Wednesday, September 29

A Place



Step closer...
Inhale a familiar fragrance.
Walk on a familiar ground.
Listen...
The trees are humming,
The birds are singing,
Butterflies are dancing.
The rhythm becomes one.
The memories start to embrace.
Lips began to smile.
This surrounding,
This place,
I am home...
 (A Place, Sumandak Kinabalu 2007)


Thanks for reading and have a safe journey home. Drive carefully and don't be selfish on the road. I know the traffic will be 'unbelievable' (rolling eyes) but what to do kan, everyone want to go home. So BERSABAR saja lah...

anak penyu di pantai teluk mak nik




tergerak hati rasa nak berkongsi tentang cerita tarikan yang ada di terengganu. dan kebetulan pula saya pernah join aktiviti tu dengan kawan-kawan satu office untuk tengok binatang bernama penyu ni. yep. penyu yang dulunya pernah famous di terengganu. sekarang penyu pun masih ada, tapi menurut kata yang pakarnya, penyu tu kebanyakannya dah banyak berpindah ke merata tempat termasuklah kelantan. kalau dulu bila disebut kuala abang, mesti perkataan pertama orang fikir adalah penyu. :) sekarang? dah kurang T__T



cute, kan? rasa nak pijak-pijak. hahahhaa T_____T

saya letak balik apa saya tulis kat satu entry di blog saya. pengalaman malam tu bila bertemu anak beranak penyu....


jenis hati

Rasulullah menyatakan, “Ada empat jenis hati, iaitu: hati yang bersih dan bercahaya yang di dalamnya bagaikan ada sebuah lampu yang menerangi, inilah hati orang-orang yang beriman; hati yang hitam dan sesat, adalah hati orang-orang yang ingkar; hati yang menggantung, yang melayang-layang antara keingkaran dan keimanan, merupakan hati munafik; dan hati yang bermuka dua, dengan satu wajah mengarah pada keimanan dan wajah yang lain mengarah kepada keingkaran. Keimanannya didukung oleh alam kesucian dan kesalehan, bagaikan sebuah tanaman yang dibersihkan dengan bantuan air, sedangkan keingkarannya didukung oleh alam kejahatan, bagaikan sebuah borok yang diperparah dengan luka bernanah. Akhimya, apa pun yang mendominasi dia akan mengendalikannya.”


Ramadhan & tarawikh di Alexandria,Mesir:)



Salam Alaik!

Woot2..Salam perkenalan & Salam ukhwah semua:)
I'm a new member of 100 penulis and this is my first post.


Walaupun hari ni dah 20 Syawal,aku still nak cite pengalaman aku waktu bulan ramadhan kat Mesir ni.
Sape yg follow blog aku tau lah yg aku xbalik raya.
Puasa & raya semua kat sini.
Samalah macam Encik Asada.
Negara pun sama,cume tempat yg berlainan.
Aku sambut ramadhan & raye kat Alexandria.


Mule2 kan,bila kena puasa dan raye bukan dengan family,memang sedih la.
Tapi kan xdelah sesedih yang aku dan kawan2 aku bayangkan.
Rasa lagi best pun ada sebenarnya.
Yang paling bestnye,waktu bulan puasa.
Dan lagi spesifiknya,waktu solat terawikh & solat tahajjud kat sini.


Voucher Percuma!

salam 1 malaysia!

Hari nih hari kedua start kelas..kelas pukul 9.30 pg td..sgt2 seronok..ari nih subject Contemporary Education Issues..tadi byk perbincangan compare education system malaysia and education system uk..lebih kurang je cume ade la sikit perbezaan sistem uk..

ok..entry kali ni bukan nak cite pasal education sistem tapi nak cite psl Voucher percume!! weee...sgt excited hari ni sebab baru je tadi amek vouchers..pertengahan bulan 6 hari tuh de join Open Day uni kat sini..Open day tuh mcm parents or bakal students datang tengok2 campus,dengar lectures on subjects yang dowg nak amek and even bole terus mohon gak. Saye ade dapat email tuk nak join open day nih jadi tour guide..mule2 macam tak nak je tp fikir2 balik, macam seronok berkenalan dengan orang and mingle dengan locals kat sini..and yang paling bestnye dapat GBP45 percume..jadi tour guide dari pukul 9pg sampai pukul 3.30ptg..