Thursday, November 4

Widget yang Wajib, Harus serta Tak Perlu ada dalam Blog

  
     Salam semua. Kali ini aku nak jelaskan secara lanjut widget yang wajib,harus serta haram tak perlu ada dalam blog kita. Yelah,bagi blogger-blogger newbie yang masih lagi buntu hendak meletakkan widget apa yang dirasakan perlu untuk menarik ramai pelawat datang ke blog korang,korang boleh meletakkan sebahagian widget yang dicadangkan oleh aku. entri ini juga disiarkan di blog aku, Nas' LeTTeRs

WAJIB:

1. Google Friend Connect (Follow)
     Kepada blogger-blogger yang masih nyanyuk 'terlupa' nak pasang bende ni..please la pasang kat blog korang, kalau tak pasang,macam mana blogger-blogger lain yang berminat kat blog korang ni nak follow blog korang?? Benda nie memang WAJIB! Baca lagi...


Cuci Mata dengan Ombak Cun!


 Walaupun saya punya banner di atas nampak sedikit 'jiwang', tetapi apa yang hendak saya paparkan di sini langsung tidak ada kena mengena dengan 'jiwang2' itu. 

Asyik sangat dengan hal duniawi, sampai kita terlupa untuk mencuri walaupun sedikit masa untuk menenangkan fikiran dengan melihat ciptaan Illahi.

Walaupun ia sekadar gambar, tetapi saya harap kalian terhibur. Di bawah ini 10 jenis gelombang ombak yang unik.

1. Coast of Saudi Arabia (Red Sea)


2. Maldives (Indian Sea)


Habis?!! Ada lagi. Sila tekan read more~

Lu Pikirlah Sendiri

Tahukah Anda kesibukan sebenarnya membantu kite pantas dalam berfikir? Ngee!! skema skema skema! Korang tahu tak sebenarnye kan, kalau kite sibuk ianya membantu otak kite berfikir lebih pantas dan cepat. Iya tau, aien tak tipu! sebab aien rase sekarang nie. 2,3 hari sejak kebelakangan nie memang sibuk yang amat mengalahkan Urusan Paduka Baginda. Berkejar-kejar aien uruskan Hal Belajar, daftar masuk untuk semester akhir. Traffic otak aien sampai sesak, keluar masuk idea dan masalah yang timbul. huh!!
Tahu kenape aien cakap bila sibuk kite pantas berfikir? sebab nye kan, korang bayangkan ek. Bila banyak kerja, kite mesti nak selesaikan cepat untuk elakkan Stress dan tekanan jiwa. So, time tu lah nanti otak kite berfungsi untuk carik jalan macam mane nak settle kan cepat masalah tu. Tak dapat tangkap lagi??
Contohnye kan, korang banyak giler assignment nak siapkan. sampai picit2 kepala pening nak fikir itu ini. berkerut dahi seribu, hampir nak giler dibuatnye kan. Lastly, ape keputusan yang korang akan fikirkan? Ahaaa...! semestinya korang Off laptop, bangun dari kerusi and dating dengan katil+bantal!! Betul tak? pantas tak korang berfikir? hahahaha!!
Gosip: Cik Ain sedang mengalami tekanan jiwa 10% NOKTAH!

"Dah dah la buat baik dengan orang"

"Dah dah la buat baik dengan orang". Ini ayat yang Mama cikda selalu pesan. Mungkin nampak macam kejam kan. Yer la, kita disuruh untuk buat kebaikan tidak kira lah dengan sesiapa pun, tapi kalau dilihat dengan teliti lain pulak kisah nya dengan ayat ni. 

Pernah rasa digunakan tak? Bila kita hanya menjadi tempat untuk mengadu masalah, bila kita hanya digunakan ketika 'dia' susah dan kita ni sebenarnya bukan siapa-siapa pun untuk 'dia'. Dia? siapa 'dia'. Ini bukan kisah cinta, jauh sekali kisah fairytale. Tapi kisah seorang sahabat. Bukan niat untuk membuka aib, tapi cukuplah ia menjadi pengajaran. Mengajar kita untuk lebih menilai erti sebuah persahabatan. 


Mandi Manda di Sungai Tekala

Tak perlu pergi jauh kalau nak mandi manda di sungai. Terdapat beberapa tempat perkelahan di Cheras seperti Sungai Tekala, Sungai Gabai dan beberapa tempat lagi, termasuk di perkampungan orang asli. Paling dekat, sungai Tekala. Nak pergi pun senang, papan tanda sebenarnya banyak juga apabila anda guna jalan Cheras-Batu 10. Sila ke Pekan Batu 10, Cheras, anda akan temui banyak papan tanda menghala ke tempat perkelahan ini.

Minggu ni tak sempat nak cerita panjang-panjang. Pada masa entri ini sedang anda bacapun, tak tahu adakah saya sudah kembali ke Bangi atau masih berada di luar daerah. Jadinya, silalah nikmati kedinginan air di sungai Tekala ya...


Kawan, teman atau sahabat





Kawan baik atau sahabat atau teman atau kawan masa senang?
 











Anjakan Paradigma!

Assalamualaikum!

Salam 100 penulis buat semua pembaca di seluruh dunia. Selamat beristirehat ye kawan-kawan. Kimmy Ai punya kelas 6 hari seminggu mula Sabtu hingga Khamis. Phew~

Pada kali ini, cik K bukan sekadar mahu bercerita, tetapi ingin mengajak semua pembaca flash back kembali tujuan asal kenapa Allah menurunkan satu larangan yang agak susah untuk segolongan kaum wanita patuh padanya.

Isk, jangan lah pangkah dulu entry ni, cik K belum cerita habis lagi neh.