Tuesday, December 14

Feri oh feri.

Selamat pagi semua.Wah.Terasa lama pula tak menulis kat sini.Al-maklumlah minggu lepas sekali lagi tertinggal giliran gara-gara busy dengan vacation bersama keluarga.Pulau Langkawi adalah destinasi yang patut anda semua kunjungi.Disamping tarikan duty free, terdapat lebih 100 pulau menarik untuk dikunjungi.Err.Bunyi macam agen pelancongan dah kan?

Cuma satu ja aku kurang puas hati.Pasal feri.Time lag satu hal.Seating satu hal lagi.Menjadi satu masalah kalau orang pakai ambil seat ni.Marah memang marah tapi rupanya bukan salah penumpang tapi salah orang yang jual tiket.Tak tahu la sengaja atau tak, ada yang ter double seating menyebabkan orang lain pun pakai ambil seat sesuka hati.Apa kes? Memang kelam kabut la jadinya.Kami ni yang patutnya duduk satu kelompok, habis berpecah kerana sikap penjual tiket yang bagi seating entah apa apa.Langsung tak sistematik.Sebab apa boleh jadi macam ni? Sebab kaunter yang dibuka untuk tiket one particular ferry ada banyak.Mana tak celaru kan?Sepatutnya satu ferry satu kaunter.Mana boleh macam ni.Disebabkan seating, feri pun lambat bergerak.Adeh la.

Lagi satu, sikap orang yang handle dalam feri pun harus diperbaiki.Seharusnya lebih mesra dengan penumpang.Be professional.Jangan asyik nak meninggi suara saja.Bila ada yang tak puas hati pasal seat, patutnya dorang kena jawab elok elok.Dah terang tang tang salah pihak feri.Ini boleh pula cakap "Kalau tak puas hati, boleh pi kat kaunter, tukar tiket.Duduk pi la kat mana pun.Nanti sampai juga." What the? Tak ada jawapan lebih munasabah ka nak bagi?Kalau macam tu, patutnya, tak payah bagi no seating tu dari awal.

Berasap je aku bila ingat balik muka mamat tu.Hmmmmpppphhhh.

7 comments:

geekz36 said...

ade plak marah customer balik, dah terang2 salah depa. what the?

cik ain said...

den xponah lagi pi langkawi. Tapi bila tgok hang berasap, den pun berasap jugak nie! huh..

depa asal dapat jual tiket, dah cukup kot. bila penumpang ngamuk, depa lagi nk ngamuk? apoo niee..!

agak2, muka mamat tu ade macam muka abg den x? atau lagi hencem dari pengutip..... erk!

[z@ck] said...

cik ain..
pengutip durian lagi hensem.hahaha.

KeCiK said...

Pergh, berasap. Macam dalam cerita dragon ball.

Last time naik feri time sekolah rendah. Minyak cap kapak dah redi dalam poket kut-kut mabuk.

Patut habiskan je ayat what the... tu.

:)

izfanora said...

bahasa jiwa bangsa..

adoyai.. masalah r sistem tak sistematik camnie.. cam malu plak kan.. kata nk melangkah ke negara maju.. even byk kaunter pun, tapi, klu guna 1 sistem, confirm boleh tau seat yg dh dijual..

sabar yer.. separuh daripada iman tue.. :)

humbleyat said...

wow2...sabar zack...sy pun dah terbaca entri secara nada berasap hehe

report je kat bos dia, smbil tu mintak no. ic dia..konfirm kena potong gaji hehe

shandye. said...

jarang pg langkawi beramai2.
selalu pg berdua je.
ehem...
dgn mak.
teman dia ada mesyuarat kat rtm langkawi sana tu.
sesambil dia meeting, i shopping chocolates!
hahaha...

btw, feri pulau pinang best!

oh, tiba2 rindu rumah!