Tuesday, December 28

What's funny on Facebook.


Okay dah perah otak dan mood aku baru rosak so, idea nak mengarut pun dah lari. So, kali ni aku letak some fun stuffs untuk korang check out. And boleh la kalau nak try bila dah bosan sangat sambil ber-facebook tu!

1. The real Facebook


2.Signing into Facebook and not talking to anyone

Just stare at peoples statuses like  




3. Facebook of the impossible!


4. Unnecessary friend requests.

5. Update and get busted~
6. Update and prank!

7. Facebook secret game!

Aku sure korang pernah nampak statuses like 'Patrick', 'Spongebob', 'White', 'Black' dengan banyaknya out of a sudden kan? Mostly from girls lah. Sebenarnya, diorang ni ada main this secret games. They pass it guna FB chat, or message. Then the boys semua akan pelik. It's fun!Tapi, sorry, won't tell you how it works. Figure out yourself XD

8. Like my status and I will...


okai, ini pun sangat best lah, since kita boleh tahu pendapat orang tentang kita and everything. Tapi bila orang like, memang penat la nak melawat dari wall ke wall.

p.s. kalau nak add ai, sila search "Fynna Nasir". Sebab akaun ni private.

Mengenai Penulis Entri Ini :
Fynn juga penulis untuk blog One of My Kind. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Selasa dan di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label FYNN. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah Review: The Chronicle of Narnia, The Voyage of the Dawn Treader.

29 comments:

lynn angel said...

hahhaaha..suka yg bab stare kat status org tu.. sy nak share sikit yer nnt.. :)

100penulis said...

suka yg no.6 =))

r.k said...

keh keh keh , cerita fb banyak tak guna , add la kalau berani . XD

haha

my fb password is ************* .. wah , so cool !!

EmanCloud said...

******** ni pass fb beta ahhaha

cik elina said...

sooo true .

:)

Liz said...

huhuuu funny pesbuk...

ztie said...

hahaha dah pernah baca ni. yg best nya karton staring depan pc tu..mmg rasanya banyak kita camtu kan? hahaha

therosputih said...

suka no 2...hahaha

bn dan pas dalam satu sampul

chenta said...

nasib baik la i jenis bukan mengadap fb je..more to searching and exploring..heheheh

nn said...

prank tu funny ouh. first baca masa kat lamebook.com. haha. sana lagi banyak gilaaaaaaa benda kelakar! :)

shandye. said...

setuju dgn button ketiga dlm facebook utk diadakan...

like seriously... random people add aku, then aku check la mutual friends antara aku dgn dia... mana la nk taw kot2 penah bumped into him/her kat mana2 tp tak sempat nk properly kenal ke ape ke... then klu tak cam jugak ushar profile picture dia lak... mana la nak taw kot2 dia tu minah yg aku ushar masa kat pekan frinjan hr tu ke... kan?

but then klu mmg aku tak kenal jugak mmg aku biar je friend request tu mcm tu (sorry kepada sape2 yg aku still tak approve)...

the very least klu genuinely nk berkenalan hantar la PM, kenalkan diri... jgn main add je dan expect org nk approve...

paling choi skali, bila kita approve org tu... dia hanya komen 'thanks for the approval' dan lepas tu haram takde komunikasi antara ko dgn mamat/minah tu dah... ha, sah2 la lps tu aku terus delete ko! hahahaha...

Fynn said...

@lynn angel
boleh for sure,silakan ;D

Fynn said...

@admin
boleh try la nanty,tgk sape yg terkena!

Fynn said...

@r.k
haha.brani weh,brani!

Fynn said...

@emancloud
auhhh...nak hack la cmni!weeee

Fynn said...

@cik elina
i know,right!haha

Fynn said...

@liz
gelak HUHA siket.HUHAHUHA

Fynn said...

@ztie
taw xpe...hbs tade keje,dok ngadap news feed je...

Fynn said...

@therosputih
terkena batang hidung la tu!hahahah

Fynn said...

@chenta
mcmne ak search and sxplore dkt fb darl??

Fynn said...

@nn
agak la...mmg sourse pon kat situ.nk buat kajian sndri,alamat kne drop law lah.HAHAHA

Fynn said...

@shandye
boleh buat protes kat mark lah lepas ni!

ni cerita fb kau,aku setuju 100peratus.lol

tapi,aku tak kenai mmg tros 'not now'
biaq seksa sket.lalala

Fyzal said...

hahahaah.. very funny but that's reality.

Fynn said...

@fyzal
indeed,hahahha

Fynn said...

@fyzal
indeed,hahahha

izfanora said...

@shandye: setuju jugak..

tp, dh lama jugak xlyn fb.. on pun semata2 tgk der notification x..

Fina Sophie said...

hahah speechless! whatever. this is funny :P

anyss said...

Salam,
Errrr...tak de FB hu hu hu

Nak Sangat Trafik Tulis Je Blog Pornografi

humbleyat said...

adoi, nsib baik megadap blog takde seserius mcm tu..dpt jugak gelak kat sini hehe:-)