Tuesday, November 23

10 TETANG WANITA YANG PERLU LELAKI TAHU



Hello readers......

kali ni turn I bersiaran malam pula.....

kebanyakkan lelaki sukar tuk memahami seorang wanita...betul tak...??yer la orang perempuan ni kan lain sikit...tak suka cakap straight to the point...sukar luahkan perasaannya,kemahuannya secara terus terang...


jadi malam ini....mari kita lihat 10 perkara yang Lelaki harus tahu tentang Wanita...


bukan senang jadi cikgu



Salam 100Penulis & Hello semua :)

tepat 8.00 malam di Msia, waktu di NZ ialah 1.00 pagi.bermaksud, waktu korang tengah baca entri ni, saya mungkin sudah berada di alam mimpi, mungkin sedang berbincang dengan satria bulan bintang macam mana nak kalahkan makhluk jahat.hahaha itu diaaaaa puaka niyang merepek sudah datang.sila abaikan repekan ini.

zaman saya masih seorang budak yang masih tidak boleh berfikir di luar kotak [?], saya rasa jadi cikgu ialah best.tak payah buat kerja sekolah, tak payah pakai baju sekolah, tak kena denda bila lupa pakai nametag, tak payah penat-penat beratur sampai pitam masa perhimpunan, tak payah berebut menjerit bagai bila nak beli makanan dekat kantin, tak perlu makan nasi lemak dengan telur rebus sebab ada ayam goreng.best kan?


Bekas kekasih menjadi kawan?


Boleh tak anda berbaik semula dan menjadi kawan pada ex anda? Atau bolehkah anda menghadiri majlis perkahwinan bekas kekasih anda?

Kalau saya, boleh menjadi kawan semula.Selagi ex itu tidak menyakitkan hati saya dan buat saya marah...Tetapi untuk menghadiri majlis perkahwinan dia, fikir banyak kali!

Saya nak share sikit pengalaman saya..


Feel good to be home.

OMG.Hampir terlupa yang hari ini turn aku pula menulis kat sini.So sorry.Dah hampir seminggu lebih aku kat Malaysia.To be spec, kat Aloq Setaq.Cuaca sekarang ni panas bukan main.Kena pula rumah tok rumah papan.Memang time tengahari bahang bukan main.Bila time malam, sejuk pula.Feel good to be home.Dapat makan dengan sesuka hatinya tanpa perlu baca ingredient.Seronok tak sangga!

Oh ya.After banjir ni, rumah pun banyak space kosong.Almari semua ada kat tingkat atas.Tok dah serik nak bawa turun kat bawah.

Maaflah.Post kali ni tak ada info menarik.Last week dah terlepas turn.Huhuhu.

PENANTIAN SUATU YANG MENYEKSAKAN








Tahu apa maksud penantian? Diambil dari perkataan 'nanti' yang mana membuatkan seseorang atau sesuatu itu menunggu. Ada sesiapa di sini yang suka menanti? Kalau ada, tahniah, anda tergolong dalam golongan yang sabar. Apa pula maksud menyeksakan? Mesti ramai yang terbayang perkara yang tragis dalam minda masing-masing kan? Macam dalam kelas bahasa pula.

Baiklah, entri kali ini nak berkongsi sedikit, kenapa tidak ramai yang suka menanti. Menyeksakan di sini hanyalah salah satu frasa untuk menggambarkan hampir keseluruhan mengapa menanti itu berada dalam lingkungan perkara yang negatif. Kadang kita terlepas pandang, ataupun memang buat-buat tak pandang.

autumn in my heart


Photobucket


hampir sahaja terlupa hari ini hari selasa. kenapa dengan hari selasa? sebabnya turn ckynwan berceloteh pula hehehe. ok2...tak ada yang pelik2 nak berkongsi sebab tinggal lagi 30 min sebelum masa yang dijadualkan. just nak kongsilah sedikit kenangan autumn di jepun ni. baru je pergi hari ahad tu. so nak sajikan gambar aje lah. enjoy~

Gambar :



behind the scene haha 











Cara baru untuk order fast food!



    Okay,jangan tipu korang tak suka mamam fast food! Kalau tak takkan lah sampai ada realiti show The Biggest Loser. Even budak budak sekarang, orang bawa pergi Toy r Us pun tak nak,nak McD~


Mostly, kita suka pergi restaurant kan,and for sure semua orang pernah rasa kena bad service,ye tak? Ada yang dah dapat table tapi tunggu setengah jam, batang hidung waiter sorang pun tak nampak. Ada jugak yang order lambat berjam-jam. Masa tu dah la perut berkeroncong, service buat hal, management macam haram lembab macam siput, memang berapi kan? So,

How korang handle situasi macam ni?

Paling common yelah, panggil manager marah sana sini. 
Cancel order terus and cari port lain~
dan banyak lagi cara orang yang tak tercapai dek akal ni.

Semua ni macam klise dan tensi betul? What if we do something fun,instead? Contoh macam ni: