpecah kerana sikap penjual tiket yang bagi seating entah apa apa.Langsung tak sistematik.Sebab apa boleh jadi macam ni? Sebab kaunter yang dibuka untuk tiket one particular ferry ada banyak.Mana tak celaru kan?Sepatutnya satu ferry satu kaunter.Mana boleh macam ni.Disebabkan seating, feri pun lambat bergerak.Adeh la.

Lagi satu, sikap orang yang handle dalam feri pun harus diperbaiki.Seharusnya lebih mesra dengan penumpang.Be professional.Jangan asyik nak meninggi suara saja.Bila ada yang tak puas hati pasal seat, patutnya dorang kena jawab elok elok.Dah terang tang tang salah pihak feri.Ini boleh pula cakap "Kalau tak puas hati, boleh pi kat kaunter, tukar tiket.Duduk pi la kat mana pun.Nanti sampai juga." What the? Tak ada jawapan lebih munasabah ka nak bagi?Kalau macam tu, patutnya, tak payah bagi no seating tu dari awal.

Berasap je aku bila ingat balik muka mamat tu.Hmmmmpppphhhh.