Tuesday, December 14

Kenapa perempuan free hair bila bertudung cantik gila?


Kalau korang perasan lah kan,drama-drama and filem filem kat Malaysia ni, makin lama banyak yang artisnya berlakon pakai tudung kan? Dah tu yang berlakon tu pulak, Lisa Surihani, Tiz Zaqyah, Nora Danish la...Kira macam dah jadi genre baru kat Mesia tercinta ni.

"Hey,biaq ceq nak pakai bagi lawa pi"
picture from MStar

Lepas baca entri ni,sure ramai perempuan nak pakai tudung.Biar kena pada jantinanya,sudah lah.HAHA


Tudung Ekspress ni,aku agak suka lah sebab siapa tak suka kak Lisa sorang ni,kan?

Okay,nak dijadikan cerita,suatu hari,tengah aku sibuk nak men-settle kan soalan bernas di Formspring ai,(mai pakat tanya mai!),adalah terkeluar soalan berbunyi begini ;


Okay,itu jawapan direct tanpa berfikir panjang aku.wakawaka.So,nak tanya korang lah,kenapa ye, kalau perempuan free hair tu bila diorang semua pakai tudung nampak lawa gila?Adakah tudung tu ada kuasa ajaib yang buat muka diorang semua nampak lawa?atau korang setuju dengan jawapan first aku tadi?

Kalau orang free hair,bertudung jadi lebih lawa,
Adakah orang bertudung,then free hair jadi lagi hodoh?

jeng jeng jeng

Selepas ditelek-telek, aku rasa aku tahu kenapa,




Yes,pandai pun...Aku sengaja letak gambar Lisa,Tiz dan Marshanda pakai tudung versi jendol dan serabai ni since banyak yang tak reti lagi~Mostly,yang kita tengok free hair and then tup,bila pakai tudung terus lawa mengancam bukan sebab tudung sakti ke apa,tapi dah memang mereka mereka itu dah semulajadi cantik! Tapi yelah,bila bertudung tu sejuk sikit mata memandangkan?Sebab tu ramai yang suka.

Cuba kalau yang free hair tiba tiba pakai tudung then jadi macam ni haaa ke~



tarrra~


amacam,korang?

*kening kening*

Mengenai Penulis Entri Ini :
Fynn juga penulis untuk blog One of My Kind. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Selasa dan di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label FYNN. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah Result sem 1?.

25 comments:

cKyN WaN said...

yang last tu laki ke? hahahaha
memang la tak cantikkkkk

Zala Wajik said...

yang gambar akhir tu epic. haha

amira said...

haha.. memang rasa macam pelik..
macam touch up pakai tudung je.. dah naik seri
Merokok? Eh, kau makan babilah!

afifaa. said...

gambar siapa last tu? HAHHAA:D lawak :P

manggosteen said...

ahahaha..yg last tu memang tak bley blah..
hampeh tol!

nn said...

biasalah tu kot. bila nampak lain and dah memang cantik, mesti orang cam.. WOW. hhe. kalau yang selalu pakai tudung biasa and then tetiba pakai selendang pun ada yang makin cantik :)


Latest entry: 2007/2010

cik ain said...

laki ti lg cantek wahkakaka!

tp itu lah dikata kan Indahnya Islam :) Bertdung menutup aurat sebenarnye menyerlahkan kejelitaan wanita :)

KeCiK said...

I notice that these people are mocking us. Pakai tudung so that people can "Owh, depa ni org baik2, jom tengok cerita nih!"

Marketing purposes?

Gua harap satu hari semua orang dapat menikmati nikmat sebenar memakai tudung.

Bertudung is awesome.

Pandangan tiga sen.

:)

Fynn said...

@cKyN WaN
hahaha...tuh bahan eksperiment ;D

Fynn said...

@ Zala Wajik
HAHA.ada sebab kenapa ai letak,yuuu...

Fynn said...

@amira
haa...kan?sbb tu sampai ada boys tanya dkt ai :)

Fynn said...

@afifaa
haha.entah,godek dekat google,terus keluar muka tu.hahah

Fynn said...

@manggosteen

yang last tuh bakal ganti lisa nanty kot?hahah

Fynn said...

@nn

auuw..jgn puji ai...malu lah XD

*tersipu sipu perasan*

Fynn said...

@cik ain
kira u stuju dgn jawapan first sye kan?winkwink

Fynn said...

@kecik

TERIMAKASEH sebab jadi orang first yang notice!

:)

kusut said...

adei nightmare la aku malam ni.

aku rase la kan.. artis sekarang banyak yg pakai tudung ade banyak makna. salah satu nye aku rase, imej bertudung ni dah kukuh.. dah mainstream. kalau dulu orang pikir kalau nak jadik artis kene dedah2.. tapi sekarang mindset dah berubah. and i take that as something good

Fynn said...

@kusut

yes,thats my motive.LOL

for those people,doesnt matter artis ke tak,asal yg pakai tu ikhlas sbb agama,mmg bagus.boleh kata yg mentaliti kita semakin better.itu,saye puji.

:)

r.k said...

literally , kalau muka dah cantik , memang lah cantik pakai tudung / tidak memakai tudung .

but , is that what we are looking for ? jangan kat SANA nanti muka kene toreh-toreh .. keh keh keh

Fynn said...

@r.k
auhhh.mendalam itu ;)

izfanora said...

cantik tue subjektif.. berbeza pandangan individu dengan individu lain..

but, pakai tudung itu kewajipan.. berbeza atau tidak pandangan orang, wajib kena buat..

Islam itu indah.. :) sebab tue siapa yang ikut, jadi indah..

Fynn said...

@izfanora
well said ;)

humbleyat said...

setuju sgt, mcm dah jadi fenomena artis berudung, tp jgn la hanya sekadar tutup kepala sahaja yerkk..

fahami konsep tudung itu untuk apa then, u will know how beautiful it is..

proud to be muslim...:-)

Fynn said...

@humbleyat
malangnye,ramai dah slh fhm mksud and function tudung skrg...howdy?

shandye. said...

bila agaknya a certain wife to a certain politician nk pakai tudung?

just wondering...