Wednesday, September 15

Clarky: Eid ul-Fitri dan Sepuluh Tahun Lagi

Salam peeps!
Selamat Eid ul-Fitri. Wawawa sakan beraya? Dah kira duit raya? Atau kira baki duit reserve untuk dibuat duit raya? Dah tawaf seluruh kampung/ taman/ blok untuk beraya? Untuk aku pula, raya sakan untuk sehari saja. Kemudian pening kepala dengan assignments dan research paper   T__T

Sebab dah ramai orang kata raya tahun ini sederhana, tak meriah dan ada antara kita kata bosan, jadi malaslah aku cerita tentang raya tahun ni. Jadi aku mahu cerita raya sepuluh tahun akan datang. Jadi Clarky ini akan berusia tiga puluh tiga awal 30-an lah waktu itu. Apa tunggu lagi? Dari duduk-duduk mengadap tivi dan membaham baki kuih raya dalam balang untuk tetamu petang tadi, marilah klik READ MORE juga!



Raya Lagi kan?

Salam Aidilfitri.....

Amacam raya korangs semua? mesti meriahkan. Alhamdulillah walaupun jauh diperantauan 'raya sakan' jugak kitorg walaupun sempat sehari jek. Kedua ketiga dan seterusnya kami suami isteri demam, kena sinus penangan udang kering dalam kuah kacang. Mana taknya 1st day raya serbu sampai 7 buah rumah menu lebih kurang sama kuah kacang mesti ada.

Nie kali pertama post entry kat sini. Tenkiu Mr Admin 100 penulis kasi peluang join untuk berkongsi lham menulis kat blog nie. Dah register before raya tapi hari2 dok tunggu email dari Mr Admin 100 Penulis tapi tak kunjung tiba. Hasben I cakap


Sampul Duet Raya Merah.

Assalamualaikum wbt. Hye-o!


1) Pertama sekali, neh merupakan post ke-dua aza. Salam lebaran buat penulispenulis yang belum sempat aza ucap. Dan selamat kembali gak pada penulis yang menyepi sementara meninggalkan jejak di 100P neh (= Mungkin ada lagi yang still beraya. Uhm, maaf gak kat sini sebab aza pun burn 1 kali turn memposting. Huu cowee..!! Tak sempat nak tinjau sini. 


2) Sebenarnya, tiada apa yang best sangat nak dikatakan kat sini, cuma siket nostalgia jer. Yang pastinya masih berkaitan raya. Sebut pasal raya, kanakkanak mesti gembira habes sebab neh lar masenyer dapat kumpul duet raya, kan..!! Siap berlumbalumba tak tahan. Sebut pasal duet raya lak, mesti ada sampulnyer. Macammacam lar trend sampul duet raya sekarang neh. Tengok jer adik aza sebok kira duet raya, aza belek satusatu sampulnyer. Ada itu, ada ini, macammacam! Lepas tuh,  bersepah sana sini.

3) Alkisahnyer, ada lar sorang sedara yang kecil neh, dapat duet raya dari sorang sepupu yang dah bkerja. 


Kalau Korang Tengok...Korang tentu Terfikir

  • Kalau korang tengok....

Orang suka sangat cari angpau duit raya

  • korang tentu terfikir...

kompom dia nak isi duit raya untuk bagi orang yang raya kat rumah dia

  • Kalau korang tengok...

orang yang bagi korang hutang

  • korang tentu terfikir...

dia mesti datang nak minta hutang.

  • Kalau korang tengok...

ramai orang yang ada kereta kat Malaysia

  • korang tentu terfikir...

bila raya menjelang sesiapa yang balik jauh tu memang kena banyak bersabar :)

i am here! *senyum*

salam readers.

ni first time aku post entri kat blog ni,
actually, sebelum ni pernah post entri kat sini jugak
and dah berapa minggu (tak ingat) aku joined blog 100penulis ni,
tapi memandangkan aku dah buat SILAP..
so kena DENDA la eden..
dendanya tak boleh post entri for 1 week.
miahaha! padan muka aku!

so salam kenal semua..
*big grin*


Memories



Sometimes we sit back and remember the way things used to be. Memories that lie in our hearts stab us like a knife. Part of us wishes they would go away, but part of us doesn’t want to forget.

These days we loved so much, went by so very fast. And the next thing we know, they’re gone forever. Except for the pain that lies in our hearts.



Kisah Aku Kena Ugut Dulu..

Assalamualaikum dan salam mesra kepada semua. semoga anda masih lagi riang gembira di hari raya. dah masuk raya keenam, tapi mode raya tak habis lagi. syawal ada 30 hari. hehe..

Kepada yang dah masuk bertugas, jalankan amanah anda dengan penuh dedikasi ye. fokuskan dengan kerja, usah dikenang raya yang dah lepas tu.. walaupun member tengah buat open house dan menjanjikan duit raya lebih, amanah kerja kena buat dulu..

Hari tu Q buat tag cerita A to Z kan, kali ni asada plak yang bercerita guna kaedah yang sama.. bezanya.. ini adalah pengalaman kena ugut. betul-betul punya. kisah berlaku oktober 2005, masa orang tengah berpuasa dan sedang membeli barang-barang untuk balik beraya..

Walaupun dah hampir 5 tahun kisah ni berlalu, tapi masih jelas dalam ingatan macamana tragedi oktober ni berlaku.. huhu..