Wednesday, November 10

Special Edition: 10.11.10 @ 11 PM ~Blog & Anda


Tarikh hari ini cantik juga dan pasti ramai yang menginginkan sesuatu yang istimewa jatuh pada hari ini kan? Oleh sebab itu juga, tajuk entry kali ini "Blog & Anda". Semakin hari, semakin ramai blogger2 baru muncul dengan blog yang pelbagai rupa dan tentunya mereka ini terdiri daripada golongan remaja. Aku sendiri juga adalah blogger picisan dalam dunia maya ini walaupun sejak 2008 aku telah mengenali dunia blogging. Cuma pada ketika itu, agak sukar untuk kita mencari blog2 tutorial yang mampu memberikan suntikan untuk mengorak langkah dalam membina blog sendiri. Tapi kini, blog2 tutorial bagai cendawan tumbuh selepas hujan. Perkara inilah yang membawa satu gelombang dalam kewujudan blog2 baru, namun mengapa anda berblog?


Let Me Google That For You

MunzirShafie dot Com


Salam 100Penulis buat semua!

Hem, kalau tengok post aku minggu lepas, ramai yang berkenan dengan website tu. Sofia siap buat header blog lagi kot! hehe... Jadi aku assume macam banyak lagi website-website menarik yang mungkin ramai antara kita yang masih tak tahu. Bukannya sebab dok dalam tempurung ye, maybe info tu tak berapa sampai, busy kerja dan semua-semua lah kan?

Aku pon bukannya tahu sangat website pelik-pelik ni... Jumpa kat mana-mana blog yang cakap pasal website tu dan bila aku rasa cam over-excited, terus aku bookmark sebab tu la bookmark kat firefox aku ni sampai berpuluh-puluh ribu! Nasib baik ada FEBE...hehe

Ok, tanpa buang masa kali ni aku akan share satu lagi website yang maybe ramai dah tahu tapi maybe ade jugak yang still belum tahu sebab macam aku cakap tadila, busy sume-sume tu. Websitenya:

Hari Terakhir

.
Assalamualaikum dan salam mesra kepada semua. semoga sihat walafiat di mana jua berada. ceria selalu, senyum tersipu. hehe..

Kali ini ingin berkongsi kisah benar yang berlaku suatu masa dulu, tak siapa pun menyangka. yang pasti kisah ini mengingatkan aku tentang kedatangan mati itu tidak mengira keadaan, tidak mengira usia, tidak mengira waktu.

pandai-pandailah

hidup berjiran ni tak mudah, kata orang kena selalu amik berat sama jiran dan kena bertolak ansur. tapi cerita ini, kes petang tadi. kami menyewa rumah di sini bertiga. kami cuma menyewa rumah teres kecil dan parking rumah cuma muat untuk dua kereta. kebetulan pulak pagar rumah kami tu menyebabkan satu kereta akan diblok bila kereta kedua diparking. pintu pagar masuk ke rumah cuma muat sebuah kereta. tadi, kawan saya keluarkan keretanya dahulu dan mahu memberi laluan pada kawan yang seorang lagi untuk park kereta dia dahulu.

tapi waktu kereta kawan yang mahu park first tuh tengah reverse,



Cegah Sebelum Parah

 
U ols selalu tak dapat email FWD dari kawan kawan bukan satu atau dua tapi mmg banyaklah kadang kadang rasa tersangat annoyed pasal menyemakkan inbox U ols? Pastu di hujung email tu ckp Fwdkan kepada kawan kawan  U ols. Memamg walaupun kadang kadang email merapu tapi ada jugak maklumat berguna dan elok untuk kita buat peringatan kerana mungkin ada kaitan dengan kehidupan kita seharian.

Contohnya baru baru nie dapat email nie


Legoland di Asia.





Hello petang. (:


Taman Legoland sedang dibina di Asia. Yupp! Mesti ramai dah tahu, kan? Ala,  lego yang disusun ala2 monumen tuh dan ada games yang bestbest. Tapi, apa yang best sangat, ek? Sini tengok. Okay.

  1.  Pertama di rantau Asia!

  2.  Ke-5 di dunia, dan pertama kali di Malaysia (!!) Sebab??
  
  3.  Sebab, Kedudukan Iskandar Malaysia adalah di tengah2 Rantau Asia, ok.

  4.  Lokasi kat selatan Malaysia iaitu di utara Medini, Wilayah Pembangunan Johor.

  5.  Merupakan salah satu projek taman tema di Iskandar Malaysia.

  6.  1.2 juta pelancong dijangka melawat Legoland Malaysia pada 2012.

  7.  Lebih 4,000 peluang pekerjaan akan diwujudkan dan 1000 peluang di Legoland sahaja.

  8.  Dijangka dibuka secara rasmi pada April 2012. (Setahun lebih awal)

  9.  Kos pembinaan - sebanyak sekitar RM 750 juta (S$ 311 juta).

  10.  Projek ini telah bermula pada Mac 2010 dan dijangka siap pada suku pertama 2012.

  11.  Legoland Malaysia merupakan Legoland yang ke-5 selepas Legoland Billund (Denmark), Legoland Windsor (London), Legoland California (Amerika Syarikat) dan Legoland Deutschland (Jerman).
    Dah. Okay, tengok sini pulak~




    Beberapa photographs Legoland sedia ada.
    (Google Image)