Thursday, December 16

Master in Diploma



Minggu lepas terlepas posting! Rase nak dushh je kepala waktu tu. Nak kate busy, tak delah TERLALU sangat. Tapi alasan seorang Student, semestinye beribu alasan kalau terlupa nak siapkan kerja tepat waktunye. Sama dengan je Cik Ain dengan korang. Alasan boleh jadi penyakit kalau selalu sangat digunakan. Semua perkara mesti ade Alasan kan? Okey tak nak bebel! So alasan terlepas posting last week adalah BUSY. Erkk..!
Pernah dengar Master in Diploma? Itu gelaran bagi seseorang yang repeat subject. Ntah, gelaran ni tetiba wujud tiap kali semester baru dalam Campus Cik Ain. Setiap semester baru, mesti ade student baru jugak dalam Kuliah kitorang. Tiap kali jawapan kitorang terima " Uwh, saya repair subject! " Padahal sebenarnye Repeat Subject.
Sebenarnye bukan nak merendahkan mereka yang Master in Diploma. Cuma kadang-kadang tu, rase takutnye kalau kite Kantoi Subject macam dorang. Bukan malu, tapi betapa susahnye kalau repeat subject. Sebab setiap semester baru kan ade subject baru. Makin lama subject makin berat. Kalau subject lama pun dah terkandas? Erkk! mintak dijauhkan. Maka, kena belajar tak boleh main-main! Dengar tu Blogger!!


Mengenai Penulis Entri Ini :
cik ain juga penulis untuk blog Cik Ain Nabila. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Khamis dan juga di @ain_nabila. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label cik ain. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah 1st time jawab Tag.

13 comments:

ztie said...

saya sungguh2 lah takut kalau kantoi paper.. hurmm ..

chenta said...

sy pernah kantoi paper tp tak repeat!hahaha

pengakuan panas ni!!

nur.sa said...

hehee. ada orang yang kantoi satu paper tu,then bila repeat dapat sekali dapat A+. wah. semestinya kena tukar lecturer dah waktu repeat tu. biasanyalah.. :)

r.k said...

ghua banyak kali repeat . apadahal ? heh .study just for the sake of acknowledgment . keh keh keh

tapi kalau boleh tak kantoi , jangan lah kantoi . seksa beb ! nak lagi repeat sorrang-sorang . haha

dya adriza said...

Oh! really? saya baru nak masuk ijazah tahun depan, so mmg x tau pasal ni. lgpun, saya di institut perguruan, mmg x sama dgn style universiti2 lain huhu~

psst.. Tragedi Pintu Bilik 1*1

nn said...

seram kan kalau kena repeat? sighh. hari tu ingatkan bakal repeat. nasib baik tidak. kalau repeat, bertambah tambah tambah beban...




Latest entry: Hantu Kak Limah Balik Rumah

kusut said...

fuh dulu penah kene repeat subjek mase foundation year. so takleh progress ke 1st year. sabjek tu offer masa 3rd trimester lak tu. ni marah lecturer nye pasal la ni. rebel!

haha tapi last2 sendiri nyesal. rugi jugak jadik non-comformist ni rupenye

cik ain said...

@ ztie- sngt2 takut kalau terlajak kantoi. Huh!

@chenta- mcm ne kantoi paper tp xrepeat? haha confiuss

@nur.sa- hahaha! tahu xpe, nk plak spe yg kena sem 7, amik 1 subjek je yg repeat. kompem 4flat!

cik ain said...

@r.k- haha xdehal kalau nk repeat. Yup, kalau study ni sakit sikit. ssh tau nk 110% focus. nk plak ade pengaruh mcm game, lappy, tenet kat depan mate. wahkaka!

@dya adriza-:) mybe kat campus dya xde kot yg repeat2 niee.. hehe

@nn- seram sejuk+naik giler kalau repeat sbjek. wooo,xtido mlm tau. doakan moga xberlaku pd kite :) AMIN

@kusut- terasa kusut pulak klu kite kantoi paper. nk plak budak foundation mcm kusut :)

humbleyat said...

repeat paper..penah dulu ada satu subject yang susah..Criminal law, hampir 30 org repeat paper!

tp yg penting jg terus give up...teruskan usaha kerana apa yg jadi menjadikan kita lebih kuat dan lebih bersyukur;-)

zahidah dihaz said...

dalam 9 semester saya belajar, satu sem je tak de repeat paper...sem lain semua ada...huhuhuhu


New entry: A Love To Kill

shandye. said...

mudah2an dijauhkan...

alhamdulillah stakat ni tak ulang mana2 subjek lagi.

harap dapat kekalkan momentum utk belajar pada semester ini...

tk gitu, cik nn?

Liz said...

waaaa paling la xsuka repeat paper nihhh....pasni nak ke master pulak lalala..susahnyerrrr rasa..piki dulu la huhu