Monday, October 11

Minggu Konvokesyen Universiti Putra Malaysia Kali Ke-34

Salam...

Sahabat-sahabat blogger apa khabar?
Semoga sihat-sihat sahaja hendaknya k...

Minggu ini & minggu depan, kebanyakan entri saya akan tertumpu kepada
Majlis Konvokesyen Universiti Putra Malaysia Kali Ke-34...

Hari ini saya dan sahabat-sahabat saya menghadiri majlis raptai penuh majlis berkenaan...
Dapatlah berjumpa dengan sahabat-sahabat seperjuangan...
Hehe...

Selepas itu, kami semua bergambar sakan di fakulti kami iaitu Fakulti Pengajian Pendidikan...
Dah puas bergambar di situ, kami semua bergambar pula di ladang UPM...
Kalau anda semua nak tahu, ladang UPM ini sering menjadi lokasi pengambaran filem...
Antaranya filem Lagenda Budak Setan & Magika...

Petua Imam Syafie..


If u r sad..look up in the sky and see how
beautiful the star is.. They never stop shinning no matter what happen..




Di malam hari yang cerah ini (kalau ada bulan la..klau tak da..kira gelap la...hehehe) , mari kita lihat petua yang ditinggalkan Imam Syafie..


Credit to facebook..


Moga-moga kita dapat jadikan sebagai teladan.. 


>>> Petua Imam Syafie <<<




; ejaan itu penting.

assalamualaikum family 100penulis.

semoga sihat semuanya. 
first of all, sorry jika ada yang terasa dengan entry ini.
second, tolong doakan saya. minggu ini banyak test. finance, statistics, arab. takut maa.
third, jom baca topik ini! ;)


seiring dengan kemajuan IT yang semakin berkembang pesat,
cara gaya penulisan juga semakin berkembang.
berkembang dengan keadaan yang semakin parah!
masalah ejaan semakin serius.
( fullamakk, intro bukan main lagi. hehe )



Makwe cukup terer

Aku cukup hairan. Ini adalah paling hairan dalam mana-mana hairan yang aku pernah hairan. Bila makwe dah pasang niat nak turun naik banggunan 2-3 tingkat untuk beli itu dan ini, sikit pun dia tak pernah nak mengadu penat atau sakit kaki. Gila ba kan?

Aku tak tahu stamina apa dia pakai. Cukup konsisten. Aku pernah juga nak maintain stamina macam itu,tapi gagal la bai. Memang makwe-makwe born to be a shopper .Kau kena ikut mana-mana makwa beli-belah satu kali. Tengok jauh mana kuat tenaga kau. Lepas itu baru lah kau boleh agak yang kau ni bukan hebat mana pun. 


MENULIS DI 100 PENULIS

Salam sejahtera, 


Menulis tak semua tahu...ada masa tahu ada masa tak mahu...menulis kadang ikut rasa kadang ikut jiwa.. menulis cita cita.. menulis sengketa angkara manusia. Menulis tertulis bukan melukis..melukis tertulis bukan jiwa penulis.


The Awesomeness of My Mak

BUZZ without a sound for YM and NUDGE without a slight movement for MSN Messenger. Yang lain gua tak tau. Assalamualaikum and another Assalamualaikum if you do not notice the first Assalamualaikum. Thanks for replying my salam, senang-senang je dapat pahala kan? It's like killing two birds with one stone. But in this entry, they are no birds harmed by any stone. Enuff with this lame+oxymoron+boring introduction. Move on.

KeCiK is bek mengembek with his tendency using adjective awesome in any of his entry. My previous entry was about my Abah and I guess it is compulsory for me to post something about my Mak. Baru fair and square. Literally I'm not a son who always utter words like 'I love you mak' or 'terima kasih untuk segalanya, mak'. Physically I'm not a son who hugs and kisses my mak everytime we meet and separate. Rest assure mak, I dedicated this entry to show how grateful I am to have a Mak like you. This entry kinda sissy to most of you. Haha.


Perkara yang dibenci



Gua benci bila

  1. takde idea nak menulis. tapi nak menulis gak
  2. ada idea, tapi malas nak tulis
  3. takde idea dan tak nak tulis
  4. sama dengan hal 1, 2, 3.
  5. lebih kurang je dengan kat atas
  6. tak boleh tido
ini la kesannya..


Tak Dapat Ikut Jadual?



Saya sering meletakkan jadual harian  samada di meja belajar atau meja kerja saya. Sering juga ditanya rakan-rakan dan junior, "Berkesankah buat jadual macam tu?Biasanya kita tak dapat juga nak ikut jadual tu kan?, Baik saya tak payah buat!" 

Kongsi Knowledge - reflection

oleh kusut, G4

penah amik gambar kat tasik atau sungai atau laut atau lepas hujan tak? takkan tak penah kan. tempat2 yg ada kawasan air adelah satu peluang best utk amik gambar yg cantik.

camne? gunakan bayang2 kat air tu. bayang2 (bukan shadow.. tapi as in 'anjing dan bayang2') atau reflection dlm bahasa mat salleh.



ok ni teknik fotografi yg tak semestinye guna DSLR. kalau ada digital camera/compact camera, atau kamera yg guna filem tu pun boleh. kan tak perlu DSLR pun boleh bergembira dgn fotografi! ^^



Jamuan Aidilfitri GIATMARA Melaka 2010

Jamuan ini diadakan pada 28 hb September 2010, hari Selasa. Ia dianjurkan oleh GIATMARA Negeri Melaka dengan menghimpunkan para jemputan dari 7 GIATMARA seluruh Melaka iaitu GIATMARA Alor Gajah, GIATMARA Bukit Katil, GIATMARA Jasin (Sungai Rambai), GIATMARA Kota Melaka, GIATMARA Masjid Tanah, GIATMARA Simpang Ampat dan GIATMARA Tangga Batu.  Jamuan turut dimeriahkan dengan kehadiran Pengarah MARA Negeri Melaka iaitu En.Azhar Abdul Manaf, Pengarah MARA Daerah Bandar Melaka serta pegawai MARA Bandar Melaka yang berkenaan. Kehadiran saya sebagai AJK Kelab Usahawan GIATMARA Melaka (KUG Melaka).