Friday, December 31

pertama di hari akhir


salam buat sume pembaca...aku ni orang baru kat sini, masih lagi tengah belajar utk memahirkan diri...huh...berpeluh2 gaklah aku nak mengexplore byk benda baru pada satu masa...takpe2...tu sume cabaran bagi aku...

well...ini adalah entry pertama aku kat sini, pastu tgk ari bulan, ceh...dah 31 disember dah...

sebagai budak baru, tak ramai yang kenal aku, so, sbg permulaan, aku nak kenalkan la serba sedikit ttg aku...senior2 100p, jangan buli budak junior mcm aku...ngeee


bace lebih lanjut di sini

1. aku dah start berblogging since 2005, tp sume tu tak serius mana, so, start serius berblogging adalah januari 2009, menggunakan nickname therosputih

2. blog rasmi aku sekarang adalah therosputih, pastu aku buat lagi a few blog khusus untuk hasil penulisan yang lebih kepada bermain dengan kata2, lagu khusus untuk mana2 lagu yang cross in my mind, aku share lirik dia sekali, pastu minat aku dalam dunia handmade terutamanya crochet dan jahit manik...

3. aku suka menulis tentang apa sahaja berkaitan dengan hidup aku, hidup org lain, pendek kata, tentang apa sahaja asalkan isu itu tak berat utk aku perkatakan

4. kenapa aku berblog? soalan nih byk kali diajukan oleh blogger sekalian, tp kat sini, aku aju lagi sekali...kenapa aku berblog? sekali lagi aku cakap, aku suka menulis...aku ada diari, kat situ pun aku tulis mcm2 ttg idup aku, tp most of apa yang aku tulis kat diari lebih kepada personal, aku sorg je kan yang bace, kdg2 kalu diari tu kena culik oleh sesapa y suka pedajal aku, hah...dorg pun tumpang bace...tp kat blog, dia lain sket...kita tulislah apa sahaja, nnti sume org boleh baca...untung2, kita boleh dgr apa kata org lain ttg isu yang kita tulis, ada komunikasi dua hala kat situ...sebab tu aku suka blog...menulis bagi aku adalah satu terapi yang sangat baik, mcm2 perasaan kita boleh salurkan melalui penulisan...sbb tu lah, hati2 apabila menulis...

5. aku suka membaca sbb melalui pembacaan, kita dapat mematangkan diri kita sendiri...kadang2 tu, kita boleh jumpa ramai org yang mempunyai minat yang sama ngan kita, indah kan dunia nih...

6. aku sangat fanatik dengan internet, sebab tu kalau tak dapat bertenet utk satu tempoh masa yang agak lama, aku boleh jadi sasau gila babi tak tentu hala sbb bagi aku, internet adalah segala2nya, skrg ni undangan kawin pun orang main tag2 kat fb jer...apatah lagi nak tau result interview ke hape ke...

aku rasa cukuplah tu 6 perkara yang aku rasa korang perlu tahu ttg aku utk kali pertama nih...nnti kalu aku rasa nak cite lagi pasal aku, aku cite lagi eh...


notakaki : selamat tahun baru sume...esok boleh guna kalendar baru...hoyee...


Mengenai Penulis Entri Ini :
therosputih juga penulis untuk blog therosputih. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap hari Jumaat. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label therosputih. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah contest periuk sape paling berkilat.

22 comments:

chenta said...

hye therosputih..i senior yg baik..so tiada buli membuli..hehehehe

bdw, i pun suka jahit manik dan i juga tak boleh takde internet..boleh jadi sasau..hahaha

salam perkenalan ^_^

therosputih said...

oh senior chenta
suka nama tu, i used to write chenta instead of cinta bila nak cakap bab cinta2 nih...

suka menjahit? wah...leh terjah ni...

takde tenet, i carik u, kita sasau sama2...ngeee

salam perkenalan kembali...suke2

syaftome said...

salam perkenalan jgak...

i really like number 4...

people write for many reasons..
as for me...i write to share...
to share with people...
things we never think about...
things we rarely talk about...

therosputih said...

syaftome
no 4 tu klimaks dia, hehehe...

bagusnya reason yang you bagi...ni yang nak terjah ni....=)

Liz said...

eh mana ada buli2 kat 100p nih xada la buli2...hepi2 jer hehehe

i loike yang no6 tu...duniaku ibarat katak bawah tempurung without intenet lalala~

shandye. said...

Dear therosputih,

Selamat tahun baru dan jangan nakal-nakal di ambang tahun baru. Hahahaha...

Btw, check links yg awk letak kat entri ni. Most of them silap cuz it got redirected to an error page.

Apa-apapun, harap-harap senior2 100p dapat beri tunjuk ajar kat kitorang budak2 baru ni. Ngee...

Kimmy Ai said...

nak buli jugak boleh? hehe. ;D

selamat tahun baru therosputih.. =)

therosputih said...

liz
thanks...hidup tanpa tenet umpama hidup tanpa kawan...bosan...

shandye
thanks sbb gitau...dah follow up dah...kompem i tak nakal2 tau...

kimmy ai
jangan buli!!report kat mak karang

selamat tahun baru sume...

humbleyat said...

hi therosputih...
welcome to the club..
oh dah senior ke kami ni..
baru belajar jugak..
yg penting jgn putus asa...:-)

kami semua baik2 tau..
(ops..naik lif tekan sendiri la plak) hehe

therosputih said...

humbleyat
hi...kira senior la tu kan sbb dah lama bertapak kat sini...

naik lif ka...patutla laju semacam je naik ke atas...ngeee

yatie said...

sukalah korang2 yg kat sini.. mcm bleh get along.. selamat berkenalan x knal, maka x cinta

Fina Sophie said...

salam. hi therosputih. wow.. byk new faces here after sy agak lama mnyepi dr 100p.. hmmph. :)

a warm welcoming from me! :)

therosputih said...

fina sophie
salam...hi fina...thanks for the lovely note...

chenta said...

hahaha..but i'm not chinta candhuri ye?hehehe

nak terjah?i buat entry psl jahit manik ni sikit2 je..belum nak meluaskan lagi..jahit pun utk kwn2..tp skrg tgh nak buat projek scrumble bead!

ok2!bila tenet down, kita sasau sama2..i like!

therosputih said...

senior chenta
scrumble bead? wah...tak sabar nak tgk...

Fyzal said...

no 6 tu kita berkongsi situasi yang sama. hehehe.. kalau sehari tak dpt internet, tgn rasa gigil2 je. hehehehe :)

chenta said...

sabar ok...kang tak jadi plak projek i..hehehe

therosputih said...

fyzal
mmg kebanyakan blogger ada masalah gini kot...wakaka

chenta
okeh...diam diam diam...

kawan2...jom join GA saya nak phone casing

therosputih said...

yatie
tak perasan komen ni...selamat berkenalan...

anyss said...

Salam,
Selamat datang ke 100 penulis. Waaaaa ramai gak editor baru ya ;) moga-moga boleh share banyak benda kat sini ya...

Nak Sangat Trafik Tulis Je Blog Pornografi

maharam said...

Salam,
Selamat datang Ros Putih. Moga2 bakat boleh diasah lebih tajam lagi di sini

Jom baca;
Perpindahan Tempat Kuliah

therosputih said...

anyss
hehehe...maseh2...

maharam
adeh...ada bakat ke...hehehe