Tuesday, October 12

Kalau suka cakap suka!


[play while reading]


Pernah rasa gila suka separuh mati pada seseorang?

Rasa macam kalau sehari tak dapat tengok muka seseorang tu, rasa macam tak senang duduk?

Everytime nampak seseorang tu jantung 'dup dap dup dap' ?






bina identiti?

aku terpanggil dengan entri binalah identiti anda. dah hampir dua tahun bergiat dalam dunia blog, aku rasa macam takde  lagi identiti kot. lagi pun dulu2 buat blog sekadar suke2 dan sejak akhir2 ni baru bergiat aktif untuk mengenali kawan blogger yang lain. berdasarkan entri tu, ada yang cuba dikaitkan bermula dari segi nama pena, nama blog, url blog dan termasuklah email untuk berinteraksi sesama blogger.

yelah, kalau mahu mencipta nama dan mudah diingat, kan best kalau ada nama mantap gitu. nama blog pon gah je kan. tapi aku sayang nak tukar blog, sayang nak buat blog baru. biarlah aku selesa dalam dunia blog dengan nama yang mula-mula aku guna dulu, dari bawah. 

tapi bile tengok2 balik, ade la jugak sedikit keserasian antara semuanya.hehehe



PeTUA berbaik dengan merTUA

Salam seharum bunga, sedingin angin buat semua :)

Siapa yang dah kahwin kat sini angkat tangan?Wah, nampak2 ada la beberapa orang kan,hehe. Walaupun saya ni belum lagi berumahtangga, bertunang pun belum tapi nak kongsi beberapa tips untuk berbaik dengan mertua bagi yang masih kekok, yang tak ngam or yang tak tahu macam mana nak ambil hati mertua..

Baiklah, dimulakan dengan pihak lelaki..Kalau nak berbaik dengan mertua mesti:


GIRLS ZAMAN SEKARANG



Salam....

Hye readers.....hai

hmm.....bila tengok girls ( age between 15 to 21..22) bergambar....saya rasa pelik....

nak tahu kenapa saya kata pelik...??



Jom pergi NZ [episod 2]

Assalamualaikum & Salam 100penulis :)

entri lebih kurang sama macam Zack.aktiviti-aktiviti lasak yang ada di NZ.tapinya yang ini lain sikit, as in lokasi berlainan.ngeeee~gambar-gambar ni semua masa kitorang punya Roadtrip waktu Easter Break bulan April haritu.

Taupo Swing.lokasi : Lake Taupo,Taupo.antara kitorang dua belas orang, sorang je yang buat, Husna.yang lain ada yang buat bungy [7 orang,sekejap lagi saya cerita], ada yang kecut perut memang tak buat apa-apa [lagi 4 orang.haha].takut kot tali tu terputus lepas tu jatuh dalam tasik.hohoho.taklah taklah.ok je sebenarnya.orang-orang gayat je yang akan cakap macam tu.ekhemmmmm.haha.


kualiti dan kuantiti

Pung pang pung pang jam 10. Aku satu apa pun tak buat lagi. Nak tulis apa benda entah kat korang semua ni. His...

Komuniti Penulis.
Korang ada terfikir tak? Kita di komuniti ini untuk apa sebenarnya. Kalau untuk pembaca mungkin mereka datang untuk membaca. Tapi untuk kita, para editor di sini apa tujuannya?

Komuniti.
Dengan senang lenang tak sampai 2 bulan, 100 orang purata penulis-penulis blog sudah keluar masuk menjadi editor di sini. Senang. Semua orang mahu berkomuniti atau dalam agama kita panggil berjemaah. Dalam komuniti kita berkongsi idea, cerita dan pengalaman. Juga berkongsi pembaca dan peminat. Hehe..

Jangan Biarkan Kuasa Menguasai Diri Anda..

Entry ini pernah dipublish di blog i dulu. Semuanya gara-gara pihak2 yang terlalu berbangga dengan kuasa mereka.. I publish semula kat sini untuk ingatan bersama. Bukan kita seorang kat dunia ni dan bukan kekal keadaan kita itu selama-lamanya...


Rotorua, New Zealand

Rotorua, New Zealand.Pilihan terbaik untuk anda yang sukakan aktiviti lasak dan mencabar. Antaranya ialah:


Bungy Jumping