Wednesday, November 24

Rahsia orang dulu kala

Hairan kan orang dulu-dulu.. takde hospital dan klinik..
tapi ada je cara diorang untuk cari ubatnya..
rupa-rupanya banyak ubat diorang sumbernya dari alam semula jadi..

pagi tadi mira pergi melawat Taman Herba,Simpang Pulai..
tiket masuk berharga RM 2 dewasa dan RM1 bagi kanak-kanak 13 tahun ke atas.

Foreigner Husband?

 


Pernah tak korang jalan2 sambil bawak anak/anak sedara/adik sambil orang orang sekeliling tegur betapa comelnya anak/anak sedara/adik anda? Mesti korang rasa bangga kan lebih2 lagi anak sendiri. Ya, memang Mummy Nana selalu mengalami situasi nie. Err... jangan rasa menyampah ye dengan entri ini kerana ini bukan point sebenar dan bukan entri syiok sendiri.

Bila Hati Dah Hitam








Salam,

Dunia makin sampai ke penghujungnya. Segala macam tanda dah pun muncul. Tapi kalau hati dah hitam, tak usah harap la nak dipedulikan semua tu. Yang penting enjoy macam nyawa tu takde tarikh luput betul tak? Jadi, bila hati seseorang tu dah jadi hitam:



Info: Urusan Perbankan Online


Ramai di antara kita lebih selesa menguruskan urusan bil2 elektirik, air, astro dan lain2 lagi menggunakan kemudahan perbankan online. Tidak dapat dinafikan, kekangan masa menyebabkan ramai yang mengambil inisiatif sendiri melunaskan pembayaran melalui online sahaja kerana mudah dan boleh dilakukan di rumah. Namun, harus diingat, langkah berjaga2 wajib diambil lebih2 lagi urusan perbankan online adalah melibatkan wang ringgit. Semua sedia maklum bahawa kini ramai penyelewengan wang berlaku tidak kira melalui emel mahupun sms. Oleh sebab itu, kita perlulah berwaspada dan memastikan bahawa web yang kita masuk itu adalah web yang betul dan bukannya palsu. Ingat, elakkan 'phishing'.

PROTON EMAS - Malaysia 1st Concept Car

MunzirShafie dot Com


Salam 100penulis!

Adeh, minggu lepas(hari Rabu pukul 10 pagi) aku terlepas turn nak update kat sini. Sebab? Haha... Raya Haji kot! Pagi tu of course la sembahyang raya sbb dah lama tak pegi sembahyang raya...hehe dahtu lepas sembahyang ada khutbah pulak kan. Pas habis semua-semua tu, dok sembang-sembang pulak dengan nasib rakan-rakan seperantau yang tak balik raye...huhu Ada aku buat kartun bodoh kat blog aku sempena raya haji tahun ni...lol

Baiklah, hari ni aku akan share satu lagi website benda yang maybe masih ramai tak tahu. hehe... actually benda ni aku dah post kat blog aku tapi aku still tak puas hati ramai lagi tak tahu. Boleh pulak kan...haha Ha, tak rase saspen ke? Oklah, ni dia

benda best saya suka waktu sekolah


ada tiga benda saya rindu waktu saya bersekolah rendah dahulu. tiga benda ni kategori makanan ye. ada banyak lagi benda lain saya teringat dan teringin nak buat semula, tapi sebab dah berusia seangkatan emak orang, mungkin tidak patut kalau kata saya nak melompat bermain ting ting, galah panjang semua tu dekat sekolah. nanti kita cerita benda-benda itu pulak. hari ini cuma mahu cakap pasal tiga ni saja.

jom...