Wednesday, December 1

Lima tanda-tanda dia suka kan anda


“Based on a Psychological Study, CRUSH only lasts for a minimum of 4 months. If it exceeds, you are already in love.”


setuju dengan quote dekat atas ni? bercakap pasal CRUSH... hari tu selak-selak magazine Mingguan Wanita entah kurun ke berapa  masa makan-makan dekat rumah member. ada satu artikel pasal tanda-tanda seseorang perempuan tu ada perasaan kat lelaki. tapi bila baca-baca, boleh pakai kat untuk tanda-tanda lelaki suka perempuan juga.



1. belanja minum
macam dalam English series/movies yang korang selalu tengok tu. kat bar, club nanti dia cakap “can i buy you a drink?” macam tu lah lebih kurang. or maybe applicable masa lepak kedai mamak and then dia belanja minum. maybe?

2. bagi hadiah/barang
time birthday ke… saja-saja ke… misalnya kalau dia nampak barang yang korang guna tu dah buruk and dia tiba-tiba belikan baru.


3. cerita hal-hal peribadi
dia open up towards you. story je pasal everything. pasal ex-boyfriend/girlfriend ke… pasal academic stuff ke… pasal family and friendships problems.

4. sentuh
suka pegang-pegang? hahaha. bertepuk tampar perkara biasa. tapi ada orang memang biasa je camni dengan semua tak kira laki perempuan. so, tengok character orang tu juga. if dengan orang lain dia jaga-jaga but then dengan sorang ni je dia tak jaga… maybe lah salah satu tanda. macam aku… semua orang aku pukul/cubit. tak bermakna aku suka semua orang, ye tak? tapi pukul/cubit tu kira sentuhan ke dalam konteks perbincangan kita kali ini? *serious face* HAAAAAAA itu yang kita tak tau!

5. rela disentuh
haha. bunyi macam murah sangat. tapi ni kiranya contoh kalau tersentuh dia tak ada lah alihkan tangan ke apa ke, dia macam biar je. haha. eh. gatal benar ek nak macam tu ek. tapi menurut Mingguan Wanita, itulah salah satu tanda orang suka kat someone.


aku rasa benda ni tak tepat pun. sometimes ada orang yang mengada lebih sikit kalau tak ada feelings pun dia buat benda-benda kat atas ni. saja je nak flirt around kann. so, apa-apa hal pun, kena tengok niat and conduct perempuan/lelaki tu juga.


Mengenai Penulis Entri Ini :
nn juga penulis untuk blog nn meows!. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Rabu dan di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label nn. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah Japanese wannabes?

15 comments:

KeCiK said...

Pertamaxxxx !!!

Kecewa. Satu tanda pon tak ada.

:(

nn said...

@kecik

relax. tak semua orang suka reveal feelings dia kat orang lain :)

Latest entry: we use our mom's bag with pride.

MuJE said...

aku suka yang nombor 4...keh3





- MunzirShafie [dot] Com

nn said...

@MuJE

hahahahhahaa. bukan main lagi!

Latest entry: we use our mom's bag with pride.

Kimmy Ai said...

haram bersentuhan~~ ish3~ tapi yg lain boleh diterima..

nn said...

@kimmy ai

haram pun ramai je yang buat. haha

afifaa. said...

wohho. tak pernah kot lagi.

belum sampai masa kot. hee.

nn said...

agaknya lah tu... :D

Fina Sophie said...

suka quote tu! mmg btol. haha. :)

nn said...

@fina sophie

kann... crush comes and go. tapi love stays forever!

humbleyat said...

quote yg mnarik..boleh percaya ker?hhe2..sebab tak pernah ada crush pun...

hmm..sentuh dan rela disentuh?part tak bgus tu..elok bawa jumpa tok kadi terus...;)

nn said...

@humbleyat

entahlah. maybe true to a certain extent.

rasanya this article probably bukan fokus kepada Muslim sahaja. Mingguan Wanita tu entah-entah cedok from mana-mana article luar negara. so, kepada yang Islam tu janganlah amalkan. kepada yang beragama lain kalau agamanya tak melarang... tak salah bagi diorang

kot kot ada juga yang bukan Islam baca blog ni. hmm. ada ke? :)

shandye. said...

semua tanda ada.

tapi baru 1st time jumpa, cemana tu?

applicable tak rules nieh?

huhu...

nn said...

cinta pandang pertama kah? haha

Misz Blackforest said...

nk try buat2,tersentuh lah . nk tgk dy kalihkan tgn tak ? ouhh ....
kan mudah, kalo dy xkalih kan mkna nya dy pun suka jgak kat kita , sbb kita yakin dy ni xgatal kot