Tuesday, September 28

Rewang kenduri kahwin

Peh.
Sudah dua hari berlalu, sakit badan tak hilang lagi.
Kesan-kesan kenduri masih dapat dirasai.
Penat belakang cerita, yang penting rasa kerjasama dan persaudaraan erat tu sama-sama kita rasa.
Ini kenduri kahwin dekat kampung bang. Orang tak kisah kalau kau nak pakai katering, tapi kalau kau buat gotong-royong lagi orang suka.

Doakan Ayah Saya ye

Update : Pembedahan ayah saya telah cancel last minute dan ditangguhkan sehingga bulan Oktober. Terima kasih di atas semua doa dan komen yang diberikan. 

Kali ni turn cik Chenta plak untuk post..

Saya taknak post yang berat2 sebab tak larat nak pikir apa yang nak ditulis untuk kali ni. Saya cuma nak minta kawan2 di 100penulis dan readers untuk mendoakan pembedahan ayah saya berjaya..



Smile itu Senyum . it looks good on U

baru kali kedua dapat ku luangkan masa untuk update di 100penulis kerana memang sangat sangat kesuntukan masa. ini adalah auto-publish post kerana diriku tak dapat available on the scheduled time.

ku pilih topik senyum. smile. cenyumm!! so
sebelum apa apa pon. please senyum dulu ye. haa kan comel ! (^_^)


Menelusuri Permatang kuarza terpanjang di dunia.

Pagi ahad yang indah di ganggu oleh rancangan sekumpulan 12 orang pelajar untuk mencabar diri mendaki, menelusuri dan seterusnya menakluki Permatang Kuarza terpanjang didunia.Umumnya , di ibu kota Kuala Lumpur yang megah dengan pelbagai menara yang tinggi-tinggi yang pernah suatu ketika mendapat mahkota menara tertinggi didunia, namun, apa yang lebih menarik untuk dikongsi bersama pembaca adalah Pematang Kuarza Klang Gates (Klang Gates Quartz Ridge) yang mana ia adalah permatang kuarza terpanjang didunia.
Cerun-cerun yang curam


Tahniah 100 penulis!

Hi guys,

Tahniah buat team 100 penulis di atas segala pembaikbulih yang telah dilakukan. Semakin hari semakin baik nampaknya blog ni. Terbaru, setiap penulis diberi fix time untuk publish entry which I think is good.Lebih adil dan saksama disamping memastikan blog 100 penulis sentiasa aktif. Duit nuffnang mesti banyak punya la.Hehehe.

Tak banyak yang nak dicoretkan kat sini sebab semua benda dah sumbat dalam blog sendiri.Hahaha.Kalau rajin, singgah la [sini]. Oh.By the way, Raya Sakan Contest masih lagi berlangsung.Masih ada time lagi untuk join.Moh le join.

Just want you to know, NZ sekarang musim bunga.Maka banyaklah bunga yang tengah berkembang especially bunga tulip.Subhanallah, sangat cantik.Syukur diberi peluang untuk merasa nikmat Tuhan ni.

Bunga turut menyenget sebab angin bertiup kuat.

Ikhlas tapi jauh,

TEKA TEKI TEKA TEKOK




Weehuuu.......kita ketemu lagi di sini....hai

memandangkan sekarang ini lewat subuh hari....jom kita layan teka teki nak..?

uji minda you all semua pagi-pagi ni...bagi minda tu exercise....ala senang je...sure you all semua boleh jawab punya lah...

jom kita mulakan.....



nak beli kereta?

Assalamualaikum & Salam 100penulis :)

Minggu ini, segmen sizuka bersiaran tengah malam.waktu sekarang ialah 12.00 AM waktu Malaysia dan 5.00 AM waktu New Zealand.apabila anda sedang meneliti entri ini, sang penulis sedang lena dibuai mimpi.mungkin, beliau tengah mimpi beli kereta Ferrari.mimpi mimpi.haha.

saya takde kereta.tapi ada lesen kereta.dekat Msia, selalu jadi driver hantar adik pergi sekolah.tapi semenjak datang sini, skill memandu dah agak berkarat.mungkin, kalau test suruh saya drive kereta manual hari ini, mungkin insiden langgar tiang akan terjadi untuk kesekian kalinya.hahaha.hari ini, saya nak cakap tentang kereta.bukan setakat cakap je lah.tunjuk gambar sekali.TAPI.bukan kereta saya lah.hahaha.kereta-kereta dari pakcik google.

orang, tak berapa minat gambar biasa-biasa.zaman sekarang, orang suka yang luar biasa.macam ini :
ngaaaaaaa.meh dokter check gigi.eh mana pergi gigi depan awak ni?mana pintu nak masuk kereta ni eh.dari depan ke?i wonder~

klik read more untuk menambah keluarbiasaan.poooooofff!