Wednesday, September 22

Sampai Hati Diorang kan??

Baru masuk second entry dah blank tak tahu apa nak tulis. Eh tipu, Idea datang bergulng guling tapi tu time atas katil waktu malan bila nak tido.. tapi pasal dah diapit anak anak kiri kanan camna nak bukak laptop bagai semua. Harus budak budak nie bangun. Tak tido terus lah gamaknya nanti.Tapi pagi nie bila depan laptop.... haish.... kapish... semua  hilang.


Korang pernah ke alami situasi cam akak nie? Eh sesuai ke panggil akak? Akak nie tak de lah tua sangat. Tapi nanti hasben akak jeles pulak kalau akak bahasakan diri akak nie Adik manja ke.. Adik Comel ke.. takut akak kena ngorat. Haha jangan gelak.. ye akak perasan... sekali sekala ahaks....


Anyway, walaupun berada di perantauan tapi semangat Malaysia tetap ada. So benda yang paling akak buat untuk ingat Malaysia ialah dengan membaca suratkhabar online.Aci ke gitu?  Tak kiralah Utusan ke, Berita Harian ke, Harian Metro ke dan lain lain. Tapi 3 surat khabar nie wajiblah. Kira Jauh dimata dekat di hati. Apa yang menarik perhatian akak/merungsingkan jugaklah....... mmmmmmmm


Sudah berada di bumi UK...

salam 1 malaysia!

sudah seminggu saye kembali semula ke uk and buat mase ni memang tengah adjust lagi..entry kali ini sangat takde idea nak tulis ape..tp lepas pikir2 dah ade idea dah..hehe..entry pendek je..penyelesaian tuk masalah2 yang dihadapi sepanjang seminggu di sini.

Masalah 1: Jetlag

Penyelesaian: bagi seminggu lebih tuk sesuai kn balik waktu tido sebab mase awal2 smpai tdo and bgn ikot waktu malaysia. tdo pukul 8 mlm and bgn pukul 3 pagi waktu sini

Masalah 2: Kulit Kering

Penyelesaian: bile sampai2 je sini kulit akan jadi kering sebab udara kt sini kering. jadi,pakai krim pelembab selalu tuk mengelakkan kulit mengelupas


:: salah guna istilah ::


     ……SALAM SEJAHTERA SALAM PERKENALAN SALAM HARI RAYA…..semua!!
nie post pertama  AKU sebagai penulis blog 100penulis.com..hehe..sebelum ni ade peluang nk post tp salah tengok jadual pulak..hehe..
thanks to admin..
so..

::CERITA HARI NI::

SALAH GUNA ISTILAH
sebenarnye bende ni da lame AKU pikirkan..tp kali ni AKU cube nk kongsi ngn korang..
ni sume pandangan AKU semate2..berdasarkan pengalaman hidup selama 20tahun(mude lg..hehe)..
xde kene mengena dengan kajian ahli2 fizik or biology..haha..AKU nak cube huraikan pasal salah guna istilah dalam masyarakat kita terutama nye..
::here we go ::


Doing Macro With CANON Power Shot AS1000

Doing Macro With CANON Power Shot AS1000
Regarding to Kusut entry...Fungsi Macro, tak perlu DSLR pun boleh bergembira dengan fotografi. Very true, you don't have to own DSLR to take a great picture. Tips, tricks, how to use features in your camera and of course creativity...that's all we need.
Actually I have no idea what to write today, just a few pictures to share. All pictures were taken by me using Macro Mode.

43 kotak baru cukup

salam.. ini adalah entry pertama mira di 100penulis ini~~
============================================
mira tak ingat umur berapa sudah tahu nama sendiri.. tak ingat juga bila tahu nak menulisnya..
psssttt... korang ingat ke???
yang paling mira ingat.. setiap kali nak isi borang...mira mesti gelabah..
tak tahu nak tulis... risau, seriau.. takut-takut salah tulis... nanti jadi tak valid pulak..
lagi-lagi borang rasmi.. asyik suruh mak tolong isi sampai 
mak terpaksa beli pen mahal untuk mira bagi ada feel isi borang sendiri...hyperbola of course!






Info: Gengblogger Kembali vs Malware Detected


GENGBLOGGER vs MALWARE DETECTED
Pasti ramai blogger gembira apabila gengblogger telah kembali aktif seperti biasa..
Dan aku sure para blogger mengetahui penyebab web tersebut gagal dibolosi..
"Malware Detected"

Bukan Orang Asing

Dengan sengih-sengih menjemput anda klik banner kat atas ni.. (^^)

Assalamualaikum dan salam mesra kepada pembaca semua. semoga ceria selalu di mana jua berada. dah habis raya.. kepada yang bizi di tempat kerja atau dah balik ke tempat study, tak payah la nak angau dengan jiran sebelah kat kampung. simpan saja untuk raya tahun depan..

Hari ni asada si jejaka hensem ada cerita mau story. [giler poyo] hehe.. kisah serius ini terjadi di masjid bahagian Kuching sekitar Ogos 2008. teruskan pembacaan kisah ini...


Soalan maut hari raya

salam,

Tiba giliran Cik Jannah pula G11 untuk membuat entry. Minggu lepas ter"skip" kerana sibok teramat dengan ber-raya sana sini ditambah masalah untuk online membuatkan giliran I terlepas. Tak apalah anggap tak ada rezeki.

Bila hari raya korang alami tak benda yang I alami nieh? kalau pergi rumah saudara A mesti tanya "bila nak kawen?", saudara B "Siapa bf", saudara C "Orang mana", saudara D "Jangan tunggu lama-lama nanti lama-lama dia dikebas orang" (bunyi macam lagu). Soalan-soalan begitu memang lazim sangat saudara-saudara I utarakan tapi yang peliknya cousin-cousin I yang sama umur tidak pulak ditanya nya. Kenapakah?


DUGAAN WEHHH

Group: G11

pfftttt,,,,fuhh....fuhhhh.....

Dugaan2...
baru je balik dr KFC wangsa maju,jumpe my angah wif mr. teddy c buah ati ehehe...

Angah kol ptg td n gtau tgn kanan patah huhu cam nk t'cabut jantung dgr,
ya Allah byk tul dugaan,adik pompuan bru je sihat skit p still kna b'gantung pd ubat n check up (masyuk wooo cuti keje sebulan!!!) ni angah lak patah tgn (lg masyuk sbb cuti 2bln!!)

trus text mr.teddy n after dia abis klas trus amik ak then gerak g wangsa maju,nk tgk cmne keadaan angah..klo tgk tgn mmg kronik ah...
(nk menunjukkan kronik,dia dgn slamber msuk KFC pkai BOXER sahaja!! BOXER ok!!) p bile tgk cara dia mkn chessy wedges mmg cm was2 dia nih blakon ke ape so ak pn saje langgar tangan kanan dia (kna ketuk,pdn muke ko ayu aishh)

lps puas tot tet tot tet,gerak blk cz bsok ak kna g HUKM,beli dokumen sebut harga utk tender (MALAS SGT2 SBB CMFRM LEMBAP CM HAPE) huhu
dlm kete ati dh bunga2 sbb tau turn ak mlm ni stelah miss last week (sbb ko malas nk update,pdn muke ko huhu)

bile idung dh start kembang kuncup nk post je,tibe2 bru pasan xwat asimen 1 yg bos 100penulis kasi (ampunkan kami penunggu blog :P) ati dh frust cm tahap kambing yg t'kna tempias ujan rintik2..p degil gk so tetap nk post gak,,,, (bos baikkn???sila publishkn post sy ni...plissssss)

ok before ak merapu tah pape better ak stop,kang ade sok jumpe client ngn mata PANDA (terror x ak type dlm bilik yg gelap cm hape,ptot dh tdo p nk post gk,sggp bangon n type citer merapu sbb ak xpndai la ayat2 skema...)

***psssttt...sok ak g HUKM ngn Mr Teddy tau....leh tot tet tot tet lalalalala

eyh bye,nite all......ak janji ler ps dh x ting tong sgt kepala ni,ak post yg best2 k... Chow..

XOXO