Friday, September 3

OUTRO(LL) XBULEH KE?

Esok Sabtu. Lusa Ahad. Lepas tu Senayan balik.

Nama aku tupaikaran. Aku rasa xpayah la ditulis panjang2. Bagi yang terpikat saja silalah berkunjung ke istana sangkut aku, @hatitupai.

Apa pun terima kasih kepada semua yang menyokong blog ni, baru berumoq 3 hari tapi meriah je rasanya. Aku gumbira sbb aku malas update blog sendiri tp masih buleh publish entry dgn tanpa malu atau segan kat sini. Segan pi dok bagan k.

SELAMAT HARI RAYA 100penulis


Hai, salam semua..salam 100penulis. Rase2 x mcm awal je wish Selamat ari laye ne. Ok kot coz bahang raye dh terase dh, pose bakal meninggalkan kite...alahai, cedih'y la kan. Ne dengan rasmi'y post pertamaku di 100penulis. Lame x on9, baru dapat on9 mlm ne, bz ckit melayan keletah c manje..

- semoga dengan ade'y blog KITA 100penulis ne, hubungan sesama kita bertambah erat, x kira d mana jua kita berada. Ape yg penting (Versi WonderPet)...."Kerje.....same!!".

- Sila2 la singgah kat "Rumah" dan "Tempat Mencari Rezeki" ku ini yg x seberape ne yer... Akhir Kata.....

Hye! Saya Cik Jannah

.
salam semua!

Hye admin! hye editor-editor semua dan pembaca blog 100penulis. Sebenarnya I dah pernah post entry kat sini. Masa tuh tengok eh eh ada orang post entry lah kat 100penulis. Dah boleh ker post entry kat sini? kata I dalam hati lah. Nak email admin line problem masa tuh. Akibat dari keterujaan terus I ikot post entry kat sini .

Lepas tuh tengok kak ratu buat entry pengenalan diri baru rasa "owh annoying nya saya" masuk rumah orang terus terjah tak bagi salam pon. Okeh sila maapkan I. I patah balik ketuk pintu dan bagi salam . T___T. Dan dan tiru kak ratu buat pengenalan diri jugak. so sweet :)

Cik Jannah say Hye!!
Terima Kasih kepada admin 100penulis sebab accept I as a one of 100penulis. Bangga sekejap. Nasib baik x koyak yang kecik tuh T____T. okeh okeh I nak kenalkan diri macam mana eh? I x pandai nak mengarang ayat. selalu merapu jer. Pangggil jer cik jannah. single lagi tapi tak berapa nak available lah. I dok kat johor sekarang, Sapa-sapa nak jumpa marilah kita dating .

Blog Glamarousgurl I tak adalah yang best sangat pon sebab I update bila I suka dan I tinggalkan bila I duka,  cerita pasal love, life and live. Kadang-kadang Tercerita pasal orang lain, kadang-kadang ter-emosional, kadang-kadang happy tak hinggat. Pendek kata Tulisan I datang ikot mood pada hari kejadian.

Pada blogger-blogger otai yang ramai follower tunjuk ajar ku sifu ya. sebab nuffnang I da setahun pakai tak sampai RM10 pon lagi (eh tiba-tiba cerita nuffnang?)

Harap-harap blog 100penulis nie boleh buat kita menambah kenalan, eratkan mana yang tak rapat. Okeh itu saja. Kalau rajin tengok-tengok lah blog I yang x seberapa tuh. Kalau rasa tak kena, nak komen, nak komplen, nak sound, nak apa lah just leave your comment or message. Tapi biar berbudi bahasa sikit lah.


salam, muach2!

Hello 100 penulis

Salam jumaat, salam puasa, salam berbuka, salam terawih, salam makan moreh dan sekalian salam untuk penulis2 100 penulis dan pembaca2 setia blog niih. Bertuah sangat2 kerana blog 100 penulis telah menerima aku sebagai penulis.

Bagus sangat2 bila ade blog 100 penulis niih. Boleh share knowledge, share idea, share pandangan dan ape2 share yang baik asalkan jangan share pasangan sudah...bahaya sangat2 kalau share tang tu.

Ok...nama blog aku K. Beyazid Is Me. Korang boleh laa menjelajah kat blog aku nie bile2 mase xkira dimana jua anda berada asalkan mempunyai internet. Entri aku untuk 100 penulis nie mungkin lebih kepada perspektif aku terhadap keadaan sekeliling macam kenapa ayam tak boleh beranak...contoh jer tu ye.

Akhir kalam...thanks kepada 100 penulis kerana sudi menerima aku sebagai salah satu dari 100 penulis, penulis2 blog 100 penulis dan pembaca2 yang membaca di blog niih. 

K. Beyazid

Faten pulak nak buat intro :)

So, aku Faten (bukan ejaan nama sebenar). Aku tak sure aku adalah penulis bagi Blog 100 Penulis yang keberapa, namun kiranya aku termasuk dalam 46 penulis yang terawallah :D

By the way, aku pun tak tahu nak cakap pasal apa mengenai aku ek? Er, nak cakap pasal hobi? Urm, tidur rasanya berada di tempat pertama. Tangga kedua, berblogging dan tangga ketiga berFacebook. Dan menelaah ataupun study berada di tangga atas tempat pertama. Okay tipu -__- Er, nak cakap pasal apa weh, like seriously? Haha.

Kiranya aku patut bercakap pasal betapa aku terharu dan bangga sekali terpilih or dipilih or diberi peluang untuk menjadi sebahagian warga kerja Blog 100 Penulis :) TERIMA KASIH YAWW to master editor/admin. Thanks sebab bagi peluang ini kat aku :D

So to those yang macam tak kenal aku, let me introduce myself. I'm a girl, obviously. A first year student in UTM :) Namun tak amek engineer, tak mampu mak, nyah! (>__<) And aku masih belia (baca: masih berusia belasan tahun haha). And and and ini blog aku: http://kiminggo-rahman.blogspot.com. Oh buat pengetahuan semua, blog aku banyak berkisarkan personal life, and pandangan peribadi, juga kisah cinta bersama ustad yang tak penahnya nak menjadi zzz~ So jangan haraplah kalau bukak blog aku semata - mata nak cuba cari resipi ayam masak lomak cili padi. Memang sampai kesudah kau takkan jumpa. Haha salah tempat ye. Lagipun aku bukan pandai masak :P

And aku rasa setakat di sini sahaja. Sekadar memperkenalkan diri ye entry kali ini. Okaylah, selamat mengemas rumah dan memasang langsir ! Daa :3

r.k melapor diri

Hi penulis 100penulis , pembaca 100penulis , peminat setia 100penulis serta mereka yang suka sangat dengan butang 'like' .

Boss , ghua ada soalan .

Salam perkenalan plus persahabatan - myravea *wink

Salam semua..



Elloo admin, editor sekalian dan sweet readers
First of all, sangat gumbira hati ini bila menerima undangan dari admin *wau, sangat lajuuu
Teruja rasanya pabila diri ini dapat menjoinkan diri di ''100penulis" sebagai salah seorang editor :)
Selain dapat join sambil tu siap dapat tambah ramai kenalan bloggers dan mengeratkan lagi hubungan *acece
Memandangkan ada 100penulis, (banyak tuu) maka jika yang lain senang hati, myra akan gunakan colour font coklat seperti di blog myravea disamping supaya dapat dikenal pasti siapakah gerangan si penulis..Btw, perkataan *wink tidak akan myra lupakan disebabkan blog myra penuh dengan kenyitan mata..hehe..


Salam Muhibah Dari Bardboo

Salam.
Saya Bardboo, si labah-labah. Hehe, taklah. Saja je gunakan gambar labah-labah sebagai trademark, supaya mudah orang nak kenal. Saya suka sangat dapat join 100penulis ni, sebab boleh tambah kenalan. Disebabkan ada 100penulis, saya akan gunakan font berwarna UNGU dan dimulai dengan SALAM dalam setiap entry supaya mudah untuk dikesan masa satu entry saya ye.Hehe.

Salam persahabatan.

  Assalamualaikum dan salam persahabatan kepada admin-admin serta pembaca-pembaca blog ini. Penulis
merupakan salah seorang admin dalam blog ini, merasa sangat bertuah dapat bersama-sama berganding bahu bersama-sama bloggers yang lain menjayakan 100penulis ini.
   Semoga dengan adanya cetusan idea 100penulis ini, dapatlah perkongsian ilmu dan maklumat disebarkan demi kepentingan bersama. Sedikit biodata tentang diri penulis, masih berjinak-jinak dalam dunia penulisan, sedang belajar dan menumpukan skop penulisan kepada misteri dan warisan alam semula jadi
  Antara objektif penulis dalam penulisannya adalah bagi menuntut usaha penceritaan semula kegemilangan silam kepada masyarakat umum, membangun perasaan kecintaan terhadap misteri alam dan ketamadunan bangsa, mencetus rasa kepunyaan dan iltizam unutk memulihara khazanah bumi serta melahirkan perasaan kebertanggungjawaban untuk diwarisi oeh generasi akan datang.
   Semoga kehadiran blog 100 penulis ini dapat memberi inspirasi kepada penulis-penulis muda berkarya seterusnya dapat menjana pelbagai idea baru serta berkongsi pelbagai maklumat yang berguna.



Salam Kenal

Salam semua....haihhhh belek punya belek baru dapat post kat sini...teramatlah gumbira dapat menjoinkan diri dalam blog 100penulis....temakasih 100penulis :)


Selamat berkenal-kenalan dan SELAMAT HARI RAYA :)

BaJU RaYa!!!

OHOIIIII.......HOIIIII!!! (ala2 m.daud kilau yerp,pastikan tone n pitching anda xlarik ;p)

sungguh excited mau beli baju raya,nk tempah mmg dh xsempat ah...
adeh...berangan nk pesen mcm2 p..cuti smpai raya ke 3 jerk...waduh2........
1st time nih ry 2ari je,dlu smpai ujung2 raya pn muke ak msti nyibuk raya umah org..
lg2 klo ade kuih peberet ak, tart gulung... (gullppp) sungguh sodap,mmg ak xpndg kiri kanan ah,smpai siap mntk refill balang ahaha
ala bukan selalu pe,so mmg kaw2 ah ak bedal.. ehehe

Kath, I Love You

The dinner was great. Candle light dinner. Cozy surrounding.

Salam Perkenalan dan Aidilfitri dari seorang Qamarul Abdullah

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(INTRO)
Salam Sejahtera
dikesempatan ini ingin juga memperkenalkan diri kepada semua
rasa bangga juga menjadi salah seorang editor untuk laman 100 penulis
dan Q nampak laman ini akan berkembang dan bertahan lama 
kerana idea menyatukan 100 penulis-penulis blog 
dari serata Malaysia (ada oversea ke?)

dengan tag line 

Dari Fina Sophie pula.

Hope this introduction entry of mine is going to be as short as required. Haha.

Salam ukhwah buat admin dan para editor sekalian. Apsal saya rasa macam ramai je yang saya dah sedia kenal dekat sini? LOL. Okey. First of all, nak ucap terima kasih dan selamat berkenalan dekat admin kita 100Penulis dan pada editor-editor yang lain. Saya Fina Sophie (bukan nama sebenar) orang Ranau Sabah. Panggil Fina je. Saya macam kebanyakkan weblogger yang lain, lebih banyak blog tentang my own thoughts. Kadang-kadang bagi tips, kadang-kadang bagi opinion, kadang-kadang join contest, kadang-kadang cerita tentang relationships.. I'm a true-storyteller, bukan fairy-tale teller ya ;) Most of all, I like to share anything randomly.

Saya blogwalk kadang-kadang je, dan tak tahu nak start blogwalk kat mana since blogger Malaysia pun dah terlalu ramai. Now that I've joined 100penulis.blogspot.com ni, saya dah tahu dah nak tumpu blogwalking tu kat mana haha. 

YM : fina_sophie@yahoo.com.my (Fina Sophie)

Feel free, and, tolong introduce yourself waktu add dekat FB or twitter ya ;)
p.s Selamat menjalani bulan Ramadhan!

Ada Apa di Saat Kau Sentuh Hatiku?

Assalamualaikum, selamat menjalani ibadah puasa dan selamat menyambut kehadiran Syawal nan bakal menjelma.

Ini kira sesi takruflah ya...sesi kenalkan diri, kenalkan blog ;)
Aku tulis blog
Saat Kau Sentuh Hatiku, awalnya sebab nak mengantarabangsakan bahasa Melayu. Hanya di blog Bahasa Melayu akan tersebar segenap pelusok dunia hinggakan orang Eskimo pun boleh baca masa berehat dalam iglu mereka. Itupun kalau mereka fahamlah. Jadinya, di blog aku tu, jarang akan terjumpa perkataan-perkataan singkat, slaga, ataupun bahasa ringkas ala sms atau bahasa alien yang tak difahami.


SALAM JUGA LAH, DARI ADMIN

Salam dan hai sweetie kepada semua yg membaca blog ini. Memandangkan sudah ada editor yang mengintrokan diri mereka, maka saya pun tak mahu ketinggalan.

Saya orang biasa saja, sudah mempunyai blog lain yang masih aktif, saya mulakan blog ini sebab mahukan kelainan dan nak berkenalan dengan ramai lagi bloggers lain. Dalam blog ini, saya akan kurang posting kerana lebih tertumpu pada kerja2 belakang tapir.

Bagi anda yang berminat untuk menyertai kami (masih ada 59 tempat kosong ketika ini) sila baca PENGENALAN. Yang berminat nak kipas kami saja, follow lah kami di Google Friend Connect, di facebook dan juga di twitter. Nak promote jugak tu hehe.

Selamat berpuasa dan mencari malam Lailatul Qadar. Jangan main mercun.

SALAM TAARUF

salam ukhuwah semua Sempena ramdhan yang penuh keberkatan.izinkan saya mengenalkan diri.
Hanya mahu dikenali sebagai humbleyat. Anak Jati Pahang.
Masih Seorang blogger baru (sila tunjuk ajar ye.).
Seorang pengamal perundangan. 
Niat nak join untuk memeriahkan blog 100 penulis.
Manalah tau ada sesiapa yang musykil tentang perundangan, boleh saya membantu setakat apa yang saya tahu.
jangan salah sangka yer tentang profesion perundangan.
Sebenarnya kami takde la serius sangat : -)
Cuma perlu ketegasan dalam sesetengah perkara untuk kebenaran.

"Berkatala benar walaupun ia pahit..."

SaLam

Hye all...

akhirnye dpt gk nk menjoinkn diri kt cni...thnks a lot 100penulis..
n thanks to fina cz i read about 100penulis dr blog dia..ko mmg best ahh
nwy tgh kt ofis ni,n menaip secepat mungkin..
urrrghhh can't wait 4 hari raya!!!
rendang itik wait for meeeeeeeee!!!!

salam ukhwah yerp
(^_________*)

Salam Pengenalan - "Kumbang Jingga"

hehehe..aku pun nk wat gak entry pengenalan nie..nyibuk je aku nie hehe..aku jd blogger ni tak sampai setahun pun lagi..nuffnang pun tak pernah cash out lg sbb tak leh cash out sbb tak cukup lg hahaha..aku ada tiga blog..selalunya aku berblog pasal comedy dan cinta...