Thursday, September 2

salam perkenalan!

salam admin and editor2 sekalian...

entry ni saya nak perkenalkan diri saya..saya ili..asal dari johor bahru tp sekarang menetap di bandaraya bersejarah melaka..22 tahun dan masih study..saya dah lame berblog sebenarnye tapi baru sekarang nak aktif balik..mengisi masa lapang waktu cuti nih..hehe..time kaseh pada admin coz invite saye tuk join blog nih..saye pun memang nk berkenalan dgn orang2 baru..so,harap bole berkenalan la dengan editor2 lain blog nih...

kalau ada masa lapang,jenguk2 la blog saye..klik sini

Selamat berpuasa (lagi berape hari je nk puasa) dan Selamat Hari Raya!

bonus raya

Kata orang, dengar perkataan bonus memang best. Realitinya? MEMANG BEST WEH! ^^ best sebab dengan bonus tu lah, ada yang dapat beli barang yang sebelum ni tak boleh nak beli. Dengan bonus jugak la, ada yang pergi bercuti merata-rata. Dan kali ni, kena dengan bulan puasa, perkataan bonus tu lagi best bila dapat time dekat nak raya ni. At least, ada yang boleh belanja guna bonus raya tu. Plus voucher raya? Haha. Sesiapa yang bertuah mesti dapat jugak voucher raya kan? Kurang-kurang RM500 pun dah best! Erk? ke ada yang lagi banyak dari tu? Pergh. Kaya! Siapa yang tak nak kalau dapat bonus raya plus voucher lagi tu. Anyway, sesiapa yang kerja dengan government, mesti dah dapat duit bonus raya kan semalam dan hari ni? Sekali dengan mak, ayah, tok dan nenek kalau dulu dorang pun pernah kerja dengan government sampai retire. Best! Best! Saya? Saya bukan government servant, ^^. 

♥ Salam Perkenalan ♥

Salam Admin, Editor2, para pengunjung & pembaca sekalian,

Apa khabar anda semua hari ini? Semuga sihat & gumbira hendaknya ya. Tak kira di mana jua anda berada, sy ucapkan berbanyak terimakasih kerana sudi membaca blog picisan sy yg pertama di sini. Terimakasih juga kpd Tuan/Puan Admin yg sudi mengundang sy, utk memeriahkan lagi blog 100penulis. Tak bole angkat sy dpt gelaran "editor", hihihi. Sapelah sy, hanya blogger picisan (merapu je lebih :-P).

Tips Beraya Bagi Yang Single dan Takde Kawan

Tips nie hanya sesuai di baca oleh org yg single dan available sahaje..hehe..bg yang tak single boleh lah g main jauh2..shuh shuh..hehe..tips ni juge sesuai di baca bg mereka yang tidak mempunyai kawan oleh sebab faktor2 yg tidak dpt dielakkan..seperti mereka ni slalu berpindah randah ataupun korang nie memang jenis nerd dan tak suka berkawan hehe..apa pun jom baca tip2 yg aku bg nie

:: tips beraya ke rumah awek ::

Eheemmmm… lagi beberapa hari saja lagi kita akan melangkah ke bulan syawal. tak sabar rasanya nak sambut hari raya. korang sumer dah beli barang raya ker....??? aku sudah (sambil joget gedik2).

hari raya tahun nie korang diajak si dia beraya ke rumahnya? pergh!!!! mesti ramai yang menunggu detik ini, kan? Hari demi hari dihitung dengan penuh debaran….. Perasaan gembira, panik, gelabah, seronok, nak kincit semua bercampur menjadi satu.... ha ha......

Resepi : Jempot-jempot UdangBilis, Sambal Tumis Bilis

Salam,

Mood hari nie so-so jer. GB x ada kat sekolah 3 hari. hyep hyep horey! Kurang sikit rasa tekanan kerja. Tambah sikit pahala puasa. Kalau dia ada habis asyik kurang jer pahala puasa sebabnya dia asyik nak memekak jer lepas tuh I pulak bukan jenis tadah jer. Mesti lah I lawan x pon I ngumpat belakang. Astagfirulla'alazim...

Nak cerita pasal buka semalam, Eceh punyalah excited aku nieh. Eh tapi betul lah beb. Macam biasalah lau buka mak I memang jarang masak. Selalu we oll beli kuih n makan bubur lambok yang ambil dari masjid. Cuma kadang-kadang kalau mood orang tua tu rajin baru dia masak. Semalam mood I rajin plus I asyik dok teringat jer nak makan benda alah tuh, balik-balik kerja jer ajak mak pergi kedai beli barang. T_____T. pakai duit mak bukan pakai duit I. apakah? (cakap dalam hati bagus anak macam nie)


Patutlah Rajin Demonstrasi, Bisnes Rupanya

Tak cukup baling makanan ruji depa (tahicks), dan bakaq bendera yang jadi payung tempat depa berteduh, sekarang slogan GM bergema balik dengan segala benda demostrasi bodoh depa.

Tadi Buletin Utama ada bagitau, ada satu perkampungan ni yg khusus untuk hal2 berdemonstrasi. Bayaq saja, depa akan berkumpul beramai2.