Tuesday, October 5

Sukan Komanwel edisi XIX Delhi 2010

   Sukan Komanwel Delhi 2010 adalah sukan komanwel edisi ke-19 seumpamanya diadakan di bawah naungan  negara-negara Komanwel ini. Sukan ini akan diadakan di New Delhi dan bermula pada 3 Oktober hingga 14 Oktober 2010. Sukan ini menjadi sukan terbesar penganjurannya oleh Delhi khususnya dan India umunya selepas mendapat hak penganjuran pada Sukan Asia yang lepas.
Antara penganjuran sukan terbesar tahun ini.
  

Mana satu pilihan kalbu?

Mana satu pilihan hati korang?

1) Blog pasal personal life
2) Blog pasal love life
3) Blog kutuk orang
4) Blog isu semasa
5) Blog artis
6) Blog sengal

For me, I would go for sengal, love life and personal life. Aku tak reti sangat nak blog pasal love life ni.Baca yang orang reti la.Pernah aku try buat entry pasal si dia.Terus trafik melonjak naik.Hahaha.Nampak sangat masing-masing duk tunggu aku publish story pasal pengutip durian.Cuma tak semua benda aku selesa nak bercerita kat blog.Mana yang consider tak over sangat, aku cerita la.Kalau selalu bercerita hal cinta, orang boleh naik muak.Sekali sekala consider ok la.

What about you?

Ikhlas tapi jauh,

panas!! panas!! panas!!!

*baca tajuk di atas dgn nada dengung 3 harakah ala2 citer MELODI.




memandangkan lately nih siang ala2 matahari naik meninggi n mlm plak ala2 hujan yg mnelimpah ruah ngan air sejuk yg rasenyer seperti sungai yg mengalir tanpa kencing tikus maka aku rase amat bersesuaian sangatlah tajuk aku untuk entry kali nih.

citer panas nih datangnya dari sorang lelaki berusia 60an dr Rusia yg bernama Vladimir Ladyzhenskiy. dia nih dah lima kali jadi juara bertahan utk pertandingan World Sauna Championships yg diadakan di Heinola, Finland. tp utk kali yg ke 6 nih nasib dia x berapa baik sikit (sikit?) bila dia telah disahkan mati walaupun baru 6 minit final round berlangsung.


lawannya ketika itu Timo Kaukonen, 40 dari Finland juga telah dimasukkan ke dlm hospital tapi dia disahkan dlm keadaan stabil. alhamdulillah.

kata penonton, dia org berdua nih dan menggigil kepanasan & melecur seluruh anggota tp masing2 x nak mengalah... kire tema hidup masing2 berpantang maut sebelum ajal lah kononnya kan walaupun suhu dlm bilik tuh dah meningkat sehingga 225-degree (110 Celsius). bengong.

sudahnyer pihak paramedik masuk campur n hasilnya.... lihatlah pic tragedi nih di bawah:



Vladimir (L) n Timo (R)





so, aku x tau lah nak kata apa kan... nak simpati ker nak ucapkan tahniah. aku benar2 clueless skang. apa yg mampu aku ucapkan ialah semoga roh mendiang Vladimir tenang di sana dan ditempatkan di sisi org2 yg beriman pada tuhan mereka. dengan tuhan kita, sah2 la dia kene beduk 24 jam. heheheh...


ps: Jejaka Anggun mmg tak suke ngan cuaca panas. kalo boleh nak duduk bawah AC 24 jam!!!

ps2: sila klik Jejaka Anggun pun Menulis... utk membaca cerpen baru karya Jejaka Anggun n doakan semoga cerpen nih berjaya menang.

ps3: or visit dan Jejaka Anggun pun mula berkata-kata utk melayari blog personal saya. enjoy!


Bukan senang nak pegang tittle student,okai?


Cuba teka,yang mana satu makhlok bernama Fynn!

3 Musketeers
3 makhlok ini tutup muka macam tu sebab
nak prank rakan  mereka dgn menukar
 profile picture FB-nya dgn gambar havoc ini.
Jangan jadikan isu,yaw!
contoh buruk :sila tiru untuk awet muda
.


Epal dan Durian, mana pilihanmu?

Salam rindu buat semua (maklum last week ter'skip' schedule,haha)

Macam dah lama pulak tak menulis nie, kosong tanpa angin kepala otak nie nak berfikir. Sebelum meneruskan bebelan saya ini, saya nak minta maaf atas keterlanjuran last week sampai terlupa nak buat entri schedule,haha. Lagipun sangat busy sebab banyak assignment and mid-term jugak. Tapi, yang paling happy ialah.............SAYA AKAN BERGRADUAT 09.10.2010 ini!! Alhamdulillah atas segala kurniaanNya :)


Jejom Breakfast

Selamat pagi semua... da breakfast? Belum? Bagi yang belum, breakfast la dulu k. Bagi yang dah, "waahhh.. awalnya breakfast.. Baru pukul 7 pagi.. Hehe" Ape menu feveret breakfast korang? Nasi lemak? Roti canai? Nasi kerabu? Nasi Berlauk? atau sekadar kuih-muih sahaja? karipap? sedap dong... 


Menu feveret suziesanji :
"aney... nasi lemak 1.. nescafe tarik 1 kurang manis tau"
heh..heh... 


Kalau nak buat sendiri mana-mana menu kat atas, cam susah je kan? Tapau sudah kan? Dalam entry ni, nak share resepi senang dan sedap untuk breakfast. "One of my feveret ni" =)


bila berkawan...

Assalamualaikum & Salam 100 Penulis...

korang ada kawan?mesti ada.kawan itu penting.kawan-kawan pun penting.tapi kawen itu hal lain.kakaka~

kalau takde kawan, dah tentu hidup akan jadi super-miserable.kalau ada yang tak setuju, harap maaf.tiada 'izin laluan yang berhormat'.^^.kalau sorang-sorang pun boleh hidup apa.BETUL.tapi TAPI tapi, takkan tetiba nak pergi main rounders sesorang.kau baling bola, kau pukul, kau kutip bola.boleh migrain tahu.habis segmen mengarut.mari ke tips berkawan versi Sizuka Izzati.

tekan Read More

NGO Melayu - Perjuangan yang kabur

amaran - artikel ini bukan fakta. Ini adalah sekadar pendapat penulis. Penulis juga tidak mempunyai kaitan dengan mana-mana NGO yang disebut.

Malaysia hari ini mempunyai beberapa buah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Melayu yang punya pengaruh agak besar dalam negara. Antaranya adalah seperti PERKASA (Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia), PEKIDA (Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah Malaysia) dan PEWARIS MALAYSIA (Pertubuhan Kebangsaan Warisan Ketuanan Melayu Malaysia).

Matlamat penubuhan NGO Melayu ini biasanya adalah untuk kebajikan sesama ahli dan perjuangan membela agama, bangsa, dan negara.

Bahaya Itu Dimana2 Sahaja...

Minggu lepas kan gempar pasal Lif jatuh dari tingkat 6 kat Petaling Jaya. Banyak juga blog yang cerita pasal tu. Memang kecoh juga sebab kes tu menyebabkan ada mangsa yang hampir lumpuh. Ada juga member blogger yang jadi risau bila naik lif. Takut benda tu berlaku masa diorang naik lif tu..

Sebenarnya bahaya tu ada je kat mana2. Tak kira la bila kita naik lif, naik escalator, tengah buat kerja, tengah makan, tengah jalan2, tengah drive, hatta tengah tidur sekali pun! Kan??? Kita memang tak boleh elakkan andai tu memang dah qada dan qadar. Tapi kita boleh ambil langkah keselamatan agar benda tu dapat dielakkan dari berlaku pada diri kita... Kan?