Thursday, December 9

Gazebo


Salam Sejahtera semua~

firstly aku nak minta maaf dengan semua terutama pihak admin sebab lama sangat dah mendiamkan diri. Busy sangat sekarang ni dengan macam2 kerja yang datang. Minggu2 lepas busy dengan majlis kahwin kawan2. Dan sekarang busy kerja. Tapi ni nak menyempat post satu entry lah sekejap. Blog sendiri pun just update post ringkas2 jer. Oklah. Untuk hari ni. saya nak cakap pasal GAZEBO. Sekarang ni saya tengah busy dengan project2 yang melambak dan salah satu nya adalah GAZEBO. Tau tak gazebo tu apa?

Gazebo ni macam wakaf atau rumah kecik jer untuk kita lepak2 ke. Menghirup udara segar bersama family ker, dating ke.. eheh... contoh2 gazebo di mana aku pun amik idea sikit2 macam... beachside gazebo, decorated gazebo, japanese gazebo, woodem atau wrought iron gazebo... eh.. macam2 lah. Contoh2 yang boleh diperolehi daripada encik google adalah seperti di bawah:














Amacam? Cantik kan? Aku nak buat cantik2 canggih camtu belum cukup pengalaman lagi. tengah nak timba pengalaman lah ni. Kalau aku pun ingin nak buat gazebo macam ni kat luar rumah. Asyik buat design untuk org lain je kan? heheheh

oklah, aku out dulu. Suara merdu bos dah memanggil.

p/s nanti aku sambung balik cerita aku yang tertangguh dulu2 ok ?

(^_^)v





Mengenai Penulis Entri Ini :
nurul izzati juga penulis untuk blog [.] Dot . Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Khamis dan di ztie.shr di TWITTER. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label nurul izzati. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah Ya Habibi Arab Mari!.

6 comments:

afifaa. said...

cantik. tapi kat rumah takde gazebo. huhu.

eiela said...

cantiknya gazebo tuh,,best kalau ada satu. tapi pangkin depan umah nih menderu-deru angin masuk,,syok je.

Latest Entri :
1)Cerita Pura-Pura
2)Kena Denda Gara-Gara Bergaduh Depan IPD

Pala Maldini said...

wah.. teringin betul aku nak ada gazebo sendiri di rumah..

ztie said...

@afifa
cantikkan? Sama jer rumah kita ni takde. Takpela..kita g main kat rumah sapa2 yg ada gazebo.ehehehe

@eiela
aaaaai!! Pangkin pun ok ape...sejok!

@pala maldini
aaaa.. Jom kita semua buat gazebo depan rumah. Mst cantik2 jer design msg2 kan

KeCiK said...

Owh, ni rupanya gazebo. Ingatkan gazebo tu tempat makan-makan. Dah macam dangau kat kebun.

:)

shandye. said...

rumah kitorang sempit klu nk renovate buat gazebo ni.

hampar tikar kat laman pastu makan cucur udang sudeyh....

feeling2 ddk uk jugak tuh dgn mak aku petang2. lol...