Tuesday, September 14

Suka dan Tak Suka

Salam sayang damdamdum bunyi mercun untuk semua :)

Hari nie dah masuk Syawal ke-5 dah, ramai yang dah mula bekerja dengan perasaan masih tertinggal di kampung beserta mood raya. Dan ada pula yang masih menghabiskan sisa-sisa cuti hari raya mereka bersama sanak saudara dan kaum keluarga (tak sama ke dua maksud ni?hoho).

Saya dan family menyambut ala kadar tetapi tetap meriah, beraya di kampung dan jugak area bandar Kuching. Memang beraya kat Sarawak nie akan makin meriah dari hari ke hari. Saya sangat suka apabila time raya nie sebab boleh kumpul ramai-ramai kaum keluarga yang jauh especially kat kampung sebelah mak, meriah gilaaaa >.< Pastu, leh makan masakan yang pelbagai sebab makcik2 memang pro masak dan datang dari daerah berlainan, cara masak pun berlainan, so, boleh makan macam-macam (nom nom nom) :))


Kath, I Love You [part 3] - Final

To those who just follow my blog recently, please read part 1 and part 2 before read this final part.

Alone

I sat beside the road in the rain. A hot coffee in my hand. My mind was blank. Nothing, seriously. Nada.
My mind didn’t do the talk. But my heart. Deep inside of my heart, I felt sad. Every time when it is raining, my mind will just fly. Fly to nowhere but thinking of how long could I handle this? How long could I pretend that it is ok which it is not really ok?
Sighed.