Tuesday, November 9

Sushi Bi, Wellington.


Episod jalan-jalan cari makan pula ye.

Kali ini mari kita terjah kedai Sushi Bi yang terletak di Lambton Quay,Wellington.Apa jauh bebenar tempatnya sampai ke NZ? Haa.Saja nak berkongsi cerita.First time makan kat sini terus addict nak makan dan terus makan.Pantang lalu depan Sushi Bi konfirm nak masuk.Sushi Bi ni halal ye kawan-kawan.Harga pula range dari 1 dollar hingga 2.80 dollar untuk sebiji sushi.Bergantung kepada jenis sushi yang korang ambil.Aku selalu ambil 6 ketul which costs me 8 dollar.Berbaloi sebab sushi dia besar dan mengenyangkan.Lagi sedap kalau cicah dengan wasabi.Berangin lubang hidung tu perkara biasa.

Credit to Azfazila Paiz for the pic.

Yang special nya tempat ni, after pukul 4 dorang buat promo.Harga serendah 3 dollar untuk satu tray.Satu tray boleh muat dalam 6 ketul.Berbaloi baloi.No wonder kedai ni tak pernah lekang dengan manusia.Kadang-kadang line beratur panjang sampai ke jalan raya.Ok.Itu agak over.Tapi sumpah sedap weyh.Ramai yang bagi good review pasal sushi bi ni.Kalau datang ke Wellington, jangan lupa try sushi bi ye =)

Masanya sudah tiba






Innalillah.. Masanya sudah tiba. Kita sebagai hamba-Nya perlu redha dan terima kenyataan yang telah disuratkan buat hamba-hamba-Nya.

Ketika aku menulis entry ini, kami sekeluarga diberitakan mengenai pemergian Wak Min (abang ipar ayah) yang baru sahaja menghembuskan nafas terakhirnya di sebuah hospital. Saat ini, kami sekeluarga sedang menunggu kepulangan jenazah daripada hospital.

Semalam, aku memang tak tahu nak menulis entry apa kerana sibuk dengan urusan keluarga. Hari ini, sedang aku ingin membuka laptop,

bakat dan minat

Photobucket


masing2 punya bakat tersendiri. ada yang bakat melukis, bakat amek gambar, menari, menyanyi, mencipta dan macam2 lah kalau nak disenaraikan. tapi bila aku tanya diri sendiri, selidik diri sendiri macam tak ada bakat la pulak! hahaha

minat? aku rasa la kan(boleh pulak main rasa-rasa), aku ni minat seni. yang berkaitan ngan lukisan mahupun gambar mahupun tulisan. aku sangat minat! aku suka benda2 yang ada kaitan ngan seni ni.


Salah siapa?

              
[okay,banner huduh,fionnee!]


Dah berminggu-minggu peram otak fikir nak tulis pasal apa kali ni,last last tadi lepas godek blog,teringat pasal satu game ni. Budak Fynn ni,asyik asyik buat entri pasal crush lah,love lah,bosan bukan? So,kali kali ni nak kasi you guys cuba interactive game pulak,mau?Nak dijadikan cerita,I ada kawan, who LOVES reading like a lot!one day,she came out with a fab yet exciting little quiz that she read from a book!So,i thought u guys might gonna like it too~


Before that,u might need a pen and a piece of paper!
*note that i'm a dummy at using paint *winks


yahh,i know u could draw better ;p

ok,lets begin,shall we?

BUAH OH BUAH




Hye readers......

minggu ni...nak cerita pasal buah-buahan pula....

you all suka tak makan buah...?? sure suka betul tak...buah-buahan memiliki kandungan gizi, vitamin dan mineral yang sangat baik untuk tubuh.

di sebalik buah-buah yang you all suka...tahukan khasiat sebenar di sebalik buah-buahan tersebut..??





mari kita lihat khasiat di sebalik buah....



Cinta Pertama Seorang Jutaria

siapa suka main Jutaria angkat tangan please.tahniah!kita sama geng.haha~

Hello Hello & Salam 100Penulis :)

last week, terlepas nak buat satu entri.tsk.sadis okay.padahal semester dah habis, dah start cuti ulalalala.tapi entah kenapa rasa sibuk sangat.haih.

btw, minggu ni nak share dengan korang movie ni.okay okay i know bukan semua orang minat cerita Korea kan?tak apa tak apa.ini movie saja maaa.ini bukan drama yang ada enambelas episod dan tiap-tiap episod ada 7 bahagian.so, kalau bosan & tak ada apa nak buat sangat macam saya ekhemmmm.boleh la rajin-rajin cari movie ni dekat youtube.takpun klik sini je :)

klik read more untuk review movie versi sizuka :)


Mudahnya membenci orang..

Bertemu lagi dengan chenta. Maaf sebab banner tak siap lagi. Tengah gigih membuat banner ni. Mungkin entry selepas ini dari chenta, akan ada banner chenta sendiri. Hopefully pembuatan banner tu berjalan dengan lancar la.Cewah!hehehe ^_^

Tanpa kita sedar, kadang kala kita mudah untuk ada perasaan tak suka or benci dengan someone. Mungkin bila orang tanya, kita mudah je cakap

"eh!takla. saya ok je dengan semua orang.."