Monday, December 6

Doa Awal dan Akhir Tahun

(klik banner untuk visit kusut-blogs)

sempena hari ini. hm.. walaupun dah lepas dah pun waktu maghrib nye, tapi mungkin boleh la dimanfaatkan pada tahun2 lepas ni. utk kegunaan bersama lah. ni adelah satu scan dari Diari Islam 2008 (1428-1430), publisher nye tak tau lah takde tulis. siape2 yg tau mintak inform ye thanks :D. buku merah (maroon) dgn title gold.

klik read more utk tengok scan doa2 tu. gambar scan tu agak besar ye


Mari tahu: Peristiwa-peristiwa penting.

Salam. (:


Kenapa Azza post hari Isnin? Hari ini Azza gantikan slot untuk Q. Esok Awal Muharam, kan? Macam-macam info kita boleh google untuk mengetahui sejarah tahun hijrah. Kali ini Azza nak kongsi secara ringkas maklumat rujukan tentang peristiwa penting yang perlu kita tahu, atau mungkin kita belum tahu, yang berlaku dalam bulan ini amnya, khususnya pada 10 Muharram atau hari Assyurraa'.

Antaranya peristiwa tersebut, 

; versi ketawa


assalamualaikum readers.

dulu pernah terbaca tentang hal ' ketawa ' di blog seorang kakak yang bakal menjadi seorang doktor (terlupa link).
kagum saya dengan dia sebab dalam kesibukan membuat persedian untuk fly pun, dia tetap mempunyai idea yang bernas dalam setiap entry beliau.

mari kita berkongsi versi ketawa.

kepesatan IT semakin maju bila mana setiap perbualan tidak lagi melalui empat mata berdepanan, perkelahian tidak lagi dengan sumpah seranah lisan, dan per-ketawaan tidak lagi secara depan-depan.

Zaman IT seperti chat, twitter, hi-5, sms,YM, blog, fs atau fb sedar tak sedar membuatkan cara ketawa itu timbul dalam pelbagai versi.
Versi ketawa maya ini memang pelbagai, anda mahu tahu?
Berikut adalah analisis tentang ketawa :


Becoming a Man Part Empat; Habis semua gua punya patches

gif animation creator


Sambungan kronologi picisan Best Trick Ko Apa?

I was like "Apahal mamat ni?". I keep my cool and continue on observing the coolness on them, performing awesome-jaw-dropping tricks. Yeah, I was kinda jealous to see their ability on flipping their deck all way round. Compare to my skill, I'm just an amateur seeking a bit of glory while playing skateboard.

Ah, 2002 is the year I've been waiting for. I am free. I am no longer the servant of my library. I am no longer the servant for my class and I am no longer a servant for anyone. Feels like the old days where nobody realizes the existence of a retarded and a weirdo like me. I enjoy myself being nobody because being somebody is too burden for me. I am not a stupid; I am just too lazy to make full use of my brain.

"Berapa A anak ko dapat?"
"4A 4B je"
"Oh.."


Sekadar Muhasabah


Pejam celik pejam celik dah nak memasuki awal Muharam.Cuba fikir fikirkan apa yang rakan-rakan semua sudah amalkan sepanjang tahun ini.

Sudah meningkatkan amalan kita?
Sudah banyakkah muhasabah kita?