Monday, September 13

Mercun di BSB...

Salam Syawal, bertemu hari ini...semoga Aidilfitri masih lagi meriah buat kawan kawan. ingin aku berkongsi perkara menarik di BSB...mercun...!



Poet Dusun Bayu: Salam Perkenalan

Salam perkenalan kepada semua...

Alhamdulillah sampai juga giliran saya untuk post entri hari ini...
Terima kasih kepada blog 100penulis kerana telah menerima saya menjadi ahli dalam 100penulis ini...
Semoga suatu hari nanti semua penulis @ blogger blog 100penulis akan dapat berjumpa...
Untuk entri kali ini, salam perkenalan daripada saya...
Pemilik blog

Aaaaah, raya :)

Salam eberybody :) So it's time for me, Faten Kiminggo to write again :D

So eberybody, how's your raya guys? Meriah? Atau sekadar suam - suam kuku sahaja, langsung tidak extravaganza seperti yang diharapkan? ;)

Secara jujurnya aku bercakap, raya aku pada tahun ini adalah biasa - biasa sahaja. Langsung tak terasa meriahnya suasana yang bagai gilang - gemilang itu. Mungkin teruja yes, sebab dapat sambut raya untuk kali yang ke-19 setelah hidup selama 19 tahun but rasanya itu sahaja kot -__- Since aku memang sejak awal bulan Ramadhan lagi dah tak terasa nak sambut raya. Entah, tetiba rasa diri ini tua sekali, macam dah umur 91 tahun, like aku dah lalui semuanya, macam dah tak kisah pun raya ke tidak. Eh paham dok? (-__-")


: Entry Ringkas :

Salam warga 100penulis & juga para pengunjung/pembaca sekalian. Sy hanya ada sedikit masa utk post entry ke 2 sy. Peluang utk sy "full expose" yg di berikn Admin pd Sabtu lalu, telah pun hangus. Tidak mengapalah, pasti peluang itu akan dtg lg. Lgpn ianya bkn satu kewajiban, dan tidak juga di sengajakan. Oleh kerana, hari ni (juga hari2 sblmnya & sewaktu dgnnya) sy teramatlah sibuk to the max, entry ni secara ringkas jelah eh. Maaf, sekiranya anda tidak terhibur.

Di kesempatan entry yg kelam kabut ini, sy mengucapkn Eid Mubarak kpd semua warga 100penulis, Muslimin & Muslimat yg berkunjung ke lelaman ini, tak kira di mana pelusuk dunia anda berada. Semuga hari lebaran ini telah membawa sinar kebahagiaan kpd anda semua.

Idea sy semmgnya sdg amat membeku buat masa ini. Kita tengok gambar, kanak2 comel jelah eh, yg pastinya, merekalah yg paling gumbira beraya! (part tepek gambar, mmg fav sy! ;-D)

Dulu & Now

Maap, entri picisan ini hanyalah sekelumit dari apa yang terkandung dalam arkib kepala otak si-penaip. Si-penaip namanya penselnya KeCiK, full-tak-full-sangat-time student yang masih belum ada apa-apa yang boleh dibanggakan kecuali pointer CGPAnya yang agak not bad. Masa darjah tiga dulu pernah dapat nombor 1. Pernah main bola wakil rumah sukannya iaitu rumah Hijau. Masa darjah enam kelasnya pernah terbakar gara-gara bermain mercun di dalam kelas. Hebat bukan?

This cheap comparison is made based on a method called effort-less-observation during his life as a kanak-kanak who knows nothing about life. Children my days vs Children nowadays.


Un Dos Tres Quatro!!! (drum roll)

Lagu latar: Very Very Rich Town dinyanyikan oleh Go Betty Go.


Semua editor gua rasa dah pernah promote blog di sini. Gua pulak tak pernah promote. Gua terus je menulis topik-topik yang gua rasa (perasan) bagus.

Tapi hari ni gua rasa nak promote. Gua benar-benar nak promote blog gua yang cacai, Otak dan Jantung.

Siapa pernah dengar pasal blog Otak dan Jantung. Sila share experience anda. Gua juga mahu feedback.


Lawat la blog gua di OtakdanJantung.blogspot.com

Blog gua bukan blog ilmiah atau blog ajaran sesat. Blog gua merupakan blog gua. Tak banyak perkaa yang bagus gua bincangkan dalam blog gua. Tapi gua nak berituahu sedikit sebanyak mengenai popular post dalam blog gua.



Gua senaraikan 3 post paling popular di Otak dan Jantung.


Rinduku Pada Ramadhan.....

Assalamualaikum semua..
1000 kemaafan andaikata pos kali ini tidak mencuit hati kalian..Bukan apa, sebaik sahaja mendengar alunan takbir raya, hati saya rasa sayu sangat. Ramadhan telah pergi dan saya bimbang amalan-amalan yang kita amalkan sepanjang Ramadhan akan terkikis sedikit demi sedikit dek hasutan syaitan yang terlepas dari  dirantai.

Gantung Sampai Mati, Tahu?

Mentang-mentang hangpa belum tertangkap sebab isap syabu, ganja semua tu, telan itu ini, selama tu la hangpa nak jadi hamba dadah ye? Depan orang berlagak normal, bila malam, tergedik2 dah start calling2 cari kaki, cari tokan, cari port..

Semata-mata nak lepaskan ketagih hangpa dengan racun dan najis tu!
Najis = Tahicks

Kadang-kadang kata tobat, nak berenti? Lepas tu kena goda ngan setan2 lain yg sama 2x5 tak buleh berenti, so hangpa pun isap balik benda2 tu semua?

Tak rasa apa-apa ka? Buleh release tension ka? Rasanya tak kan? Sebab layan benda2 tu semua dalam takot2, line kena kaver2?


Pelayar internet / web popular di musim raya



Dengan bantuan pelayar internet / web seperti Internet Explore, Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome dan beberapa lagi "jenama" yang agak asing bagi pengguna di Malaysia, dapatlah kita menziarahi blog sahabat-sahabat kita pada bila-bila masa.  Sekiranya kita tidak dapat untuk berkunjung ke rumah mereka, maka blog boleh juga dijadikan alternatif persinggahan kita.  Inilah keistimewaan blog jika berbanding dengan laman web rangkaian sosial yang lain.  Berlainan dengan Facebook yang dikhabarkan pengguna setianya terutamanya di Malaysia sudah ada yang mula kebosanan, media blog boleh diberi imej yang lebih bersifat peribadi, seolah-olah melawat ke rumah sahabat blogger kita.