Wednesday, October 6

First Love tu First Couple?


Assalamualaikum..
pembuka bicara..Kyra datang dengan mengada-ngada..
lepas baca harap ke rumah Kyra..hoho
(pantun ape ntahhh)



Cakap pasal cinta la..boleh tak?nak baca tak?nak tahu tak?eh..banyak pulak soalan..maap yer..

berbalik pada tajuk entry ni..first love 2 first couple??eh2..yeke??macam tidak je..tapi dalam kes ni..masing-masing punya pendapat tersendiri..yela..semua pernah rasa apa itu cinta..kan?


Dari Mataku: Fenomena Lelaki Lembut

Entry terbaru ~ Aku & 100 penulis

FENOMENA LELAKI LEMBUT
*Gambar dari Abg Google*

Pasti korang ingat lagi dengan cite Sutun kan?
Cite yang mengisahkan tentang lelaki lembut..
Serius, aku suka berkawan dengan lelaki camtu..
Dorang ni baik..
Faham sangat dengan naluri kewanitaan..
Haha..
Tetapi lelaki lembut ni selalu dikaitkan dengan GAY..
Betul ke?


Berjimat Untuk Si Boros Cara Asada Ryutaro

Dengan penuh sopan santun ajak anda datang ke blog ASaDa RyutaRo (^^,)

Assalamualaikum dan salam mesra.. semoga ceria dengan senyuman di Rabu yang best ni. err.. apa yang best? entah lah.. sekarang ni saya semacam makin membizi je. pada hakikatnya takde la bizi benor.. tapi bizi la jugak. adeh!

Kali ni nak berkongsi tips berjimat cermat pulak. walaupun saya ni takde lah berjimat sangat, tapi still nak berkongsi tips yang pernah saya buat selama ni untuk mengelakkan sikap boros yang tak bertempat. hehe..

Orang yang boros sememangnya sangat sukar menyimpan duit. ada saja yang terdetik untuk dibelanjakan. walaupun kadang-kadang benda yang dibeli itu langsung tidak mendatangkan faedah kepadanya. dalam erti kata lain, hanya menghabiskan duit dengan berbelanja. kepuasan pada mereka apabila dapat menghabiskan duit yang ada di tangan!

Kita sangat sama bila meletakkan kepuasan pada duit yang telah dihabiskan. hahaha.. jadi sebelum wang dihabiskan dengan puas, maka anda perlu menggunakan tips berkesan ini.

telefon dalam hidup

jom cakap pasal handphone. handphone pertama sampai kat tangan saya adalah pada tahun 2004. waktu itu saya semester 3 dekat uni. dan sebelum tu, saya cuma melihat kawan-kawan pakai sorang satu. kebanyakannya adalah nokia. dan sampailah satu tahap petala ke lapan belas yang membuatkan saya rasa saya perlu ada satu handphone untuk telefon family kat kampung, bersms dengan kawan tanya pasal assignment, dan nak telefon lecturer tanya pasal appointment. 

itu pun abang yang tolong belikan T_T. maklumlah orang ada abang. :P telefon pertama saya tu brand nokia. hak 3610 tu. warna putih silver dan kurus sikit dari 3310 yang famos amos dulu tu. teringat dulu waktu di matrik telefon 3310 tu la paling student mahu sebab waktu tu memang femes gila. masa matrik rasa naif je tengok orang dah start sorang-sorang bertambah pakai handphone. hohoho. handphone saya tu lak, sebab abang yang tolong beli, kenalah dia poskan pulak ke alamat hostel. sampai-sampai je rasa teruja gila macam mahu gigit jari sendiri. tapi tak leh la takut berdarah. baik laa guna jadi tu wat ketuk-ketuk keypad phone baru tu. test katakannn.

macammana bentuk nokia 3610 tu? ha, meh sini nak tunjuk....


pengalaman dingorat pengkid?

.
salam,

Hari nie giliran Cik Jannah pulak. I nie dah la macam biskut kejap ada kejap tak ada. Maap admin. Banyak sangat kekangan yang perlu dihadapi. ececeh macam PM la pulak kan? pang sekali.

korang ada tak pengalaman dingorat oleh manusia sesama jantina? Kalau perempuan sama perempuan dinamakan pengkid. lau lelaki dengan lelaki nama apa? gay eyh? adoyai. Pengalaman I dingorat manusia sesama jantina. geli gelaman okeh. rasa macam pacat masuk dalam pewot. (geli tak?)

Clarky: K, Si Gadis Pembunuh

Salam peeps!

Banyak sangat yang aku lalui for the past three weeks. Rasa macam sesak sangat kepala ni. Bertimpa-timpa masalah. Aku cuba untuk atasi. Sebab tu tak hapdate dua minggu lepas. So, rindu mak ke tak, nokks?! Hihi.

Dalam entry ni aku nak share salah satu karya aku. Aku panggil yang ni sebagai masterpiece la konon. Perasaan sunggu Clarky ini. Baik..marilah sama-sama kita klik READ MORE untuk mengintai karya seksi ini. Cewah.



BreadPitStop


salam all...
amacam?msti korang dok ingt BreadPitt je kn??
ni nama salah satu product dr company ak.. n actually ni la cafe yg ak sibuk dok handle skang ni...bz nye mmg xleh nk ckp ah..penat ooo...
sabtu ahad ak siap dtg keje,set up pape yg patot,bkn pe tibe2 nama ak naik jd supervisor la plak...

Jom kahwin!

Salam Alaik!
Woot2!
Jom kawen jom!
Sape terkejut tgk tajuk ni angkat tgn! Okey fine,tak terkejut.
Sejak aku duk mesir ni,selaluuuuuuuuuuuuuuuuu...
sgt2 dgr pasal kahwin,dan kadang2 secare xlangsung kan,
bila aku n kawan2 aku berborak,tetibe je our conversation termasuk psal kawen.


buru peniaga songlap

MIRAIE FIRM & CONSULTANCY Ptd Ltd mendapat kes melibatkan seorang pelajar dan seorang peniaga baru-baru ini.Oh ye.. kes hari itu, masih belum selesai kerana pesalah masih menghilangkan diri.

Berbalik kepada kes yang baru saya dapat, antara pernyataan yang disebutkan oleh pelajar tersebut....

"saya join bisnes MLM under dia.. dialah dapat duit, tapi itu bukan

ApaKah yang lagi kotor dari Jamban anda???

Aha... apa yek? Selalunya kalau kita melayar internet kadang kadang akan keluar artikel artikel yang kita rasa remeh tetapi sebenarnya fakta tu berkaitan dengan hidup kita seharian.

Tahukah anda apakah yang anda rasa lagi kotor dari Jamban anda?

Di ambil dari website ini tapi akak nak kongsi bersama sama 100penulis dan semua pembaca.


[Video] Jom buat duit dengan teka-teki! Serious bukan SCAM!

MunzirShafie dot Com


Salam 100penulis kepada semua pembaca!

Tajuk nak HOT jer kerjanya kan...hehe tapi lepas tengok video ni mesti korang nak main teka-teki jer..Ok, jom kita start sekarang! Tapi kan aku rasa baik aku tak payah explain la sebab video kat bawah ni dah cukup dah nak bagi korang semua faham. Tak faham jugak? Tinggalkan komen kat bawah ye..=)

Main Teka-Teki




Macam ape je kan si member yang dok tido tu? Free-free jer dapat duit..haha Actually cerita ni ada dalam bentuk penulisan kat internet tapi dua orang ni jadikan teka ni dalam bentuk realistik lagi tapi sangat menjadi! Saspek ar!

Video ni pulak aku jumpa just now kat fan page Oh! Media. So, jangan tangkap aku sebab curik video ni and upload kat fanpage aku sebab aku nak embed video tu kat sini...huhu

Full kredit to Oh! Media



Written by MuJE
G9 @ 6 Oktober 2010, 5.00 AM
Powered by 100Penulis

:: kawan baik ::

assalamualaikum...entry kali nie AKU nak berkongsi ckit pasal...KAWAN..bkn kawan AKU..tp siapa sebenarnye KAWAN..betul ke kawan kita semua kawan sejati..kawan dunia akhirat..atau kawan dunia sahaja..

ini semua berdasarkan pengalaman AKU..AKU jadikan dalam bntuk ni............


Life As A Cloth Pegs




I am a cloth pegs, live in a simple hanger. I came from a big factory. After design and coloring, they send us to all over the country. Thank God, I passed the quality control. I am not sure what happen for those who cannot make it but I heard their life end at the garbage bin. So shame…