Friday, October 22

Lelaki sentiasa disalahkan.wuwuwuwu



Betol kew ? kekeke
http://malas-terbang.blogspot.com/

Don't Break My Heart --->Mission Impossible

Hmm...minggu lepas, terlepas. Minggu ini, aku di sini =P
Kali ni mungkin tak banyak ingin aku blog kan. Baru sampai KL dari Terengganu. Macam macam musibah melanda. Benarlah, kita merancang, Allah merancang, perancangan Allah lebih baik/bagus. Tolong betulkan jika salah ye?




10 petanda itu...

10 PETANDA DIA JODOH KITA.......
Firman Allah SWT, bermaksud "Jika kamu menolong (agama) Allah, nescaya Dia akan menolongmu dan meneguhkan kedudukanmu" (Surah Muhammad, ayat 7)
Gunakan seluruh pancaindera
Jodoh adalah perkara yang sudah ditetapkan oleh Allah yang maha Esa. Tetapi bagaimana kita mengetahui dia memang ditakdirkan untuk kita? Allah SWT mengurniakan manusia telinga untuk mendengar, mata untuk melihat dan aka untuk berfikir. Jadi gunakan sebaik-baiknya bagi mengungkapkan rahsia cinta yang ditakdirkan. Dua manusia yang rasa mereka dapat hidup bersama dan memang dijodohkan pasti memiliki ikatan emosi , spiritual dan fizikal antara keduanya. Apabila bersama, masing-masing dapat merasai kemanisan cinta dan saling memerlukan antara satu sama lain. Lalu gerak hati mengatakan, dialah insan yang ditakdirkan untuk bersama. Benarkah ia seperti yang diperkatakan?
Berikut adalah 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita.

Menulis Blog dengan Beretika


Blog bagaikan satu fonomena kini. Kemunculan blog sebagai wadah baru penulisan bagaikan satu cara untuk menyebarkan pemikiran kepada umum. Kegilaan menulis di blogpun bermula. Bagaikan tidak lengkap hidup kita apabila tidak mempunyai blog, tambahan lagi apabila bergaul dengan rakan-rakan lain yang gila menulis blog.

Kegilaan berblog kian bertambah apabila ramai yang menyedari bahawa blog adalah antara perkara yang boleh menyumbang sumber pendapatan. Lalunya, semakin ramai yang berlumba-lumba untuk mempunyai blog sendiri, mempunyai komuniti sendiri dan mempunyai pengikut yang tersendiri hingga akhirnya ada yang muncul sebagai idola dalam dunia blog.


Teruskan menyokong !!

Pasukan juara liga perdana Inggeris musim lalu , Chelsea akan bertandang ke Malaysia tahun hadapan dalam sesi menjajahjelajah . Pasukan bimbingan Carlo Ancelotti itu akan turun untuk menentang pasukan Malaysia yang pastinya akan berlangsung di Stadium Bukit Jalil . Chelsea yang sebelum ini pernah ke Malaysia menyaksikan stadium dipenuhi sama-rata dengan warna biru dan kuning .

Tidak seperti dua perlawanan terakhir diantara Manchester United dan Malaysia , stadium kelihatan dimonopoli oleh warna merah dan minoritinya berwarna kuning .


Artis Hollywood Dibelasah Teruk


Berita terkini. Sebilangan artis barat ditemui mengalami pendarahan yang teruk di muka. Saksi mengatakan bahawa mereka kelihatan bergaduh sesama sendiri. Puncanya, tak siapa yang tahu. Mengikut doktor yang ditugaskan, beliau berkata bahawa artis2 ini sekarang berada dalam keadaan stabil dan ditempatkan di bawah kawalan pihak polis. Mereka telah ditangkap dan dimasukkan ke penjara selama-lamanya. Berkenaan kecederaan muka mereka itu, ada yang teruk, ada yang tak teruk sangat. Berikut adalah gambar2 dari pihak polis.

Sedut Lemak Laju-Laju


Aku lepak dengan D.
Ya, kami golongan yang anggap bersantap bersama adalah lepak.
Kami suka dan bahagia.

D sedut air dia.
Nyaman cuaca waktu itu.

D : Kan seronok kalau sedut air ni macam sedut lemak?
Aku : Apa gila kau ni?
D : Aku nak sedut sikit lagi.
Aku : Kau betul ke tak ni? Lemak apa kau nak sedut?
D: (gelak kejam) Adalah…
Aku : Gila kau ni...

Makanan aku sampai.
Aku dah nak mula makan - D bangun ambil sudu dan garfu.
Ya, kami malas guna tangan.
Ini kan waktu lepak kami?

Abang Kedai sampai…

AK (Abang Kedai) : Ni yang adik pesan kan?
D : Ya bang. Terima kasih.
AK : Sama-sama.

Abang Kedai pergi…
(aku sedang makan dengan tekun)

D : Zara, aku serius nak sedut lemak ni.
Aku : Sedut lemak apa lagi? Kau kuat merepek!
D : Lemak ni lah (tunjuk mangkuk dia)
Aku : Kau memang sengal.

Nota : D makan sup kotak gear (baca : Gear Box) hari itu.

:: meaning of rose colours ::




women dan roses macam tak dapat dipisahkan kan......???? tapi korang tau tak apa makna disebalik setiap roses yang diterima......???
here's a guideline untuk si jejaka memilih rose untuk si dara, dan untuk si dara memahami maksud tersurat dan tersirat yang ingin si jejaka sampaikan.........


Misteri Kem Bina Semangat

Setelah beberapa hari berkampung di kem bina semangat, Cikgu Shahrul berasa lega yang teramat sangat. Sempena menghadapi perlawanan peringkat negeri, Cikgu Shahrul membawa skuad bolasepak sekolahya ke kem tersebut bagi melakukan latihan fasa terakhir dan sessi motivasi. Begitulah rutin sebagai jurulatih setiap tahun andai pasukannya layak ke peringkat negeri.