Monday, September 20

; musim raya berlalu, musim study muncul.

assalamualaikum readers.

sihat semua ke? lepas raya ny takut ada yang kena sakit tu, sakit ny.
kolestrol naik laa, berat badan naik laa. macam macam. ( biasa laa, raya kan ) 

sebenarnya saya berada di kampus sekarang. hari sabtu balik.

cuti dua minggu memang digunakan sepenuhnya peluang yang ada untuk online.

balik U, susah. kesibukan dengan study, test, assignments, persatuan.

Nasik Katok

Salam Syawal.. terima kasih dan alhamdullilah kerana berpeluang pada giliran minggu ini. Dalam kemeriahan Syawal ini aku teringatkan Nasik Katok yang aku bedal di BSB. Mulanya seperti tidak meriah dengan juadah sebegini..namun dek kerana keenakkannya ingin aku abadikannya di sini...



FIRTS ENTRY

assalamualaikum bloggers ! hey hey this is my first entry.
btw , 1st entry ni , wani just nak kenal kan blog wani ,
emm , citer skit la kan pasal blog wani :)
wani create blog ni sama ngan tarikh lahir wani tau ! 30 januari 2009 . tujuan buat blog ni pun , saje saje je , then lama lama addict pulak ~ gagaga .
entri entri kat blog ni , lebih kepada diri wani , kadang kadang tu ada gak wani post somtehing yang bermanfaat :) check it out my blog oke ! (:
http://nsyzwni.blogspot.com

Only on RAYA

-You can see few Bangladeshi or Pakistani hugging and kissing each other. I mean sentuh-sentuh pipi right after Solat Sunat Aidilfitiri.
-You can see a father and his son wearing the same Baju Melayu. Se-fesyen, cute isn't it?
-Jalan-jalan kampung filled with Mat Rempits with colourful baju melayu. Some of them wear Ray Ban.
-"Raya" on everything. Ringtone Raya. Langsir+cadar+carpet Raya. 99% of the songs played on the radio are Raya songs.
-Kids claiming their long-awaited upah for full puasa. Those days I got a ringgit for a day. 30 hari=30 ringgit. WoW, kaya! Leh beli Dash Yankuro satu.
-You can see few people arrived late for the Solat Sunat with their selamba face.


MAHALNYA!

 BUGGATI VEYRON hmmm..
antara 10 kereta termahal di dunia..
tengok rupa, rekaan kereta ni dah cukup mewah dan ekslusif..
apatah lagi harganya tak tercapai akal kita nak membayarnya.


i'm sexy puppet

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
 
 Q: 
I hate a puppet because i'm sexy
  hahaha
macam mengarutkan
tapi sangat seronok
cubelah...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
maaf admin, hanya mampu buat entry penghapus dosa
masa tak menizinkan

Pelayar web yang "muncul" di gerbang internet Malaysia


Assalamualaikum,

Pada awal kemunculan internet untuk kegunaan umum, hanya ada dua pelayar internet / web atau "web browser" yang ada serta terkenal iaitu Netscape Navigator (Communications) dan Internet Explore.  Namun, mungkin ramai yang tidak mengetahui bahawa Netscape Navigator adalah web browser yang pertama dicipta sebelum penguasaannya dipintas oleh Internet Explore untuk beberapa dekad yang lalu.


kongsi knowledge - intro dan macro mode

oleh kusut, G4

untuk post2 mingguan aku bermula minggu ni, aku nak mulakan segmen 'kongsi knowledge' yg ditulis oleh aku sendiri.

tujuan segmen ni adelah utk berkongsi pengetahuan aku (yg tak seberapa) dalam design.. so that rakan2 editor dan pengunjung seme boleh improve blog masing2. aku percaya knowledge sharing adelah satu budaya yg sangat berharga dari zaman ilmuwan dahulu kala sampai sekarang

dengan pengalaman yg tak seberapa aku dalam industri animasi malaysia, dan jugak sikit dalam film production, aku rase benda2 basic pasal design ni aku boleh la kasik tips. and dalam studies aku dalam lukisan, photography, typography, design (in general) dan web design; media arts lah pendek kata.. bleh la aku tolong2

minggu ni aku mulakan dengan tips fotografi.. fungsi 'macro'. tak perlu DSLR pun boleh bergembira dgn fotografi!

klik 'read more' utk baca camne nak guna macro mode ;)

Jenis2 Fobia part1





Huwaaaaaaaaaaaa!!! :( [nak melepaskan kesedihan dulu sebelum mula tulis].. esok dah kena blek u dah.. Boleh x klau x nak blek?? *silalah kata boleh..*


Tajuk hari ini pasal JENIS-JENIS FOBIA..


Sejak seminggu yang lalu, Kira terpaksa buat kajian pasal fobia.. Jadi Kira kongsi la untuk semua.. =)




Gambar Buah Hatiku Maya Danisha

Salam...

Sudah seminggu lebih kita berhari raya...
Baru hari ini saya ada kesempatan untuk mengupload gambar raya di Facebook...
Nak kata sibuk, taklah sibuk sangat...
Hehe...

Sahabat-sahabat nak tengok tak gambar buah hati saya...?
Hehe...