Wednesday, November 3

Idea dan Percubaan Artis Kedua

Artikel ini adalah sumbangan daripada odio aka Faizal n Fashitah

Well, last night aku meneruskan projek sebagai seorang Artis (yerRRr..) mengambil tempahan mengedit gambar wedding orang dan sekaligus dijadikan sebagai sample hasil kerja aku for references la. Dorang mintak aku superimpose 2 gambar previous wedding dorang and this is hasilnya...

Fakta @ Auta: Lelaki dan Kaca Mata Hitam

Entry Terbaru ~ Last Entry on 011110 @ 1111pm

LELAKI DAN KACA MATA HITAM
*Gambar dari Abg Google*

Lelaki berkaca mata hitam nampak macho? Smart? Hensem? Apatah lagi muka jambu memang akan nampak lagi cute? Betul tak para gadis? Disebalik pemakaian cermin mata hitam tu, pernah tak korang fikir? Maksud aku, kenapa lelaki2 ni pakai kaca mata hitam walaupun masa tu hujan. Kalau lelaki2 ni bukak cermin mata hitam tu? Ape jadi?

Header Blog Yang Simple Mimple

MunzirShafie dot Com



Salam 100penulis semua!

Maaf kepada pembaca semua, tak kira la editors ke non-editors ke, sebab 100penulis semenjak dua ni sunyi kejap. Yela, selalunya blog ni terhibur dengan kanak-kanak riang tapi sekarang ni nampaknya semua busy dengan assignment, test dan jugak final exam masing-masing.

Maaf minggu lepas MuJE ternyanyuk sebab tertukar hari sudah. Tapi naseb baik la MuJE ni takde kipas susah mati kan... (ke ade? hehe....)

Baiklah, hari ni MuJE buat post yang simple-mimple jer iaitu cara nak buat header blog yang cepat dan menarik macam gambar kat atas ni. Kalau yang cepat baca icon-icon kat atas tu, akan nampak tulisannya ialah "header blog" kan?

Nak tahu macam mana buat benda ni?

Rahsia Piramid Dan Sphinx Di Giza

.
Assalamualaikum dan salam mesra kepada semua. semoga sentiasa bahagia dalam kesejahteraan. senyum-senyum selalu, semoga hari anda lebih ceria seindah sinar suria. hehe..

Seperti yang tertera pada tajuk entry ini, asada si jejaka kacak akan berkongsi cerita tentang piramid dan sphinx di Egypt. beliau bukanlah ahli arkeologi yang pakar. bukan juga pengkaji sejarah. tapi mahu juga berkongsi sedikit pengetahuan tentang kewujudan piramid.

gambar : asada si pengkaji tiada gaji berlatarbelakangkan 3 piramid di Giza.

Piramid merupakan tarikan utama pelancong ke Egypt dan merupakan salah satu binaan purba yang masih kukuh sehingga hari ini. terdapat tiga piramid utama di Giza iaitu piramid Khufu, piramid Khafre dan piramid menkaure. terdapat juga enam lagi piramid kecil lain berada di sekitar piramid utama yang diberi nama Pyramids of Queen.

tabiat yang orang benci

1. saya dalam kereta sedang mendengar lagu, dan kereta berhenti di satu simpang trafik light sebab lampu merah. sedang melamun layan perasaaan, tiba-tiba mata tertumpu kat kereta depan. terjengul kepala driver daripada tingkap dan dengar 'ptuiiihh' sambil keluar cairan daripada mulut dia ke jalan.


2. saya sedang berjalan menuju ke ofis, dan tiba-tiba sebuah kereta berhenti di sudut parking. keluar seorang perempuan daripada kereta tu, anaknya kot terus berjalan ke arah pintu ofis. dan tiba-tiba driver tu buka pintu kereta. keluar kepala dan badannya sikit terus keluar perkataan 'ptuuuiihh' serentak dengan apa yang dia hasilkan betul-betul atas jalan tar parking tu. dekat sangat dengan saya yang kebetulan melalui jalan parking nak menuju ke pintu ofis. 


satu lagi situasi....


Fasa-fasa Hubungan Manusia-Gajet Elektronik

salam peeps!

kamon. siapa tak bangga ada iPhone4 sementara jiran-jiran dan rakan pejabat masih bersengkang mata bercinta dengan iPad? siapa tak riyak ketika ada digital lomo sementara sepupu kamu terhegeh-hegeh ke kedai cuci filem? siapa tak takabbur jika dah sebulan tak ke jamban ketagih bermain game guna Alienware sementara best friend kamu masih tercengang nak pasang Dell PC dengan CPU kaler purple? siapa tak terliur bila tengok hubby/wifey sendiri belek nokia N99 dan HTC Desire sementara diri sendiri cuma ada Nokia E66 dan 1208?!!

marilah kita kelik READ MORE untuk terus membaca.


Kenapa Kau Sempat Hidup, Hah ?!

Artikel ini adalah sumbangan dari iEra NaDiRa

Assalamualaikum! (Sila jawab salam~) :')

Kalian, sejak dua menjak ni saya rasa cam suka jea nak cerita bahawa kita ni makhluk pilihan. Manusia cuma yang diciptakan daripada setitis air mani. Tetapi Allah bagi kebebasan untuk kita buat pilihan. Allah bagi kebenaran untuk kita hidup. Kalian, rasa bertuah tak?

Info Barbie Doll

Artikel ini adalah sumbangan dari mia olive.

I.N.F.O
Antara toys yang paling popular dan berjaya dijual di dunia, di kalangan kanak-kanak(terutamanya yang perempuan)adalah 'Barbie doll'.Dengar tu. Barbie doll.Bukan toys Doremon, bukan pokemon mahupun Ultramen.Tapi Si Barbie Doll.

Ada korang setuju?..Tak?Ok. Sila baca lagi.

Karaoke free 24 jam sehari!

Artikel ini adalah sumbangan dari nn.


jom layan Karaoke Party (www.karaokeparty.com)!

a few days after a friend of mine recommend terus ja on. terus register. terus nyanyi. and dengan loyal-nya menyanyi almost every day! heaven.

yang best, ada lyrics macam karaoke betul. and siap ada score. so fun lah. kira macam game tau. kalau warna biru siap berstar-star kira, hit the right note lah. kalau kosong tu means suara tak dengar. kalau merah memang dah jauh lari dah note tu. huhu