Saturday, October 16

Tak boleh ke buka lampu time hujan lebat??

Kecoh negara kita hari tu dengan kemalangan ngeri yang berlaku di highway kawasan Rembau. Kemalangan tu tersangat la ngeri dan menyayat hati. Surat khabar pun terus jadi laku untuk beberapa hari macam pisang goreng. Sekejap je surat khabar dah habis. Nak baca online pun, lambat sangat loading. I turut terkena tempiasnya bila i gerak dari Petaling Jaya kul9malam, hari kejadian dan sampai ke Melaka pukul330pagi. 6jam setengah perjalanan i dari PJ ke Melaka. Dahsyatkan? I plak sebelum gerak tak tengok berita. So tak tahu la ada kemalangan. Bila dah start jammed kat Exit Senawang, baru dengar pasal kemalangan tu kat radio..

Punca kemalangan masih dalam siasatan. Tapi i nak share pasal buka lampu bila hujan lebat...



Pilihan sendiri atau ibu bapa?

Entry ini terhasil disebabkan dulu i pernah attend seminar dengan my sis. Sebelum seminar tu, adala borak2 dulu. Entah macamana my sis boleh cakap dengan kawan-kawan dia pasal i. Mak i ada tanya my sis, i ada pakwe ke tak. My sis gelak-gelak je. Then ada sorang member tu tanya my sis, apa my sis jawab pada mum. Kalau dia, dia jawab je ada pakwe. My sis jawab takde. Pastu my sis kata sempat la my mum nak carikan jodoh anak dia yang sorang ni..
Meh sambung baca lagi..