Thursday, October 14

[Opt 3] “Hana, forgive me…”

Continuation from Opt 1 and Opt 2  [I highly recommend you to read both opts before proceed with this one because it is a story =)] 


‘If there is no other warm thing that can warm my heart, then I will let it cold…’

*****

“Hana, what are you doing? Doing assignments?” ask Juuri.

“No, I’m just doing some revisions. Mid-term exams are crawling near.”

“Ah, I see. Look here, I have some questions to ask you. Can you help me? I did ask other friends but it seems like they didn’t have any satisfied answers.”

“Alright.”


Bagaimana kalau wanita .............

. Kembali bersama Cik Ain lagi .
. Entry kali ni akan menjadi pendek sahaja .
. Tapi Perbincangan harap menjadi .
. Wanita diKAITkan dengan meMASAK .
. Wanita diGELAR dengan ISTERI .
. Wanita dinamakan SURI RUMAH .
. perSOALannya sekarang .
. Hye Lelaki yang Budiman disini .
. Boleh ain berTANYA sesuatu .
. IF wanita tak gheti nak meMASAK kan .
. korang amik kisah tak? .
. atau korang nak cakap .
. Wanita mesti pandai MASAK .
. Baru lah bahagia RumahTangga! .
. Wahai wanita yang jelita disini .
. ape KATA korang pulak? .

Inspirasi duniamu, kami bersamamu.

Inspirasi duniamu

Inspirasi yang paling suka digunakan sekarang ni adalah cinta. Dari cerita Hollywood be Bollywood, cerita Arab, cerita Melayu, cerita Jepun Korea, lagu Ramlee Sarip sampailah ke Lady Gaga. Inspirasi itu cinta, cinta itu inspirasi. Memang benar cinta itu inspirasi, dan kadang-kala digambarkan sebagai tujuan utama hidup. Cinta akan Tuhan, cinta akan Rasul, cinta akan Agama dan bangsa, cinta akan pasangan hidup yang sah, cinta akan sahabat, cinta akan diri sendiri.

Saya buktikan pada anda, yang saya cintai. =)
"Today, I get on a kid's Facebook account because it was his 18th birthday.  
Multiple friends had left him notes saying "happy birthday" and had written hundreds of notes telling him about their day and writing about stuff happening in their life.
He passed away 4 months ago. Their endless Love Gives Me Hope."

Selingan: malangnya inspirasi saya untuk siapkan bola getah tersebut tidak datang dari  cinta
Naik bulu roma saya masa mula-mula terbaca kisah pendek tersebut.
Memang benar cinta itu inspirasi. Namun, inspirasi pula tidak semestinya datang dari cinta semata-mata.

Mr. Tenok Yang 'Budiman'


Saya tau, memang kurang hajar bila student panggil lecturer dia macam tu. Tapi, saya tak dapat terima apa yang dia dah buat pada saya..

Kamu tahu..

Masa tu, ada taklimat Aural Oral Test English. Mr. Tenok tu la yang bagi taklimat. Lepas tu, ada beberapa students yang lambat, terus masuk and duduk. Agak hingar bingar sekejap bila diorang tanya member2 diorang yang lain, apa yang diorang tertinggal. Tapi, Mr. Tenok terus diam dan tunjuk ke arah diorang:

"Babi mana yang bising tu hah?!!!"

Babi?!! Kau memang seorang lecturer yang gila.. Sepanjang aku belajar, tak ada seorang pendidik pun yang aku jumpa mencarut mengutuk depan students macam tu. Silakan mampos!!

Tibalah hari Aural Oral Test English tersebut..

Kamu tahu..

Masa tu, saya dan empat orang classmate, bersama dengan empat orang students unit lain, jadi orang terakhir untuk oral test. Biasalah, nama di hujung2..


adik angkat atau adik 'terangkat'???

saya 'sayang' adik angkat saya,.,amboihhh!!!
     Sering kali kita terdengar istilah abang angkat,kakak angkat dan adik angkat di kalangan masyarakat kita. perkara ini sudah menjadi sinonim dalam masyarakat dunia dan juga kita kerana kerap kali kita mendengar seseorang itu menjadi seorang budak itu menjadi adik angkat kepada seorang lelaki atau perempuan. Malah,pada zaman rasulullah juga pernah mengambil Zaid bin Harisah sebagai anak angkat baginda..Adik angkat, abang angkat, kakak angkat - semua ini hanya merupakan istilah yang sebenarnya menunjukkan perhubungan yang lebih rapat dari orang lain. Namun,adakah perbuatan ini semestinya positif sahaja????



Proton Inspira

Hari khamis pasti dinantikan oleh para peminat kereta proton untuk melihat sendiri kereta modal terbaru dari Proton.Ramai yang berkata model kereta ini adalah seperti Mitsubishi Lenser cuma digabung dengan versi Lotus.Bila dilihat darigambar memang bentuk dia sama dengan kereta keluaran syarikat Jepun tersebut.Harga dia boleh dikatakan murah juga la bawah RM80,000.00.Model proton dinamakan Proton Inspira, apa makna inspira sebenarnya? Agaknya ilham diambil dari inspirasiku kot...


Model ini adalah versi ditukar lencana daripada Mitsubishi Lancer, dengan kendalian dan sistem gantungan (suspension) dipertingkatkan oleh Proton dan sentuhan ‘pemanduan sebelah kanan Lotus’ untuk disesuaikan dengan permukaan jalan serta gaya pemanduan tempatan.

Kepada sesiapa yang berminat nak tengok model ini lebih lanjut silalah ke showroom Proton, dah boleh tengok dah.Kalau berminat terus jer beli

kalau nak tengok gambar dan spesifikasi Proton Inspira ada diblog safizan.com
ini ada group untuk proton Inspira boleh layarinya di facebook

Info daripada safizan

Konvensyen Silat Guru-Guru Kali Ke-4


Memandangkan Konvensyen Silat Guru-Guru Kali ke-4 Baru saja lepas berlangsung di Kuching, Sarawak pada hari Sabtu lepas bersamaaan dengan 9. Oktober. 2010. Aku nak review sikit pasal benda ni.

Kat Malaysia ni macam3 jenis silat yang ada.
Silat Gayong, Silat Cekak Hanafi, Silat Warisan, Silat Benteng Betawi,Silat Gayong Makrifat, Silat Helang Putih, Silat Spring 12, Silat Pasma (betol ke nama ni?) dan silat yang aku ceburi lama~~~~ dulu dah, Persatuan Seni Silat Makrifat.
**Silat Makrifat dan Silat Gayong Makrifat tak sama ok**
Itu dua persatuan yang berlainan, taknak la korang konfius pulak. Kalau ada nama2 Persatuan yang aku salah tulis tu, aku minta maaf ek. Tolong betulkan :)


Rahsia 21



Di Malaysia sekarang dah 14 Oktober. Tapi kat UK masih lagi 13 Oktober. Apa kaitan tarikh ni dengan nombor 21? Banyak rahsianya, nak tahu apa? Jomlah kita baca sampai habis. Tapi sebelum tu kena janji tau, jangan beritahu siapa-siapa. Boleh semua? Wahhh, bagus bagus. Nak mmuah mmuah la! Oppsss..saya kan sudah dewasa. Hehe. Okesss, jom zasssss ..............