Friday, October 1

[Gambar] Model Seksi


Salam semua. Ape kabo? Haha.. Cerah je bijik mate bace tajuk entry ni ye. Hik3.. Betul la tu…model seksi.

Well, setelah membuat kajian dan eksperimen, aku yang bernama Apis sambil bertemankan awek kesayangan aku, Hafism telah berjaya menemui 3 keping gambar model yang sangat seksi. Yang jarang2 korang jumpe kat internet. Maybe sebab terlalu seksi kot. Dorang tak lulus. Tapi kalau korang penah tengok gambar ni, buat2 tak tengok lagi la ye. Kih3.. Kepada adik2 yang tak cukup umur lagi tu sile suruh mak ayah teman dulu kalau nak tengok.

Okeh, tanpa membuang masa, jom kite usha gambar2 tersebut..


Tolong Ikat Rambut Kamu


Pukul 3 pagi.

Aku rasa sangat penat selepas menghadap Sean dengan penuh kasih sayang.
Sayang macam mana pun, tetap akan ada rasa penat.

Rasa ingin ke kamar mandi.
Bukan untuk mandi, tapi melepaskan hajat.

Keluar dari bilik.
Menuju ke tandas (bahagia bunyinya).

Pukul 3 pagi.
Ada orang cuci baju lagi.
Aku menjeling ke bilik basuhan.

Rambut panjang melepasi pinggul.
Menggerbang sambil mencuci pakaian.
Siapakah?


Peluang Kerja : Mengisi tempat kosong para profesional !

Kira-kira 300,000 rakyat Malaysia telah berhijrah ke luar negara dalam tempoh 18 bulan sejak Januari 2008 berbanding 140,000 pada tahun sebelumnya . Difahamkan kebanyakan mereka berhijrah ke Amerika Syarikat , Eropah terutamanya United Kingdom dan Singapura .

Ketua Pegawai Eksekutif Maybank Investment Bank Bhd. , Tengku Datuk Zafrul Aziz berkata , penghijrahan itu menyebabkan sektor-sektor ekonomi negara terutama dalam industri kewangan sukar mendapat bakat-bakat yang diperlukan .

marriage life............. before and after..........

Before marriage.
Darling here.. Darling there...
After marriage.
Baling here... Baling there..
 
 
Before marriage.
I die for you. . .
After marriage.
"You die, up to you. "
Lagi lama married.
You die I help you!




Melayu. Materialistik?

Malam tu aku seronok. Dah lama tak pakai kain pelekat dengan baju Melayu untuk pergi ke masjid.  Terasa akan freedomnya...ahaks!
Yelah, tak pergi masjid selalu tu satu hal, nak pakai kain pelekat lain pulak jadinya. Bukan apa, tapi kain pelekat walaupun teramat selesa dan simple, tak berapa sesuailah dengan cuaca dingin dekat benua Eropah. Jadi, kalau pegi masjid pun takdelah memakai kain pelekat.

Gua Yang Marhaen....



Masakan tidak gua melabelkan diri gua sebagai Marhaen. Walaupun hampir 3 tahun lamanya berblog, masih banyak yang gua tidak mengerti. Dari sebesar biji sawi sehinggalah sebesar ciptaan yang Maha Esa, itulah ibaratnya marhaennya gua. Tipikal seorang yang ingin tahu mendorong gua belajar dan terus belajar berkenaan blog. Gua juga turut memegang pesan junjungan besar kita, Rasullah S.A.W "Tuntulah ilmu hingga ke negeri China".

This is the welcome back.


Hey people, sorry for being "M.I.A" for such a long time.
Been busy lately.
Work, work and more work.

Anyhow:


Education is the key to a nation’s success, thus it has to be strongest foundation of all moves.

p/s: How far do you agree with me? Said it out loud.

Jom kenali ciri-ciri gay!

Semasa entry ini ditaip, perasaan geram bercampur garam dan lada tiada gula disemai di dalam hati pabila ada someone yang nak 'try' BALAK buah hati aku.."Wei, kau nak mgorat pon, carikla orang lain, pehal si dia pon ko nak?" Aku marah ni, marah ni..baik kau berambus @#$%*!! Tiap-tiap hari nak call asal?mula-mula aku tak kesah sebab kau bukan kaum sejenisku dan si dia bukannya slalu angkat call kau, so aku engat kau straight..Rupanya???dah nampak dah hormon GAY kau bila kau ajukan soalan yang berbunyi bergini pada si dia "You straight ke tak?" Aaauuu, luluh jantung ini mendengarnya dan rasa geli sudah menyelubungi diri..Bukan setakat diri ini je yang rasa geli-geli begitu, bak kata pepatah, Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul..So, u know what i mean?


Bra : Cup Bra Bukan Cup Untuk Diminum


Ini adalah entri 18sx.

Adik-adik bawah umur sila datang lain kali yer sayang. Tak baek membaca entri ini, untuk kesihatan pikiran korang jugak. Dah-dah, pergi-pergi! Rarara.



mak,orang nak katil macam ni jugak!!

salam muhibbah semua~

kabare wak??waras nggak??

hm..aku mengidam katil baru la..katil double decker aku ni begitu uzur cuma menunggu masa dan ajal je..tilam dah mula menipis..bila keadaan tilam dan katil jadi sebegini rupa,begitu memberi impak besar buat aku yang sekarang ni tidur nyenyak gila..haha,tak ada beza pun katil empuk ke,katil haus ke..buktinya,lena je aku tidur tiap hari!

aku pun godek2 la google konon nak rekemen kat mak,kot2 mak terbukak hati nak belikan baru ke..calon-calonnya adalah,


 pilihan 1

waaaahhh!!!
aku suka tengok tangga katil ni,punyalah montok shape tangga ni..
tapi..tapi..aku tak suka pasal double decker..
jemu la wei.. 
  

pilihan 2 


 katil ni perghh kreatif gilak!!!
mampukah aku tidur dengan selesanya kalau aku sendiri susah beno nak gerak2 golek2 atas katil ni???
korang rasa??


 pilihan 3

huuuwaaaaaahhh!!!!
suka!!





pilihan 4

style gini buat aku rasa macam tidur atas kayu je..
sakit la tulang2 i...

 pilihan 5


ni kalau tengah2 musim sejuk ni boleh la..
tapi memikirkan pada iklim negara M'sia terchenta ni..baik lupakanlah...haha
mau aku berpeluh sakan karang..






aduih!!!
mana satu la katil pilihan hatiku ini...aku runsing..aku runsing...semua katil2 seperti diatas ini begitu la cun malatop!errkk,meletopkah??design senget lagi adala..haha.
tapi aku minat gilak la pada pilihan terakhir aku ni..sangat comel gitu!!

'mak,orang nak katil burger???mayonis tak nak!'




p/s : korang pilih la mana satu yg berkenan yeee.....

--eh2,kenapa itu macam tu??--

As-slm....

menjelang 13 tahun akan datang,aku nak sesuatu yang lain..
sesuatu yang unik dan menarik..

weeeeeeeeeee,i wish..

Masih Lagi Hidup...

Okeh...minggu lepas terlepas postlah...sebab busy sgt...naseb minggu ni okeh timing....

Masih lagi hidup ni pasai lucky visitor j pun..heheh...

Tengah tunggu visitor ke  9999.. so senang2 lah dtg Blog yerk...

minggu ni xleh tulis byk...sebab nk prepare g field work!.. wohoo!!

Kartun nie best ka?

      Assalammualaikum! kom apa kombet,bet apa betmen,men apa mentol,tol apa tolak,lak apa laksa,sa apa 
satu, tu apa, tuuuuu yg kita tak tau!haha! cisss! sebelum Encik MT merepek dengan lebih panjang dan terus
panjang lagi ,mari kita mentelaah cartoon2 yang Encik MT rasa best nie dengan ketekunan ya!korang rasa tak best padan muka! cissss! haha! Ini suma Encik MT kutip dari internet,yer lar....takkan nak wat sendirik plakkan...Encik MT dah lar malas,dah tu,tak kretip lagi inovatip plak....wuwuwuwuw!


My Darling Is A Foreigner

Ada pernah bercinta dengan orang bukan Malaysia? Orang bukan Malaysia ni termasuklah rakyat Indonesia, Brunei, Singapura, Thailand, China, Korea, Jepun, Australia, pendek kata, yang takde kerakyatan Malaysia.

Apa kes tiba-tiba cakap pasal hubungan antarabangsa (ni bagi sesetengah orang sebab sama kaum, warna kulit) atau hubungan antara kaum?



kami mendaki jalan tercuram didunia

"over the 161.2 metre length of the top section,it climbs a vertical height 47.22 metre which is an average gradient of 1 in 3.41.On its steepest section the gradient is 1 in 2.86."

tempat kejadian: Baldwin street,Dunedin,NZ.
Tarikh kejadian: 9 April 2010.