Wednesday, November 17

Tips Interview, dan Salam Eid ul-Adha

bising betul hubby mek. masa mek stadi sibuk saja beri kata-kata semangat untuk terus sambung masters. tapi bila dah selesai jawab exam ni bising suruh cari kerja. sebabnya? sebab setiap hari mek call dia beberapa kali cuma untuk beritahu dia mek bosan. haha!

hotel? restoran? kamon, mek nak kerja di petronas, dua bulan lagi boleh pakai Bentley idaman   (jeling hubby). okey faaaaainn memang tak sedar diri graduan hotel mgt gedik kerja petronas. jadik tukang masak kat pelantar minyak boleh la. sanggup ke tinggal hubby hensem kat sini, Clarky ooi!

penatlah stadi, tahu? nasib baik mek tak terus apply masters sebab siapa yang apply akan kena lapor diri pada Disember. tak mengah gitu?? baru saja telan balik jeluak kat tekak menjawab final exam, kau dah kena hadap lecture lagi. adoiyai!

untuk graduan atau bakal graduan yang sedang bersungguh-sungguh mencari pekerjaan, marilah mek kongsikan tips interview. bukan, Interview With The Vampire itu cerita vampire gay yang letak muka Brad Pitt dan Tom Cruise sebagai pelaris.Jadi marilah kita kelik READ MORE



slowmation video

Kurikulum akan datang bakal menyaksikan perubahan dalam pengajaran dan mediumnya..
penggunaan teknologi tak dapat dinafikan lagi.. power point, word, excel itu sudah semestinya dikuasai..
Jadi tidak hairanlah jika slowmation video nanti akan diterapkan dalam kurikulum sekolah rendah.


Apa slowmation video ini sebenarnya?

Slowmation merupakan satu kaedah untuk mempersembahkan idea yang difahami dari segi video yang tempoh masanya antara 15-30 saat sahaja.
Di dalam pengajaran..penggunaan slowmation boleh melibatkan tiga fasa

Salam Aidiladha: Diet Rasulullah

Salam Aidiladha buat semua yang beragama Islam dan tentunya ramai blogger yang menceritakan tentang ibadah korban. Kali ini entry bersempena dengan Aidiladha, aku akan berkongsi tentang diet Rasulullah s.a.w. Artikel ini hanya ditulis pada sekeping kertas putih, bapa aku telah menyimpannya. Dan hasil pembacaan, aku ingin kongsikan di sini buat tatapan anda ye.