Saturday, September 4

; salam perkenalan!


04 SEPT; 2149 PM.
salam alayk.
terima kasih kepada 100penulis sebab bagi peluang untuk bermadah pujangga dalam blog ny. hee.
semalam macam tak terfikir lagi nak join. tapi today bila jengukJENGUK kembali rasa berminat plak. hee.


harapHARAP dapat mencurah laa jugak idea kat sini. walau blog sendiri pm tak terjaga. wiwiii~


afifah, from kelantan. blaja lagi. 2nd year. banker-in-making. INSYAALLAH.
salam ukhuwah semua (:

ada masa jom laa jenguk blog saya erh.


terima kasih semua. (:

LUMUT

salam pembuka bicara.....straight to the point....saja je nak share sesuatu disini......hey,lupa nak perkenalkan diri...panggil saja aku lumut....aku bukan lumut yang menggelikan...tapi aku lumut makanan ikan....dulu aku menulis di www.esoksemalam.blogspot.com....tapi lepas tuh link rosak....dan aku berpindah ke www.lumut-lumut.blogspot.com........semua karya-karya lama di esoksemalam sudah aku simpan....dan berhajat untuk share disini.......hehe........

biar tepi mata tercalar...
jangan hati kau yang dicalarkan....
calar ditepi mata sakitnya sekejap...
calar dihati sakitnya tidak terperi...
parut dimata jumpa ubatnya..
parut dihati...hanya masa perawat luka...
mata tercalar,nampak darahnya...
hati tercalar...tak nampak apa tapi rasa...
mata tercalar sakit dimata...
hati tercalar....sakit seluruh anggota...
biar buta mata...
jangan buta hati...


salah orang lain nampak...
salah sendiri langsung tak perasan...
ramai manusia RABUN DEKAT kan??


eh cukuplah untuk entry pertama...hehe...

salam dari cikda





Assalamualaikum semua, alhamdulillah, bertambah pahala kita semua dengan menjawab salam. Fuhhh, skema pulak ayat cikda ni. Entry ini cukup la sebagai tanda penghargaan dari cikda kepada pihak 100 penulis. haa, terima kasih juga pada nuffnanger yang promote benda ni. Hehe, itu yang nak join. Nasib baik ada INNIT kan? Nang it or Dang it, you choose ! hehe

Cikda harap, cikda dapat la sedikit sebanyak menyumbangkan apa yang termampu, nak update tiap-tiap hari tu susah la nak janji tapi cikda try la eh. Lagipun, cikda tak ada kat Malaysia. Kalau nak update pun, memang susah la. Jarak masa kita 8 jam. Malaysia malam, sana baru tengahari. Apa-apa pun, terima kasih yukkkk 100 penulis..Nak bagi salam sayang sikit dari cikda ni. 

p/s : cikda raya kat Malaysia tahun ni ! kihkihkih =)


check this out : http://cikdaismail.blogspot.com/

Salam Sayang,

-cikda-

saya budak baru~~

hye semua~

saya budak baru kat sini.by de way, thanks to 100 penulis sebab bagi peluang kat saya tuk sertai blog nie~
erm.
nak cite apa yea?tak pandai nak wat introduce diri la.ngegege~~

by de way, blog saya biasa biasa saja.maybe tak secantik blog orang lain.harap harap ada yang sudi membaca yea. ;)

salam semua,

ini kila.bukan kikilala, bukan kokola.aku dengan gembiranya, berjaya join blog 100penulis ni nak buat satu entry jugak lah.entry pengenalan diri.

hello, nama saya kila, semua orang panggil saya kila. takde siapa yang berani panggil saya dengan nama lain selain kila.tapi semenjak saya join blog, saya ada nama baru.cikpia suka panggil saya dengan nama kikilala. saya tak tahu kenapa. tapi mungkin saya comel macam model kanak kanak yang pakai baju jenama kikilala.tapi saya dah lama tak nampak baju jenama kikilala kat rumah saya.mungkin kat rumah cikpia banyak?

itu saje dari saya, salam kenal semua beloger

sila datang blog saya kalau senang senang



p/s : baiknye aku guna perkataan saya.wahhh.baiknyeee.terharu

Salam Perkenalan...

Salam Ramadhan n Salam Perkenalan untuk semua..


Nama diberi Miss Kira (hehehe..bukan nama sebenar..=D ). Miss Kira dilahirkan oleh tuan punya rumah sejak habis SPM.. Miss Kira hanya seorang gadis biasa yang suka melakukan perkara-perkara luar biasa. Seorang yang gila akan k-pop,j-pop,drama,anime dan manga. Sekarang, masih lagi bercuti sebelum meneruskan pelajaran dalam bidang yang diminatinya. Seorang yang happy go lucky (walaupun kadang-kadang emo jugak).

The UNSPOKEN truth”.. “the truth that never been revealed”…. teratak yang amat-amat disayangi Kira. Salam perkenalan n Selamat menyinggah.. XD

n Terima Kasih kepada admin yang menjemput Kira.. Thankz u.. 

KawaiiKira: kepenatan mengedit blog.. =.="


holla lala

as-slm semua.......

ni entry pertama saya,thanx to 100penulis sbb bagi saya join sama blog hasil gabungan 100 penulis ni..terharu..hoho.

entri pertama ni mungkin hanya sebagai mukadimmah je...

blog saya secara 'solo' :

--somethinglimit--


ni first time saya join benda ni..haha..
mulai saat/detik/jam/hari/bulan/tahun/abad/dekad ini,saya akan stori apa2 dalam blog ni as long as saya ada waktu senggang la ye!!haha

ok2,sebagai permulaan,saya nak kenalkan diri jap ..haha
nama saya wanie!!
baru je 18tahun..dah sampai masa nak barukan i/c..huhu
currently further study dekat sekolah sahaja dalam aras pra-universiti (lbh familiar dgn 'form 6').
pakai baju sekolah tak de kelas???pakai baju sekolah nampak kolot??
peduli hapa saya,as long as peluang ke degree ada..
act,dapat jimat kos tanpa perlu nak buat pinjaman,hehe..
kenapa tak register kat IPTS??
hmm..saya ni bukan la golongan berada...=(

teman berdarah kacukan 'pelam'..'pelam' ----> PErak + shah alAM

belah mak org shalam,s'gor.
belah bapak saya pulak asal peghak.

itu je kot pasal diri teman..ok,jumpa lagi pada entri akan dtg!!

caw cin caw~!!!



holla


assalammualaikum....tumpang lalu yer nok... boleh x saya amek kesempatan jap nk ucapkan terima kasih sangat2 pada 100 penulis kerana sudi menginvite saya!! makanya alang-alang menyeluk perkasam biar sampai masam ketiak kn....?? ( tp chop...,xakan la kau xmampu nk bli deodarant lady speed kn...??) ^__^

alkisahnya saya mahu mempromotekan blog saya yang ala picisan nieh...i am new to the world of blogging...so i guess i need ur support n comments...jemput2 la singgah di blog saya yer... for those yang adore cheesecakes u are be pleased to check out my blog..hihi...http://domonish.blogspot.com...
 
p/s: salam perkenalan juga wahai bloggers...

Dream are made on Cotton Candy, Sweet yet fragile.

Hey people, I'm Rayyan Haries Aaron Davis, but you can just call me Rayyan. I'm the proud father to my 3 year old blog:



I write basically about my life. I'm very much anonymous, UNLESS you know me personally you'll never see my photo on my blog. I have my own reason tho. I write because I love to write, it's my personal open diary. Like I wrote in one of my posts :


I never intended to write to be famous,
My blog is my open diary,
Just to pour out whatever I feel within my soul,
So that I can let go and advanced forward in life.

I never intended to write to be famous,
or so that people can adore me,
or so that people can follow me,
I just write so people understand the differences in society.

I never write to be famous,
though it has been 3 years,
this thebigsmallboy has been here on the web.

p/s: I am never a famous blogger. :)

Sumandak Kinabalu, The Introduction



Hello bloggers, am I too late doing the introduction?? Hehe...
First of all, thanks 100Penulis for inviting me. I am so proud to be included here...
Called me Jane or Sumandak, a simple lady from Sabah who are crazy about books. I write my blog both in english and malay... 

Hantarkan E-kad Raya

Nak hantar kad raya dah tak sempat macam mana yek....? jangan bingung-bingung hantar terus sampai diemail yang kita nak tujukan. Ada 4 laman web yang menyediakan perkhidmatan e-kad raya



Rumah Selamat Tak Musim Raya Ni?

Dah Sabtu kan? Semua orang tengah sibuk buat persiapan akhir untuk raya hujung minggu hadapan.

Kalau ke mana-mana pusat beli belah, ada dua perkara yang buatkan hilang sabar sikit. Pertama susah nak parking. Kalau kawasan beli belah tu dekat dengan pengakutan awam seperti bas, lrt, komuter dan teksi, bolehlah gunakan pengakutan alternatif. Kalau susah nak dapat teksi atau pengangkutan awam ni, cari bala pulak kalau guna kan. Apalagi nak angkut barang yang dibeli...sebab tu ramai juga yang memandu bila nak pergi beli belah. Susah nak angkut, apalagi kalau beli barang buat kuih. Berat tu!


Pertandingan AdobePhotoshop...Hadiah lumayan...haha



Hukum dan akibat berkuku panjang

 .
salam,
Biasanya kalau I buat blog walking kadang-kadang akan terbacalah entry blogger yang mengata atau erti kata lain entry mereka membincangkan tentang copy dan paste sesebuah artikel lain ke dalam blog sendiri. Selalu terasa taw kalau I terbaca entry mereka. Tapi pada I x mengapalah kan sebab I copy and paste pon artikel yang baik untuk berkongsi dengan ramai orang.

Manalah tahu orang yang tak tahu boleh jadi tahu. Dah tahu mengamalkan nya kan? Pahala kita dapat. Janganlah mengutuk taw taw. T_____T. (ceh cover diri sendiri) . I amik artikel ni dari FB seorang member. Rasanya sangat berguna info nie. Info mengenai penjagaan kuku. I yang memang dah tahu sebelum nieh tapi selalu tak mengamalkan selepas membaca jadi geli sekejap dan berazam kuku senantiasa pendek sepanjang hayat . ececeeh!


First post saya ^_^

Salam blogwriters! Hye!

Saya, Azza shanshan nak masuk pot pet pot pet kat sini.
Nak pot pet pot pet apaapa jer yang semasa.
Tenkiu yer pada 1oo Penulis sebab sudi bagi invitation kat sy.
Kat sini, perkenalan boleh lagi dieratkan sesama bloggers,
dan blog semakin menunjukkan peningkatan, syabas!

Saya masih baru disini.
Kalau sudi atau terajin, sudisudi lah intai
blog saya yang biasabiasa saje (:

Eek, ape nak bebel yer?
Anyway, salam kenal bloggers!
Selamat Hari Raya yer! (Eek, cepat lak)
(^__^)v

                                                                   

taaruf di tengahari

perghh.. dah ramai yang kenalkan diri. meh la saya pun kenalkan diri jugak. sesi taaruf eh? okes...^^ kenalkan diri dengan nama nur.sa. actually, tu singkatan dari nama penuh. kawan-kawan tak gunakan nama tu pun. tapi saya suka guna nama tu di blog. kalau dalam blog saya, saya biasa gunakan perkataan saya. berasal dari kuala terengganu, tapi sekarang bekerja di kemaman kat sebuah state company. kalau tanya weekend, saya buat apa, kebanyakannya tiap 2 minggu mesti saya cabut balik ke kampung, macam laa ni la. dok menaip kat rumah sambil adik-adik keliling pinggang. eceh. tak, saya tipu. sekarang adik kat rumah saya ada tiga je. :P

Salam Perkenalan


Salam semua.... Terima kasih kerana diterima antara editor di 100penulis ini.Sebelum terlambat kepada muslimin dan muslimat diucapkan selamat berpuasa dan selamat menyambut hari raya.

Salam perkenalan dari saya sekali lagi yang bernama Safizan berasal dari Batu pahat, Johor.Kerjaya saya adalah kerja sendiri dan melayari internet adalah hobi sejak mula mengenali dunia internet.Blog pula masih mentah lagi tiada apa yang power pun kerana masih dalam proses pembelajaran.

Assalamualaikum all... this is the first post from me.. i am yui92.. familiar, no? well this is my primary blog... titled ??indefinite?? ... do visit and follow it, yes.. as for this 100penulis blog, i prefer to write more in english (however my english is not so good at all).. just as a lil' training...  what will i contribute here? not decided yet... so stay tuned... 
i am a simple minded person.. seeing things directly as it is... frequently opposes other majority opinion but a good follower... i am not good with facts but i do understand.. me myself is unfathomable...=p

Contengan Pertama Budak Baru Belajar

Assalamualaikum dan salam mesra kepada semua.. semoga semua sihat-sihat, senyum-senyum ceria di hujung minggu yang dekat-dekat nak raya ni. tak lupa di ucapkan selamat berpuasa kepada yang tengah puasa.. yang terskip tu, jangan lupa ganti selepas raya nanti.

Pertamanya nak ucapkan banyak-banyak terima kasih kepada '100penulis' sebab menerima permohonan saya untuk menjadi salah seorang admin blog 100penulis ni. hehe.. siap tulis surat rasmi lagi untuk memohon. Alhamdulillah diterima.. *senyum-senyum sengih-sengih*

Kewujudan blog 100penulis ni memang sangat best. bukan setakat memeriahkan dunia blogging, malah boleh mengeratkan hubungan antara blogger-blogger yang jadi admin blog ni. mungkin nanti CEO 100penulis boleh buat majlis makan-makan untuk semua admin. hehe.. sape tau, kalau banyak rezeki sampai berlebih-lebih kan..


Salam Ukhwah...saya datang berguling-guling di sini... :)



Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada admin, para editor dan juga pembaca blog 100penulis ini. Terima kasih tak terhingga kepada admin blog ni kerana sudi mengundang saya sebagai salah seorang editor blog.

Sebagai permulaan, saya ingin memperkenalkan diri dahulu. Nama diberi adalah Azrul Hisham. Berasal dari Kemaman, Terengganu. Sekarang menetap di Kuala Lumpur dan bekerja di sebuah syarikat di Bangsar dalam bidang IT.


Hai, saya zack a.k.a Insan Tinggi =)

Assalamualaikum pembuka bicara.Eceh.Kaget pula nak menulis dalam blog yang dishare bersama 99 orang penulis yang lain. Baru sekarang ada masa nak post entry kat sini. Ate...busy dengan assignment.Orang lain sibuk buat persiapan raya, saya pula mengabdikan diri pada assignment.Sobbss.Tak ada istilah raya sakan bagi saya tahun ni.Nak buat macam mana.Tuntutan sebagai pelajar oversea lebih memerlukan saya pada ketika ini.


Saya Pun Nak Jugak!

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera semua..

Hari ni baru berkesempatan untuk menulis di sini walaupun saya antara orang terawall join blog ni..huhuhu.. Sorry admin..huhu
Namaku Azmi Hamin. Penulis blog Jawa.Totok.di.Bumi.Kiwi. Nape nama blog aku macam tu? Sebabnya aku adalah seorang anak Jawa yang sedang melanjutkan pelajaran di Auckland New Zealand. Aku ada seorang lagi kawan seperjuangan yg merupakan editor 100penulis ni. Cik Sizuka. Silalah melawat ke blog beliau.. Harap anda semua enjoy cerita pengalaman kami di sini dengan melawat blog saya dan blok cik sizuka ni ye...

Wassalam...

kusut : sebijik intro

pagi sabtu sebelum subuh dah menulis.. workaholic kah aku?

ok aku kusut, perangainye dan juge panggilannye. nyata sekali tu bukan nama pada IC tapi sekadar screen name utk blogging. gemar perkara2 yang 'proper' tapi sangat suka gaya kasual.. dan suka elakkan posting bersifat negatif. blog aku yg tak seberapa aktif (in english, not proper english) bercerita pasal benda2 yg aku buat dan aku suka (main game, tengok wayang, gadget, design, 3D,etc) bernama kusut-blogs.
spread the love not the hate


Salam kenal-kenal dari sizuka

Assalamualaikum.Salam Ramadhan.Salam Perantauan.
Saya Anak Malaysia tapi saya di perantauan.ewah ewah ayat nak novel.haha.baiklah tak mahu mengarut macam ini blog sendiri.teruskan izzati.nama abah saya bagi ialah izzati.tapi dalam dunia mem'blog' ini saya guna nama sizuka.tapi kalau siapa-siapa selalu baca blog saya akan selalu terjumpa izzati sana izzati sini dan izzati sana sini.haha.sebab itu blog izzati,jadi nama izzati akan jadi the most favourite word on earth.oh nak muntah?pergi toilet ok jangan dekat sini nanti admin marah.haha.kepada admin, terima kasih daun kari sebab terima saya jadi editor.menarik oh blog 100penulis ini.unik unik.syabbas bete!dan kalau siapa nak tahu dekat rantauan mana saya berada itu, rajinlah datang melawat blog warna warni dekat atas itu.penyambut tetamu ialah encik penguin bulat terkedek-kedek tapi-tetap-comel.ahaha.okay lagi satu je.jumpa ramai jugak rakan blogger yang jadi editor 100penulis ini.cik jannah baru kenal, cik zack rakan senegara di rantauan, encik azmi rakan memasak masakan tradisional di rantauan dan cik faten rakan blog warna-warni yang memang happening dengan encik ustad dia.kakaka.baiklah.jika hendak baca lagi boleh turn ke blog saya http://worldofsizuka.blogspot.com.selamat melawat dan selamat berbuka.
p/s: saya tak balik raya tahun ni.raya ketiga dah start kelas.sobs~