Monday, December 27

Khairul Fahmi yakin tiada masalah laser di Gelora Bung Karno

(ni cerita bohong, jangan baca)


Khairul Fahmi Che Mat (lahir 7 Januari 1989 di Kota Bharu, Kelantan) adalah kiper Malaysia saat ini bermain untuk Kelantan FA di Malaysia Super League dan pasukan bolasepak kebangsaan Malaysia. Beliau ketika ditanya menyatakan keyakinannya untuk menghadapi Skuad Garuda di Stadium Gelora Bung Karno.


Selain itu, mengenai hal laser juga tidak menjadi masalah. Kata-katanya membuatkan wartawan berasa ingin tahu bagaimana datangnya keyakinan yang begitu tinggi pada Kiper Malaysia ini. Persediaan kali ini katanya tidak terlalu teruk memandangkan Skuad bolasepak negara telah berjaya mendapatkan 3 gol di tempat sendiri.


Sempat juga Khairul Fahmi memecahkan rahsia sebenar keberaniannya untuk lantang menyatakan keyakinan sedemikian rupa.


Khairul Fahmi: Gua menuntu ilmu dekat Edgar

Edgar Davids: Kecoh la diorang ni, gua beli spek ni kat Pasar Karat je.
p/s: Gua doakan lu berjaya di sana. Gua nak lu stop game 10 minit. Hahaha.. macam markus.

Mengenai Penulis Entri Ini :
Pert Doherty juga penulis untuk blog Otak dan Jantung. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Isnin dan di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label PERT DOHERTY. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah Markus: Laser itu.... (sambil menuding jari).

8 comments:

mamaafzal said...

saya minat khairul fahmi sebab dia hensem mcm pelakon korea..opps...sebab dia keeper yg terbaekkk!

KeCiK said...

LOL. Gua ingat boyband GT Boyz tadi pakai google macam tu.

Gua yakin dengan Khairul Fahmi sebab raut wajah dia senantiasa tenang. Jarang buat school boy error, well commanding in his penalty box with good positioning. Satu je gua tak suka, dia hensem sangat. Sebagai lelaki gua ada rasa dengki tengok player yang hensem-hensem belaka. Haha.

Dapat satu away goal kat Bung Karno and InsyaAllah, AFF Suzuki Cup will be ours.

:)

r.k said...

true kita turun bungkarno la ! amacam ? kat sana kita main laser sampai perlawanan tangguh lagi , lepas tu tangguh lagi , lepas tu batal dan malaysia menang , hahaha ..

laser FTW !

Teratai Ibunda Catering said...

go keeper!!go striker!!go midfielder!!go winger!!

TunTeja said...

pert giloz :p hahah.tetibah comment aku takde kaitan kan~

ztie said...

hahah terus aku lupa nak komen apa tadi bila baca komen si kecik. hahaha

anyss said...

Salam,

hu hu hu ztie...saya pun terhabis komen bila baca komen kecik hu hu hu

Apa2 pun, tahniah Malaysia!

Nak Sangat Trafik Tulis Je Blog Pornografi

humbleyat said...

anti laser by google yer..pdai je pert ni yerk..