Monday, November 29

Becoming a Man Part Tiga; Best trick ko apa?

gif animation creator


Sambungan kronologi picisan Kepala Lu Apa Macam?

"Kepala gua okey je" jawapan yang acapkali terpacul dari mulut gua tiap kali soalan yang sama diajukan. Days by days and months by months, gua rasa gua bosan dengan gaya hidup pelajar sekolah yang sangat tipikal dan konservatif. Adakah ini fasa di mana anak muda seperti gua mula tercari-cari identitinya sendiri?

Gua nekad. Gua nak something alive dalam hidup gua. Gua makin rimas melayani kerenah-kerenah yang remeh-temeh seperti menulis hari dan tarikh tiap kali membuat latihan, menyalin nota mengikut apa yang gua dapat dengar dari cikgu yang malas menulis di papan hitam dan rutin pemimpin-pemimpin pelajar keluar awal untuk rehat semata-mata untuk bertugas sewaktu kami berehat walhal mereka lepak di kelas-kelas kosong berkongsi pendapat mengenai peserta rancangan realiti yang bakal keluar pada minggu itu. Gua rasa mereka hipokrit.


Ribena? kenapa dengan Ribena plak



Salam semua....nak share pasal isu minuman Ribena tak halal, eh ye ker ni...dah berbotol-botol dan berkotak-kotak ribena aku minum tak kan la aku buta kot tak tengok logo halal yang terpampang kat kotak atau botol ribena...ermmmm.....

Tapi jangan risau Ribena halal untuk diminum walaupun sebelum-sebelum ni ada isu pasal ribena...kalau nak tahu lebey lanjut pasal ni boleh la tengok kat website Halal Malaysia kasik puas hati tengok sendiri bila tarikh expired untuk Sijill Halal Ribena nih...nasib bek nasib bek hehehehe....

Jangan takut jangan malu meh kita minum Ribena ramai-ramai jangan jadik kanak-kanak Ribena dah ler hehehe...

google


Mengenai Penulis Entri Ini :
Liz juga penulis untuk blog Cik Liz. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Isnin/Selasa/Rabu/Khamis/Jumaat dan di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label Cik Liz. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah
Padah Nescafe 3 in 1 dan seumpamanya

RekaTee: how to STOP MIND CONTROL?


Gua ada join satu pertandingan di RekaTee.com. Peserta diminta menghantar design untuk t-shirt. Dan dimaklumkan bahawa design yang mendapat vote tertinggi akan mendapat hadiah (ni gua rilex je, hadiah ni biasa je). Dan akan dicetak (yang ini gua suka dengar). hoho.

Ini adalah rekaan gua
diharap para pembaca dapat VOTE
Untuk VOTE sila ke link ini:
http://www.rekatee.com/design/submission/286-how-to-STOP-MIND-CONTROL/
Gua sangat berharap ramai orang akan pakai design gua ini. Bukan gua mahu royalti atau nama atau pangkat atau apa saja. Gua cuma mahu dihargai dengan cara itu, gua mahu lu lu orang semua pakai. Itu sudah cukup buat gua terharu.

Kalau lu lu orang semua rasa nak pakai t-shirt rekaan gua, sila vote macam ni.


PERINGATAN: Sebenarnya kalau lu orang nak VOTE, kena register dulu. Minta maaf menyusahkan. Gua cume berharap impian gua dapat direalisasikan.

Ape-apehal sila layan sedikit sedutan dari Rapunzel. dan VOTE.. :)

Mengenai Penulis Entri Ini :
Pert Doherty juga penulis untuk blog Otak dan Jantung. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Isnin dan di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label PERT DOHERTY. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah Harta Pusaka dari Bapak Gua: Yashica FX-7.

Doraemon vs Nobita

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Salam 100 Penulis

sekarang ini Q lagi sedang menyesuaikan diri di Semporna ini.
internet pun belum jumpa lagi
nampak gayanya memang perlu cekau satu broadband nih
Insyallah kalau ada kesempatan akan Q kongsikan pengalaman Q di sini
setakat ini Q hanya kongsikan di dalam Mini Jurnal aka Twitter Q saja

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 sebelum ni Q ada buat post tentang Sinchan VS Hagemaru
yang ada video yang sangat kelakar
tapi kali ini Q nak tunjukkan satu lagi video yang sangat kelakar
http://www.tofugu.com/wp-content/uploads/2008/11/doraemon1.jpg
dari doraemon dan nobita versi real @ live action.
bukan macam hello kitty tau
dah ade keluar ke?
jom tengok..

; anak aku jadi 'ORANG'




Assalamualaikum readers.


mak bedah; habis spm nanti, aku nak suruh anak aku masuk ipta kejuruteraan. aku nak anak aku jadi jurutera.

mak tipah; aku pula nak anak aku jadi doktor, biar dia masuk ipta kedoktoran.

mak bedah; hai melah. kenapa diam je ni? engkau nak anak kau jadi apa?

TIPS WEB/BLOG : PEMBUNUH MINAT

Ada banyak faktor yang buleh membunuh minat pelawat ke web/blog hangpa, dan salah satunya kesilapan pilih warna dan fonts.

Kali ni marilah kita renungi (cewahh) pemilihan fonts dan wana yg seswai utk blog hangpa. So far setiap template ada tema dia. Cam @hatitupai, aku pilih fonts Verdana+Trebuchet dan wana hitam/kelabu/oren, termasuk ngan widget2 skali.

Elakkan fonts yang fancy seperti Comic Sans, melainkan page hgpa didedikasikan untuk kanak2. Ingatlah tak semua browser ada fonts yg hangpa ada, so gunakan yg basic. Web browser akan menggantikan fonts yg hampir sama ngan dlm komputer pelawat hgpa, tapi mungkin resultnya jadi caca marba.