Thursday, December 2

Hey Lelaki! Pastikan Kamu Begini..


1. Lelaki yang gagah walaupun jarang ke gymnasium

Tapi saya x nak terlalu gagah macam John Cena kerana ianya menakutkan..

2. Lelaki yang pandai bersukan tidak kira walaupun hanya tahu 1 sukan sahaja

Saya lebih prefer pada lelaki yang pandai gymnastik!

3. Lelaki yang bijak dan pandai! CGPA pilihan? Tentulah 3.5 ke atas!

Bukan bijak pandai dalam akedemik saja, malah hukum hakam agama juga!

4. Lelaki pandai bermain alat muzik. Sedap halwa telinga si gadis mendengarnya apabila kebosanan datang melanda.

Dalam banyak2 band, saya selalu tertarik dengan pemain drum. Tapi saya lebih suka lelaki yang pandai main gitar!

Tolong Gunakan Tandas Dengan Betul


     Tandas...tak kira di mana-mana tempat mesti adanya tandas...tandas kini menjadi satu keperluan,jika takde tandas,memang nayalah kita kan??? ehehehe....tapi bagi pengguna tandas terutamanya yang masuk 'free',tolong gunakan tandas dengan cara yang betul....ini tips-tips nyer....jom teruskan membace :


Stalker maya, bahaya atau tidak?



Seorang stalker tidak akan mengaku dirinya stalker. Dia akan cakap "Eh, bukan stalker la,observer!" Yang sorang lagi akan cakap "Monitor...". Dulu cikda sendiri tak tahu apa tu stalker. Dengar perkataan stalker tu cikda imagine orang yang pegang pistol, dan buluh meriam. Cetek betul ilmu dunia. Biasanya stalker ni akan mengekori gerak geri korang, tapi cikda bukan nak cakap stalker yang stalk orang untuk nak culik ke ape. Tapi sangat la penting nak ketengahkan kat sini mengenai "stalker maya" (cipta sendiri). Stalker maya ni maksudnya orang yang stalk atau follow anda di alam maya la, contohnya, Facebook, Friendster, Twitter, Formspring dan Blog. 



Kenapa stalking?
"I'm not stalking, I'm shadowing you"

Kontes Cerita Paling Lawak Sedunia

Assalamualaikum dan Salam sejahtera.


Sempena kedatangan tahun baru Hijrah, dan tahun baru Masihi, dan juga sambutan Hari Aku Menjadi Semakin Tua (Ulang tahun Kelahiran) pada Januari 19, (jangan lupa sediakan kek keju yang BESAU punya...dengan hadiah yang BESAU gilerrr jugak...lilin aku bawa sendiri hu hu hu) maka dengan ini aku dengan bangganya membuat pemasyuran bahawa aku akan adakan Kontes Cerita Paling Lawak Sedunia.

Ini dia banner yang tak lawak langsung;)




Anjakan Paradigma! Part II



Assalamualaikum! Salam 100 Penulis buat semua~

Anda mahu berubah? Yakni perubahan ke arah kebaikan? Anda yakin ingin mengubah diri anda? Mampukah? Yakinkah dengan kesan yang bakal berlaku terhadap anda selepas berubah?

Ini antara soalan-soalan yang perlu dijawab oleh diri sendiri ketika membuat keputusan untuk melakukan sesuatu/sebuah perubahan terhadap diri kita.


Mudahnya menjadi sihat semulajadi


Saya yakin ramai di antara kita yang selalu stress, tertekan, terhimpit, tersepit dan semua yang sama makna dengannya. Ini perkara normal dalam kehidupan.Siapa tidak pernah stress? Siapa tak pernah kecewa hatta marah dan sakit hati???Kehidupan tidak sempurna tanpa semua itu..Tetapi tahukah anda kita juga boleh kawal semua hal-hal negatif ini dengan cara semulajadi.
Antara perkara yang boleh kita amalkan atau sepatutnya kita elakkan :-